Ads by Nuffnang

hadiah krismas...!?

-entry melekat sampai aku dpt claim hadiah 31st december 2009-

facebook ngan paypal ada buat dana utk hadiah krismas...
even aku tak celebrate krismas...
tp kalo dh barang free...
sapa tak mau kan..!?

camner caranya...!?

korang kena ada akaun facebook ngan paypal...
so mana yg xda lagi... daftar je la... dgn kadar segera...
sbb promosi ni end on 31st december 2009...


kat mana nak daftar...!?
click je sini...!! nnt dpt la amik hadiah krismas korang tu....
padahal korang hari2 ngadap tenet ngan facebook...

P/S: gamble je la even aku rasa ni scam... bukan rugi apa pun...

aku dugong laut....!? bak kata Imam...

LOKASI: Teluk Senangin, Perak Darul Ridzuan
TARIKH: 25 & 26 December 2009

teruja sial bila tgk ada kapal navy... apa ek jenis kapal ni....!? korvet...!? frigat...!? the hell nama merapu...

para nelayan muda yang tengah pulun tarik pukat ketam... aku xnak buat keje camni... kasar habis kang tangan aku... aku just nak relaks je atas bot...

ketam pertama yang berjaya dibawa naik... aku dah mula terbayang ketam masak lemak cili api masakan mak aku...

hasilnya... dapat la dlm 25 ekor... mesti mak aku bangga tgk anak dia bawa blk ketam byk2 camni... mmg puas ar kang aku makan masak lemak ketam...

pulau yang agak angker skit citer dia... pernah masuk misteri nusantara... sini port dolphin main kalo waktu pagi... dgr2 jack sparrow simpan emas harta karun kat area sini...

singgah sebentar di pulau terbiar... sini port penyu bertelur... laut tepi pantai yg dalam... jenis jurang terus dari gigi air... bot boleh parking dekat je ngan pantai... dua ekor ni dah macam peserta survivor plak aku tgk...

kerapu je hasil pancing 2 jam... dapat la gak dalam 40 ekor... 100 plus tu minuman tajaan rasmi time kat tgh panas terik laut... ganti habis isotonik dalam badan....

jejaka hensem yang aku rasa penunggu pulau terbiar ni merangkap penunggu telur penyu... sungguh hensem sekali beliau... aku rasa dia ni putera bunian pulau terbiar ni agaknya...

P/S: malam ni mau shoot Lumut skali lagi... celebrate new year kat sana... mabuk sampai pagi...!!

I'm sober...!? It's OVER...!!

tido gua pagi ni terganggu ngan ringtone sms dari hp gua...
check tengok sapa hantar message... bikin panas ganggu tido nyenyak gua...!!

"for 1 who craving for liqior blh kena Delirium Tremens... loss of memory, agitated, tachycardia, dilatation of pupils, dehydration and electrolyte imbalance... haha... result delayed 1 week...!!"

shit.. cilaka..
apa erti semua ni...!?
ingat gua masih kaki minum lagi ke...!?
segala macam jenis istilah perubatan keluar...!?
gua tau la lu bakal keje hospital nnt... agak2 ar nak perli gua sampai mcm ni...!?

apa segala nama saintifik lu kasi gua...!? gua talak faham... xyah la nak nganjing gua kalo lu sendiri pun tak betul...!!

P/S: dah la eja LIQUOR pun salah... ada hati nak nasihat gua...!!

rokok oh rokok... tak sabar tunggu 2010...!!

Kuala Lumpur - Berkuatkuasa 1 Januari 2010 harga minimum rokok akan dikuatkuasakan bagi membendung peningkatan perokok khususnya remaja. Harga tersebut mengikut struktur cukai semasa ketika ini berharga RM6.20 sen bagi 20 batang rokok. Menurut Menteri Kesihatan, jika cukai naik maka harga rokok turut akan naik. Selain mengekang rokok mudah didapati ia juga usaha menghindarkan perokok daripada penyakit kronik. Ia juga membendung harga rokok lebih murah didapati berikutan pelaksanaan Perdagangan Bebas ASEAN (AFTA) tahun depan.

kalo dulu aku non-smoker... skrg tidak lagi... berita camni boleh bikin aku happy... jimat duit skit... boleh menabung untuk beli Yamaha R6...!!

Helang Emas dan Singa Emas... tanpamu... aku sesak nafas... kekurangan sumber oksigen...!!

betul ke tafsiran aku kata harga rokok nak turun ni...!? ke rokok murah je naik harga...!? masih confuse lagi ni... anybody....!?

P/S: rasanya dulu aku pernah post entry lebih kurang camni kan...!?

aku orang laut... hanya untuk 2 hari je...

tajuk entry takda kaitan langsung ngan mamat ni... kalo ada pun secara kebetulan je... serius...!!

ok... entry serba ekspres... aku nk cepat ni...

2 3 hari ni aku nak pi vacation... yang mana fully sponsored... ye.. fully sponsored means aku takyah kuar satu sen pun... aku memang suka benda free camni...

aku akan jadi nelayan laut dalam sehari... dapat la rasa gelora laut dalam tatkala musim hujan camni... mesti best kan...!? even aku bukan kaki pancing pun...

siakap, kerapu, senangin, udang, sotong dan ketam... tu habuan makanan malam ni... tak sabar nak BBQ sakan... free tau... bukan kena bayar... santa claus pun makan ayam belanda je cuti2 camni... aku makan seafood... heaven beb...

kenapa dslr...!? kenapa bukan rod pancing...!? aku nak ke laut.. bukan nak ke taman bunga...!!

dah lama tak vacation... boleh kasi hilang stress macam ni... tp nk drive ke sana tu yg buat aku malas tu... co-pilot semua xreti nak drive... cilaka...

P/S: malas nak taip byk2... bukan ada orang nak baca pun... komen jauh sekali...

mood ceria di waktu pagi 2 hari sebelum menjelang Krismas...

andai mampuku menyentuh awan
akan ku pinjamkan satu bintang

dan ku pancar seriang gemilang

itu kasih ke wajahmu....


mood aku ceria pagi ni... sambil mandi sambil nyanyi dengan girang sekali... sambil bfast sambil baca paper... lagak laksana orang kaya.... sungguh ceria... mengapakah....!?

plan hari ni nak ke pusat karaoke... tempah bilik 3 jam... slalu karok ngan miera je... memandangkan dia masuk hutan 3 minggu so aku melalak sorang2 je kot... bahagianya...!!

video
video ni khas utk golongan gay yang slalu singgah di blog aku... WATCH OUT...!!

cadang nk nyanyi lagu taylor swift - love story ar plak... tgk si miera nyanyi hari tu pun mcm cool je... even muka dia xleh nak challenge si cantik taylor swift tu... tp suara ok la not bad... aku tak cakap suara ko sedap ek... maybe sebab lagu best kot...!?

P/S: skali lagi entry berbentuk luahan hati...

weekend + internet geek = what kind of life....!?

bila weekend..
aku malas nk post entry...
sbb aku rasa mcm xda sambutan...

ada ke org nk baca blog weekend2 cmni...!?
ada ke org nk surf internet time weekend...!?

rasanya ramai akan keluar lepak...
atau keluar jalan2 ngan member2 atau yg tsayang...

tak bosan ke tperap dlm umah ngadap internet je...!?
pengecualian la kalo musim hujan...

apa yang seronok utk disurf bila weekend...!?

P/S: patut ke aku post entry time weekend...!?

weekend... hari orang kahwin...

ramai member2 aku dh start kahwin...
bila agaknya turn aku ni...!?

31st oct 2009...
brader ni dh bjaya tamatkan zaman bujang dia...
seorang blogger dan juga pegawai navy...
bahagia di samping isteri tercinta yg juga seorang pegawai navy....
nickname king deego... dpt gak jd king of the day....

king of the day... smart giler pic ngan costume... one dress...!!

29th november 2009...
kenduri umah papa aku...
seronok dapat hang out kat sana...
bukan papa aku kahwin... tp anak bongsu dia kahwin...
lokasi di dewan penjara taiping... aku jadi badut sepanjang hari...

video

request dari papa suruh aku hiburkan tetamu... adei... gua rock maa...!!

6th december 2009...
skod aku pun dh kahwin...
jeles sial... bila turn aku nk kahwin ni...!?
pun tak dapat hadirkan diri... ada urusan urgent time tu...
sedih gak tak dpt dtg... nnt kenduri p
sekadar kad jemputan je... xda live pic...

11th december 2009...
roomate aku plak kahwin...
tp jauh plak umah pengantin...
tak dapat nk hadir... besides jemputan terlalu byk...
congrats bro coz jd org 1st kahwin dlm batch kita....

congrats lee... nnt kenduri kuala, confirm aku mai...

12th december 2009...
umah nenek aku pun ada kenduri...
makcik faveret aku plak kahwin...
yg paling bongsu dan kenduri pun grand hbs...
aku pun sakan la membusykan diri....

-pic masih dlm editing... gua la photographernya...-

20th december 2009...
umah abg angkat aku plak kenduri...
dia tamatkan zaman bujang dia...
org jawa johor kahwin ngan org perlis...
mcm mak ayah aku gak... ahaks...

-not sure lg blh dtg ke tak ni...-

jeles dowh tgk org semua dh kahwin...
bila la turn aku ni nk kahwin...!?
tp calon blum ada... main kahwin2 boleh...!?

P/S: naper aku rasa entry ni mcm bosan je...!? sekadar memenuhi tuntutan followers je kot...!?

macam ni rupanya...

aku telah ditag...
amenda la plak ni...!?

aku mana reti main tag2 ni...
mainan bebudak pompuan je...
xpun laki2 lembut ala2 sotong...

laki hot mcm aku mana blh main tag2 ni...
main benda lain aku mmg reti ar...

tp sbb xnak bg member aku ni kecik hati..
aku try la main gak... tp kali ni je aku main...
lenkali xnak dah.. takut nnt aku jd laki2 lembut... auww...!!

1. Adakah anda rasa anda hot?
- aku suka soalan ni... ye... saya tsangat la HOTT...!!

2.Upload gambar kegemaran anda

abg media GPMS yang sememangnya HOTT di kalangan gadis2...

3.Cerita pasal gambar
- konvoi jelajah semenanjung 50 tahun GPMS...

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?
- lama dah kot... lupa dah mcm mana rasa pizza... anyone...!?

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
- poketku ini selalu kekurangan, inikan pula hendak kasi makan, anak dagha la oghang... Menunggu Nasi Minyak by Hail Amir & Uji Rashid

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
- alhamdullillah... br lps mandi dan solat Asar...

7. Selain nama sendiri anda dipanggil nama apa?
- Aaron Aziz dah slalu org panggil... panggil Joe la plak....

8. Tag lagi 6 orang
i. Milo Sarkas Miera (aku tatau cmner nk eja Miley Cyrus...)
ii. maam Jasrina TUDM (sori maam...!!)
iii. Imam yg tgh duk atas kapal...
iv. budak kemetot, Aya yg kepoh...
v. cik leyha commentor tegar...
vi. kuda besi yg serius... (boleh...!?)

9. Siapakah orang No.1 pada anda?
- jiran seblah umah aku dari tahun 1996 yg rasa dirinya hott dari aku... IMPOSSIBLE...!!

10.Kata sesuatu mengenai orang no.5
- naper aku ingat ko org taiping...!? mesti sbb aku nk ajak ko kuar date kot...!?

11.No.3 ada hubungan dengan siapa?
- ada sorang girl (xkan la boy plak kan...!?) tu yg dia slalu angkut ngan Exora baru kaler hitam dia tu... budak melaka gak... sapa ek namanya...!?

12. Bagaimana pula orang no. 4?
- yg ni mmg serius aku ada byk benda nk ngumpat pasal dia... pepehal YM aku kalo nk tau story...!!

13. Pesanan kepada orang no.6
- ko rasa ko nk jawab tak tag2 cmni semua...!? aku pun sanggup ketepikan maruah lelaki macho utk jawab tag2 ni... ko...!?

14. apa kelebihan yang anda nampak pada orang no.2 ini?
- pandai masak agaknya... ntah la.. tapi kalo dia dh blanja aku makan2... sure up giler aku puji dia... hehe...

laa...
takat ni je ke tag2 ni semua...
baru seronok2 nk jawab...
euuww... benci tau....

P/S: miss zia... tag telah dijawab... sila blanja saya lunch...!!

anak dara atau janda...!?

tak kahwin la aku kalo semua benda nak naik harga...

real property gains tax (RPGT) pun dah dimansuhkan...

P/S: kahwin free boleh...!?

from TAIPING with LOVE...!!

idea utk new entry byk...
tp aku plak makin bz...
buat keje2 amal tanpa bergaji..
sungguh terharu...

entry kali ni..
main letak pic je la...
kata nk jd professional photographer...
so kena pandai hayati gambar dan pemandangan..

pusat dobi yg agak indie dan otai di Taiping... dari zaman aku kecik2 lg ni...

mercu tanda lake Taiping... port wajib dtg....

sapa pernah tgk citer melayu ROCK... ni la port melepak diorang tu...

seblah pejabat tanah ni ada maple ngan skrin besar nk tgk bola....

zaman sek dulu hari2 aku tgk singa batu ni... tokong shaolin seblah surau sek aku...

pasangan couple lovey dovey slalu port kelah makan suap2 kat sini... agak kampung kan...!?

tgh2 kota pun still ada rumah mcm ni... antik habis...

dating bwh jam ni boleh terasa saat2 indah terasa begitu lambat berlalu...

last but not least...
aku paling suka pic ni...
menggamit memori zaman persekolahan remaja time jambu2 dulu...

red omnibus... tambang 60 sen je... duk port blkg... ngorat awek... gelak kuat2... jadi otai jap... minum sampai mabuk... ok... aku tak minum... kawan2 aku je minum... sekolah habis kul 1... kul 7 ptg br smpi umah... konon kelas tambahan... balik naik bus ni la jawabnya... serius nostalgic...!!

dlm citer ROCK tu pun depa naik bus ni.. scene koyak kulit seat nk curi jahit buat seluar... naper la dulu kami xda idea nk buat cmtu gak..!? serius nmpk cool kan...!?

P/S: TAIPING means PEACE...

dah besar panjang pun...

org2 tua slalu ckp cmni...
buat aku tfikir dan tgelak...
apa yg besar...!? apa yg panjang...!?
ahaks... dirty minded...!!

yg blh buat aku tgelak...
aku br perasan tadi...
aku kena ketik ngan tungau...
adei... dh besar2 pun blh kena lg ke...!?
mesti kes aku masuk kebun 2 3 hari ni...

ketik = gigit... (loghat utara...)

P/S: ptt la 2 3 hari ni rasa gatal...

entry express - ADDICTED...!!

dh dkt 1930 ni...
taip dgn pantas..
aku nk tgk NUR KASIH...
what the hell...!?

P/S: mcm mana aku blh gian ni...!? benci tau...

kali ni turn member gua plak...

saje buka nuffnang...
nk check tgk duit gua ada brp dah...
kot2 dh cukup nk buat bayar down payment Yamaha R6 gua nnt...

tapi duit masih tak cukup lg...
nuffnang makin kedekut...

belek belek...
jumpa menatang ni...
gua tergelak bila tgk...

mesti member gua rasa ternoda kali ni....

gua syak ni mesti peminat dia...
tapi kenapa mesti cari dlm blog gua...
gua tak taste lgsg sama dia...

P/S: daus... aku rasa ni mesti keje gay2 zaman sek dulu yg minat kat hang...

pandangan korang...!?

soalan hari ini...

gaji RM2000.00 utk sorg lepasan diploma bg kerja yg berlainan bidang drpd apa yg calon tersebut belajar semasa di universiti... berbaloikah...!?

mcm mana ek...!?

Pintu syurga - Dhuha...!!

Tidak Aku ciptakan jin dan manusia melainkan untuk beribadat kepadaKu. (al-Dhariyat: 56)

2 hari lps ketika aku sedang mendaki Bukit Larut... i received an sms from my bro...

"nnt klu smpi kat puncak awal bfore 12... perform solat sunat dhuha 2 rakaat... baca Fatihah dgn Kafirun dan Fatihah dgn surah Ahad rakaat kedua..."

terdetik sedikit keinsafan kat hati aku ni...
so hari ni aku nk citer skit pasal solat sunat dhuha ni...

Solat Dhuha bermaksud solat sunat yang dikerjakan pada waktu dhuha, iaitu pada saat matahari telah naik lebih kurang setinggi sebatang lembing atau galah (kira-kira jam 20 minit selepas terbit matahari atau lebih) hinggalah matahari berada tepat di tengah-tengah langit (sebelum menjelang Zuhur).

Setiap amalan kebajikan pasti memperoleh ganjaran setimpal daripada Allah s.w.t.. Pun begitu, ia mestilah dilengkapi dua syarat utama iaitu ikhlas dan menepati syariat.Setiap ibadat yang disyariatkan juga pasti tersirat hikmah dan fadilat yang tersendiri. Cuma usah pula hikmah dan fadilat ini yang diutamakan. Dibimbangi ia menjadi suatu tabiat di mana kita beramal lantaran hikmat semata-mata bukan lahir daripada rasa keinsafan diri.

Selain itu, solat ini juga adalah tanda kesyukuran seorang hamba yang dikurniakan lengkap sendi tulangnya sebanyak 360 batang pada setiap pagi yang dilaluinya. Justeru, dhuha atau pagi yang penuh nikmat Ilahi itu disyukuri dengan menyembah Allah, simbolik kepada terima kasih seorang hamba kepada Penciptanya.

Sesuailah dengan namanya dhuha yang bermaksud pagi. Jadi ruang waktunya bermula kira-kira 20 minit selepas terbit matahari atau disebut dalam kitab-kitab fikah sebagai tinggi matahari daripada pandangan jauh sekadar satu al-Rumh atau batang lembing yakni kira-kira dua meter. Waktu solat ini pula berakhir sebelum menjelang waktu Zuhur. Jadi, secara mudahnya dapat difahami bahawa batas waktu solat sunat Dhuha ini antara pukul 7 pagi hingga 1 petang.

SOLAT SUNAT DHUHA
Solat dhuha adalah sembahyang sunat 2 rakaat atau lebih. Maksimanya 12 rakaat.

Drpd Abu Hurairah, Sabda Nabi saw,

"Telah berpesan kepadaku temanku (Rasulullah saw) tiga macam pesanan: Puasa 3 hari setiap bulan, sembahyang dhuha 2 rakaat dan sembahyang witir sebelum tidur" (riwayat Bukhari & Muslim)

Drpd Anas, Sabda Nabi saw,

"Barang siapa sembahyang dhuha 12 rakaat, Allah akan membuat baginya istamna di syurga" (riwayat Tirmidzi & Ibnu Majah)

Rasulullah bersabda yang bermaksud,

"Siapa saja yang dapat mengerjakan solat Dhuha dengan istiqamah, akan diampuni dosanya oleh Allah, sekalipun dosa itu seluas lautan."

Rasulullah bersabda lagi,

"Solat Dhuha itu mendatangkan rezeki dan menolak kefakiran (kemiskinan), dan tidak ada yang akan memelihara solat Dhuha kecuali hanya orang-orang yang bertaubat."

Di dalam hadis yang lain pula diterangkan seperti berikut:

"Bahawasanya di syurga ada pintu yang dinamakan, "Dhuha." Maka jika kamu datang hari kiamat kelak, serulah (malaikat) penyeru: manakah orang-orang yang telah mengerjakan solat Dhuha? Inilah pintu kamu, silakan masuk ke dalam dengan rahmat Allah." Al-Tabrani

Niat Solat Dhuha

Sahaja aku mengerjakan sembahyang sunat dhuha dua rakaat kerana Allah Ta'ala

Selesai solat, hendaklah baca tasbih ini sebanyak 10 kali.

"Maha Suci Allah, segala puji bagi Allah, tiada Tuhan yang lain melainkan Allah, Allah yang Maha Besar, tiada daya dan kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah yang Maha Besar, pujian sebanyak bilangan ciptaan Allah dan selama kekalnya Kekuasaan Allah"

Doa:

"Ya Allah sesungguhnya waktu Dhuha, waktu dhuha-Mu, cahayanya cahayaMu, kerinduannya kerinduanMu, kekuatannya kekuatanMu, ya Allah sekiranya rezekiku ada di langitnmaka turunkannya jika ada di bumi keluarkannya. Jika cahaya jauh pendekatannya dan jika ada hampir maka permudahkannya dengan kebenaran dhuhaMu, cahayaMu, kekuatanMu dan kesucianMu, berikanlah kepada hamba-hambaMu yang soleh. Allah cucuri rahmat ke atas penghulu kami Nabi Muhammad dan atas keluarga dan para sahabatnya serta kesejahteraan. Dan segala puji bagi Allah Tuhan seru sekalian alam."

so... aku harap benda yg aku share ngan korang kali ni... dapat la bawak manfaat kat diri korang... kalo dpt rasa perubahan tu... Alhamdullilah... aku ni pun bukan alim sgt nk nasihat org... tp benda baik sesama kita la share...

P/S: agak2 korang pas baca entry kali ni... boleh trus perform solat ni tak...!?

LINKED...!! - aku khoya debe...

tulis2 blog entry ni... mcm2 blh dpt... apa ek yg aku dpt...!?

terasa femes...!? idak gak...
terasa dihargai...!? lagi la idak...
terasa bahagia...!? ada kot sikit...

mari tgk apa credit yg aku dpt sblm2 ni...
khoya gilo kawe ni...!? haha..

P/S: takziah dan Al-Fatihah atas pemergian arwah bapa kpd Lt. Jasrina TUDM... semoga tabah meneruskan kehidupan yang mendatang...!! dan juga kepada Kpl. Syahrul RAD PARA yang baru sahaja kehilangan ibu tersayang... Al-Fatihah...!!

CORRUPTION...!! - WRATH and ENVY...!!

Yes.. kali ni aku nk citer pasal corruption dalam army… topic mmg daring tp ni la hakikat yg ada dlm realiti kehidupan… pasal penindasan dan ketidakadilan… maybe gua blh juga dikenakan akta what so ever pasal topic ni…

Kabel… word yg tak asing lg dlm dunia pekerjaan… cmtu gak la kalo nk join army… dulu kalo nk join rekrut, just aply then masuk je training… skrg ni kalo nk join rekrut, koman2 kena ada kabel… sarjan ke, kapten ke… tu la jadi kabel diorang… so x adil la bg yg dtg dari ulu kpg yg tatau lgsg pasal hal2 kabel ni… awal2 lg dh kena kick kalo xda kabel… tu baru citer pasal nk join rekrut…

Lain plak kalo nk jadi peg… kononnya pemilihan akan di buat secara TELUS, IKHLAS, ADIL SAKSAMA… NO KOMPROMI…!! hanya sekadar mainan kata di bibir… hakikatnya… semua dh siap ready kabel… bukan kecik2… ni kabel sebesar generator pencawang letrik yg boleh lintas banjaran titiwangsa… tak main la takat pangkat kapten, mejar ke… semua pangkat kolonel ke atas.. siap pakai kabel panglima lagi tu… hairan ek… mana la diorang dpt cucuk kabel cmtu….!?

So penindasan mula berlaku… yg gagal tidak tersingkir... yg cemerlang akan dibuang utk bg laluan kepada anak2 muda yg ada kabel ni… apa habuan yg kabel tu dpt pun aku tatau la… adilkah jika seseorang itu mmg berkemampuan utk menjadi seorang pemimpin tp tempatnya diberi kepada somebody yg ckpnya pun merapu dan xda keinginan pun nk join army….!?

Teringat kembali saat gua pergi temuduga sbg calon kadet… kalo sblm ni gua cuma dgr ckp2 org je pasal perihal kabel dan ketidak adilan ni semua... tp gua buat pekak je seblah telinga pasal gua dtg sini pun taknak la pakai kabel tu semua… gua mau dtg sbg professional, dtg dgn kemampuan diri sendiri….

Tp gua sudah mula nmpk corruption berlaku time ujian2 yg diadakan… ada yg gagal medical checkup tp diserap masuk blk… yg gagal dlm ujian fitness, tak disingkirkan dan tak dihantar pulang… dan paling menyakitkan hati apabila dapat tau tercatit nama2 kabel pada kertas pengiraan markah total calon2 pegawai… semua pakai kabel2 yg besar padahal markah yg dikutip hanya cukup makan utk berada di posisi yg selamat..

Saat hendak ditemuduga oleh lembaga… ada sorg mamat yg gua mmg pandang slack dr 1st day lg… sbb gua rasa dia candidate yg weak utk berada di kalangan top 30 bersama gua… blh plak dia sembang rancak sblm masuk lembaga… katanya dia tak cuak lgsg pasal kolonel tu pakcik dia.. what the fuck…!? Dan mamat yg gua pandang slack tu terpilih utk join KTD… SHIT..!!

Sorg wakil dari Sarawak mengamuk sakan ari tu… maybe dia hangin sbb kena kick… gua dengar time dia mengamuk tu katanya dia top 1 wakil dari Sabah Sarawak… lari laju, IQ tinggi, BMI ideal, English fluent… tp yg selected cuma bdk2 mentah dan cikai.. sure la mamat tu x puas hati….

Gua terfikir… kalo skrg semua org dh korup ngan kabel dlm sesi temuduga… mcm mana plak ngan tahun2 mendatang…!? Mungkinkah kita akan ikut jejak Indon…!? Yg mana kabel hanya akan blh guna pakai kalo disogok tambah dgn wang ringgit…!? Di Indon, setiap yg ingin bekerja dgn kerajaan mestilah ready nk sogok kabel tu ngan duit… so mcm mana ngan Malaysia satu hari nnt…!? Jd cmni gak ke…!?

Apa yg buat gua lg risau… mana2 calon yg bjaya lulus ngan bantuan kabel tu.. satu hari nnt akan ikut gak jejak ketidakadilan sepertimana yg dilakukan oleh kabel2 mereka terdahulu… maka corruption ni akan kekal… mahukah kita tgk institusi army tercemar ngan benda2 yg corrupt cmni…!? Reput la semua pegawai tu nnt.. haram reti buat keje… sembang deras kencing hancing…!!

P/S: mood gua marah dan dengki sgt skrg ni...!!

dialog ahli lembaga...

seorang calon pegawai tentera sedang ditemuduga oleh ahli lembaga... si mejar tsebut menyuruh calon itu membaca surah Yassin berpandukan senaskah surah Yassin yg diberi...

mulanya lancar sekali bacaan calon tersebut... tak sampai sepuluh ayat... calon tersebut mula membaca merangkak... begitu perlahan sekali bacaannya... seperti budak tadika baru hendak mengenal Iqra'... huruf Mim dan Wau pun masih boleh salah...

si mejar pun berkata...

XY: saya takut kalau saya ambik kamu, kamu jd takbur, riak sbb kamu xda pegangan agama yg kukuh....!! baca quran pun merangkak lagi...!!

namun calon tersebut terpilih jua... tahniah...!!

P/S: ini bukan kisah aku...!!

jikalau aku Aaron Aziz...

mood pagi ni tetiba rasa kacak bila mengadap cermin dlm bilik air... pencuci muka Nivea for Men jadi pemangkin enzim dan hormon handsome mencanak naik... gua tak dibayar utk promote produk Nivea ni seperti Aaron Aziz dibayar utk jadi duta produk Loreal Paris Men Expert...!! so decide pas mandi ni nk gerak kuar town... tahap crowded dh mula kurang... so blh bjalan2 dgn hati yg tenang...

video

rasa macam boleh dpt awek plak bila dah terasa kacak mcm ni... dressing smart2 la kalo dh kacak... sure blh dpt title hero gadis gadis... ehem...

P/S: org dh keje rupanya hari ni... monday blues...!? penangan daging korban...!?