Ads by Nuffnang

tatkala senja dan malam menjelma...

oh ya...
aku masih setia dan sibuk menjalankan tugas...
tugas yang berat aku pikul dengan senyuman..
senyuman tak berapa ikhlas... ikhlas hanya hujung bulan sahaja...
senyuman yang aku lemparkan tatkala berangan mengenangkan berapa amaun gaji bakal aku terima...
hasil titik peluh duduk dalam aircond setiap hari...!?

berapa banyak kudrat aku sumbangkan...!?
tak terkira banyaknya jika dibandingkan dengan masa mengulat aku...
masa mengulat yang hanya habiskan sisa wang dalam dompetku...
masa mengulat pekena bergelas teh dan nescafe tarik... mungkin juga judi kecil kecilan...
lebih baik kalo aku update blog... lagi berfaedah kan...!?
koman pun naik gak duit nuffnang aku... lepas gak nak clubbing...

oh ya lagi...
senja aku masih di tempat kerja...
bertemankan pc cabuk zaman 98...
sekarang dah 2010 agaknya... skrin semua layan nipis punya...
nasib baik la pc ni boleh surf internet walaupun mata aku sakit mengadap warna kekuningan yang jelas terpancar...
nasib baik gak pc ni masih boleh memainkan windows media player... boleh la aku layan lagu wali band - tobat maksiat... eh jap... silap lagu la... aku layan lady gaga sebenarnya...

malam hari plak...
aku dah mula kebuluran...
kan bagus kalo kat pantri ofis ada pizza hut segera ke, chicken chop ke...
semangat la gak aku duk lelama dalam ofis malam hari...
boleh la suruh pontianak ngan langsuir yang sekian lama menghuni kawasan sekitar ni sesama bbq chicken chop ngan aku...
opps.. celupar sungguh mulut aku time maghrib camni... kan bagus kalo aku ke surau time camni...!?

p/s: sekian saja bebelan aku kali ni... kalo rajin dan bosan, esok aku tulis lagi pakai pc cabuk ni...!?

4 bual bicara terhangat...!!:

AKU OranG LauT said...

deeemmmmmm

niat ko beblog da salah..
ada nk duet nuff g clubbing..

cuba la duet nuff tu ko niatkan nk sedekah..

sedekah kt aku...

Rona Realiti said...

AOL > ko ada mana skrg...!? lama menyepi...!? dah dilambung ombak, lupa daratan...!?

Anonymous said...

Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.

sad said...

You will find that cheap pandora there are many gemstones and settings to choice from. pandora jewelry Almost as many as the engagement bible buy Pandora verses there are. You will want to consider discount pandora doing all you can to make a unique piece of pandora sale jewelry by trying to come up with your own ideas. pandora jewerly You will be able to make a lot of great options for pandora earrings yourself when you look at the various gemstones and cheap pandora earrings settings.