Ads by Nuffnang

Kelantan…!! Here I come…!!

ni la mood aku skrg…
mmg excited hbs…
so sila abaikan tajuk entry…

that's so not me...!!

My papa asked me to join him main game org kaya…
Tp aku bukan anak org kaya… golf tak fit bagi aku…
So mmg tak truly into la ngan game cmtu…
Lain la kalo main game kat arcade… baru ada kick…!!


Now aku ada mission…
Nk kuar date ngan si aya kat Kelantan…
2 minggu honeymoon di sana…

Heaven or hell….!? Tuhan saja yg tahu…
Tiket honeymoon dah lama aku booking…
So jgn tanya naper aku stop blogging kejap...
gua mau sikit privacy...

video

Cuti sek dh dkt… kenduri kahwin sure bsepah…
Aku maybe pasni bz bz plak ngan catering ummi aku…
So merasa la makan nasi minyak setiap hujung minggu…
Income pun masyuk gak… nk plak aku incharge catering…
Mmg market hbs la aku di kalangan awek2 kat umah kenduri…

Ok…
Malas nk tulis panjang lebar…
Aku dh makin lagha…

Pepepun… (dlm englishnya, by the way…)
Tq to all yg tak jemu layan blog aku…
Seronok tgk korang tanya aku apsal lama tak update blog…
Sungguh aku hargai usaha murni dan sokongan padu korg tu…

Rasa mcm nk blanja korang semua makan pizza hut plak…
Ok… aku tak berduit sebanyak tu…!!

p/s: awe… ghoyak kat saing mu tu… pahni kawe kelik bulih kecek klate sokmo la…!! khoya…!? gelenyar…!?

W B X - Double Boiled Extreme...!!

sekadar hiburan...
layan je video ni dulu...

video

baru je release ni...
ost kamen rider w...
haha... henshin...!!

P/S: updating blog di hentian rehat RnR...!!

2 hari yang dah macam celaka...!!

sekadar memenuhi permintaan update....


ok...
mood tgh mcm sial...
saje update blog wlaupun x rela...

2 hari lps...
asyik berulang alik ke penang dan kedah...
saje nk enjoy2...

tp semua plan spoiled...!!

jumaat mlm sabtu... ke kulim...
tp tlepas nk tgk muay thai z series...
sbb dh smpi lewat sgt...

nk karok...
semua tmpt karok full..
ciss... bazir minyak kete je...

sekadar amik angin pusing2 jalan2...

sabtu pagi...
tak tido semalaman...
kuar jog 5km kul 7 pagi...
hati masih tak happy...

kul 10 pagi...
bersiap nk ke kulim skali lg...
nk tgk muay thai...

2 org mat terap sibuk nk follow aku...
kaki mabuk sorg... kaki memantat sorg...
bawak je la...

sampai kulim...
dah silap timing...
muay thai start kul 8 mlm...
bukan lunch hour...

shit..
mmg sial...
penat je drive sejam lebih...
jalan dh la mcm haram...
mmg uji kesabaran...!!

ok...
tukar plan...
ptg cadang nk ke lumut...
plan nk camping + mancing...

ending tpaksa cancel gak...
byk masalah yg timbul...

summary:
  • plan nk tgk muay thai tak kesampaian...
  • duit habis atas jalan je dh RM 187.00...
  • nk pi camping pun cancelled...
  • date partner dah merajuk sbb tak sempat jumpa...
  • member2 touching sbb kuar jalan tak ajak...
  • mat terap 2 org tu ada duty plak last minute...
ending...
aku tinggal sorg2 je mlm td...
so blk umah... off hp... trus tido...
lupakan masalah....!!

P/S: aku nk bercuti blogging jap... will be back on 20th Nov...!!

i'm totally DESPERATE...!!

this is so not good...
cmner aku blh tlupa...
27 sept ari tu tarikh penting....

kena dload cpt2 ni...
be the 1st person tgk season 6...

video

holy crap...
why must be susan...!? again...!?
mike buta kayu ke apa...!?

blogger-emoticon.blogspot.com videoblogger-emoticon.blogspot.com

promo promo...
bila 8tv nk tayang season 6 ni...
xleh miss woo...!!

die hard fan since season 1...
mmg true ar penangan citer ni...!!
really into gua ckp lu...

P/S: a tough muscular young guy like me... too girlie this time...!? blogger-emoticon.blogspot.com

syok giler... (dlm chinese...!!)

oleh sbb aku masih lagi dlm mood happy go lucky...
hari2 aku keluar berfoya foya...
sampai kebajikan blog aku terabai...

ok...
aku tipu je...

aku sebenarnya bz ngan urusan yg sgt mustahak..
dan sedikit kerja drpd client aku...

pagi dan ptg masa byk hbs ngan training larian 4 -5 km...
yup... aku tsgt la bz dan letih...

mlm je aku free...
layan berita... tdo jap...
kul 10 kuar makan sambil melepak minum...

bz kan hidup aku...!?
xpa... free nnt aku update blog ngan citer sensasi...!!

layan la korang lagu ni dulu...
nnt aku update lain blog aku...

video

mus ni mmg idola aku...
aku rasa suara aku pun dh mcm dia...
semua lagu dia aku layan....

lagu ni pun aku dh tambah dlm workout playlist aku....
baru semangat time lari lari... nmpk lg fit...!!

P/S: aku masih dlm mood khoya debe.... blogger-emoticon.blogspot.com

i can't decide...!?

bila susah...
aku mmg susah giler2 punya..
apa punya musibah la Allah nk duga...
redha je la...

tp bila senang..
mcm2 rezeki masuk...
mcm2 tawaran aku dpt...
syukur...

masalahnya...
buat aku jadi pening kepala...
mana satu aku nk pilih...

blogger-emoticon.blogspot.com videoblogger-emoticon.blogspot.com
ni lagu yg tgh menggelegak dalam hati aku yg serabut...

alhamdullilah...
penantian semakin berakhir...
tp perjuangan sedang menanti...

P/S: best ke blog aku sampai ramai susah hati kalo aku tak blogging...!? blogger-emoticon.blogspot.com

headline paper ahad...!?

pagi ni korang xyah baca paper lagi...
cuba baca menatang ni dulu....
pastu baru la amik mood serius baca paper...


amacam...!?
kalah x gosip2 artis dlm paper ahad tu...!?

P/S: menangis tak berlagu aku kalo dpt anak mcm ni.... blogger-emoticon.blogspot.com

PETUA IMAM SYAFIE...

sbb hari ni jumaat...
aku xnak tulis entry lagha...

jom tgk apa yg blh ditazkirahkan....

4 PERKARA UNTUK SIHAT

Empat perkara menguatkan badan
1. makan daging
2. memakai haruman
3. kerap mandi
4. berpakaian dari kapas

Empat perkara melemahkan badan
1. banyak berkelamin (bersetubuh)
2. selalu cemas
3. banyak minum air ketika makan
4. banyak makan bahan yang masam

Empat perkara menajamkan mata
1. duduk mengadap kiblat
2. bercelak sebelum tidur
3. memandang yang hijau
4. berpakaian bersih

Empat perkara merosakan mata
1. memandang najis
2. melihat orang dibunuh
3. melihat kemaluan
4. membelakangi kiblat

Empat perkara menajamkan fikiran
1. tidak banyak berbual kosong
2. rajin bersugi (gosok gigi)
3. bercakap dengan orang soleh
4. bergaul dengan para ulama

4 CARA TIDUR

1. TIDUR PARA NABI
Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit dan bumi.

2. TIDUR PARA ULAMA' & AHLI IBADAH
Miring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solat malam.

3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBA
Miring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyak dimakan.

4. TIDUR SYAITAN
Menelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.

P/S: benda baik kena share...

bila bosan... terasa nak masak...!?

jom shopping...


style gak pekena bbq pas raya cmni....

P/S: kad raya korg dh smpi ke blum...!? blogger-emoticon.blogspot.com