Ads by Nuffnang

the untitled reality show - epilogue

pepagi lagi gua dah bgn... even blh bgn lmbt sebenarnya... waran blk kul 2130 kang... tp saja bgn awal... nk hirup udara segar pepagi buta ni kat Desa Pahlawan buat kali terakhir... hisap rokok tepi balkoni sambil tgk padang golf dan juga perkuburan cina.. pergh... syahdu... mmg true kick ar dia punya penangan... terubat jiwa nan lara...

gua tgk pintu apartment mcm tersedia je terbuka luas untuk gua...!?

gua kasi gerak bebudak umah yg 3 org tu lg... kasi diorang bgn awal utk teruskan perjuangan yg masih belum selesai... ya...!! perjuangan terakhir di puncak...!! korang bawa skali perjuangan aku... jgn ada sapa yg gagal... gua xnak korang gagal... adei.. naper aku feeling semacam ni...!?

gua kasi siap2 diri gua... mandi lama2... sejuk gak shower apartment ni... feeling je mandi.. gua nyanyi lagu alleycats berjuta batu... baru kena ngan mood... aroma palmolive lavender anti stress bikin gua ceria dlm bilik air... gua keluar bilik air muka puas...!!

ok... beg semua gua sudah siap packing... just tinggal nk angkut dlm trak je... gua ngan geng2 yg tsingkir menapak ke dewan... ingat nk kasi sental bfast buat kali terakhir... tak sedap pun.. at least boleh jadi kenangan kat perut gua... amik balik gua punya IC ngan segala mcm dokumen...pastu gua selamba pekena rokok helang emas dlm dewan... gua sudah otai skrg... rules are created to be broken...!!

sourvenier yg gua bawa balik... boleh kasi frame lelawa...!!

gua sembang2 ngan staff buat kali terakhir.. huk aloh... kawe kecek klate la pagi tu... pastu gua decide trus mau keluar dari Desa Pahlawan... menuju ke Kota Bahru... gua pun sudah lupa mcm mana kalo dpt feeling outing...

kenderaan tajaan rasmi Akademi Pantat-Sial...!!

video
selamat tinggal Desa Pahlawan...!!

sampai di Kota Bahru... gua angkat gua punya tiket.. salam2 ngan staff... chow sama lu orang... then 1st destination KB Mall... gua dgr tmpt ni grand mcm Pavillion seperti yg yg dgembar gemburkan oleh penduduk Kelantan... gua terkesima melihat Kota Bahru... gua tatau mcm mana nk describekan ngan kata2... tak terucap...!!

waran tulis harga tiket RM45 tp tiket gua cuma RM30... aik...!?

lunch kat sana mmg murah... heaven hbs makan... baru gua tau nikmat makanan sedap... sebelum ni asyik makan ala kadar je... then destinasi seterusnya... berhibur sampai tak ingat dunia... boleh ke...!?

gua jalan ngan penuh lagak gaya... dgn spek Ray Ban Aviator persis abg2 airforce... siap ngan planters order... mmg gua rasa kacak habis... skali tgk mcm artis br lps cerai la plak... cover mata yg penuh ngan air mata... sembam je... namun awek2 Masterskill cair juga tgk gua... ramai yg ingin kenal tp gua buat dek je... market gak ek kalo jadi mat terap ni... kuar pekan jalan ramai2... ramai gak awek2 dtg nk interview... abg askar ke ni...!? kem Desa Pahlawan ek...!? gua iye kan je... gua ckp gua tgh cuti nk blk kampung... kencing biar hancing... nk plak bila gua tgh cucuk duit... persis cucuk gaji beribu... mmg cool habis...!!

rupanya Kelantan sungguh bosan... maaf ye org Kelantan... serius gua ckp bosan...!! takda tmpt hiburan... tak so-sial la kalo cmni... mana karaoke...!? mana snuker...!? mana club malam...!? panggung wayang...!? adei... xleh nk berfoya... bazir je duit gua cucuk tadi... ending up duk warung kopi kampung depan KB Mall smpi 4 jam... baru cadang nk lepak Starbucks...!! tak standard mat terap la kalo tak so-sial...!!

persidangan tak rasmi isu korupsi yang bakal dikupas kelak...

paling malu... bila gua tgh ayat awek Masterskill... gua muntah plak... kepala tgh pening... gua blah camtu je... sure awek tu ingat gua mabuk... jalan pun dah tak betul... ada gua kisah...!? menapak balik ke stesen bus yg boleh diibaratkan tletak di tgh gurun padang pasir... bandar yg masih ada lembu kambing berkeliaran merata tempat.. skali lagi maaf ya orang Kelantan...!!

adegan tangkap gambar... peluk memeluk sesama laki berlaku kat stesen bus... main tukar2 no hp... serius nampak gay... tapi kami bukan gay... gay itu happy... check kamus Oxford blk tgk meaning gay... gua masuk dlm bus bersama 4 lagi warga Taiping... tido tak ingat dunia... sedar2 dh kul 430 pagi sampai gua punya kampung halaman...

mereka askar yang hitam yang kecundang jua... balik kampung hati girang...!?

sampai rumah... gua salam peluk mak gua... tetiba gua rasa nk nangis... even malu skit ngan mak gua... tp gua nangis gak... ala.. korang jgn jeles xleh nak nangis2 dh dpn mak mcm gua buat... mak gua sudah ready nk masak bfast kegemaran gua... i love u mum... and im sorry...!! anakmu ini telah mengecewakan harapanmu... tp mak gua sporting... dia support gua habis... serius gua terharu...!!

borak2 ngan mak gua.. citer itu ini... sedap gak nasi lemak mak gua masak... 2 pinggan gua sental... then gua masuk bilik... gua mau tido... kasi lupa segala mcm kenangan pahit... even mungkin amik masa utk lupakan... tp gua cuba juga.. harap2 mimpi indah bila tido... biar basah pun gua tak kisah... i love my bedroom so much....!!

..........

TQ to staff2 yg tlibat semasa pemilihan tersebut....
  • Kapt Saiful TUDM yg tlg family gua adjustkan penginapan
  • Kapt Yousrie, Kapt Ruhaizi ngan Kapt Ridzuan yg gua pun tatau apa yg diorang tlg gua
  • Peg Waran En Ammar dan En Affandy yg boleh jd teman berborak
  • Sarjan Bukhary, Q adjust apartment kat kitaorang
  • Sarjan Sekawi yg sentiasa senyum ada makna handle segala admin
  • Sarjan Ruzi, Sarjan Hishammuddin TUDM yg sentiasa melawak bukan2
  • Lans Koperal Boniface, Pbt Chin ngan Pbt Faizal yg slalu bw 3 tan
  • dan juga abg Pbt Khalis yg slalu tlg gua seludup rokok dan member baik gua sepanjang gua duk dlm kem tu....!!
Good luck to all yg bjaya especially member2 gua...
  • Mirul yg jd buddy gua paling sempoi dan cool.. thumbs up bro...!!
  • Syed, Faad, Amy, Rahim dan juga Asmawi (Awin) yg slalu lepak skali
  • bebudak yg main rugby ngan gua
  • dan juga mana2 yg gua sudah lupa nama2 mereka...
all the best lapor diri 15 Jan 2010 nnt... bawa perjuangan gua...!! ada rezeki kita jumpa lagi...!! adios...!! viva la vida...!!

gua layan lagu ni je... khas didedicatedkan untuk diri gua sendiri...

video
-=THE END...!!=-

pepagi buta lagi aku dah marah...!!

sekitar pagi td jam 830 pagi...
papa datang ke rumah nk jumpa ngan aku...
niat di hati sambil jumpa sambil hulurkan kad jemputan kahwin...
dia suruh aku pass kat kengkawan aku skali...
malangnya aku masih lagi tido ketika itu...

XX: bgn abg.. bgn... bgn... papa datang nk jumpa hang... bgn la wei... org dtg pun liat lg nk bgn... papa dtg ni...

pastu adik aku pun blah camtu je...
aku dh la sakit kepala time tu...
tdo pun tak berapa lena...

XX: wei... bgnla wei... papa ada ni.. dia nk bg kad kahwin... bgn la cpt...

skali aku dh marah...

XY: MEMEKAK JE PEPAGI BUTA NI...!! AKU NAK TIDO PUN TAK SENANG...!! HARAM JADAH BETUL LA...!!

dan aku terus sambung tido..

adakah aku tak waras...!?
marah adik perempuan aku yg umur 9 tahun...!?

adakah aku kurang ajar...!?
mengamuk tak tentu pasal time ada tetamu...!?

or adakah aku tlalu depressed...!?

the untitled reality show - finale

hari ni gua bgn agak lewat... maybe effect painkiller yg gua telan mlm td, nk kasi hilang migraine... pagi ni kena masuk baris sekitar 0730... so agak rushing gak la bila shower time... tiada lagi lagu berkumandang dlm bathroom... xda feeling dah nk nyanyi... gua risau kena lanyak je kang kalo lewat masuk baris... nasib baik pakaian pagi tu adalah utk PT je... so pakai ala kadar...

sampai je dewan... gua kasi hadap breakfast dulu... menu apa ntah... tp gua makan sikit je rasanya... maybe sbb xda mood nk makan atau juga masih dlm keadaan mengantuk... oh ya.. gua baru teringat... gua pekena 3 cawan kopi O je pagi tu mau kasi hilang mengantuk... hari ni ada sesi elimination...!!

masuk je baris... kitaorang kena lanyak PT pagi... gua buat dgn semangat skali... gua kalo bab2 fitness ni mmg gua suka... baru ada true feel...!! pastu PTI kata aktiviti pagi tu bebas... korang semua boleh main sukan apa yg korang nk... janji jangan duduk tepi jalan mcm org ada asma pastu bergosip sakan... itu yg PTI ckp...

gua mcm biasa... pagi tu main rugby... tp sekadar rugby touch je... tu pun main atas jalan tar... memula kitaorang sekadar bermain dgn geng2 kitaorang je... geng awam... boleh plak geng calon askar nk join sekaki... warning dh gtau awal2... jgn main kasar sgt... sekadar having fun je... tp geng askar ni mana la makan saman... main skit punya kasar... macam main game betul atas padang...

gua terima satu lontaran bola tepat ke leher gua... skit punya laju dan padat hantaran mamat tu... gua rasa mcm nk batuk berdarah je.. punya la sakit... ni la namanya istilah no pain no game... tp what the heck...!? ni rugby touch la bro... bukan game real... gua tetap teruskan game... main dgn penuh semangat skali...

skali lagi gua kena rempuh... kali ni gua terjatuh... mummy... i want my mummy... tapak tangan gua sudah luka... geng gua ingat tangan gua sudah patah pasal jatuh dgn teruk skali... so gua decide nk leave the game... suruh member gua ganti... malas nk amik risiko lg... askar ni kalo main mood mmg nk killing their opponent je...

amik je hp... gua tgk ada sms... dari si aya rupanya... tanya gua kat mana... nk ajak gua lepak, bersembang... sori... gua tak minat nk gosip pepagi camni... gua mau sukan, keluar peluh... lagipun tak manis kalo org tgk gua lepak dgn dia...

masuk baris blk... bila kira strength... tak cukup 12 org... hantu tul... ni sudah bikin masalah... tak pasal kang kitaorang kena hell... rupanya boy si aya ni bikin masalah... org masuk baris kul 7, dia masuk baris kul 11...siap boleh tido lena lg kat bilik... awal2 lagi dh nmpk ada masalah disiplin dlm diri... mcm ni ke nk kena select jadi pegawai...!?

masuk dewan... kapten kata sesi elimination dh nk mula... gua jadi berdebar... jantung gua mula berdegup laju... group 1 hanya 7 org je yg layak... group 2 gua tatau brp org layak.. bila tiba time group gua... no gua tak dpanggil... biar betul...!? apsal mamat seblah gua yg jawab i dunno all the time tu boleh dpt plak...!? mamat seblah kiri gua pun dh mula cuak... dia ex-RMC... mmg mantap habis... tp senasib ngan gua... nama tak dipanggil... ok... gua masih boleh bersabar....

habis je umum kesemua calon yg layak ke final bagi 12 group... gua mau check balik if nama gua ada tlepas pandang... sah... gua dh eliminated...!! gua cuba utk jd pasrah... ok... gua tipu... gua tak dapat terima kenyataan sebenarnya... lagi frust bila budak umah gua semua layak... gua mula jadi marah... tumbuk2 meja... si kapten menjeling je tgk gua... gua mula sms sanak keluarga sahabat handai kata gua dah kena kicked... so jgn harap apa2 lagi dari gua...!!

member gua dari sabah mula jd org pertama call gua... dia la yg paling seronok bila gua decide nk join army... gua borak2 ngan dia... maintain cool even gua tgh hot time tu... tp apakan daya... gua tewas dgn emosi... tetiba gua nangis... ye... gua nangis...!! gua tak malu pun nangis dekat dia... pasal dia faham gua ni seorang yg ego dari kecik lagi... so gua jarang nangis... tp kali ni gua nangis juga...

ummi call after member gua ni call... lagi kuat plak gua menangis... suara lembut ummi bikin gua sebak... gua tak mampu nk lawan emosi... maybe sbb gua tlalu berharap kali ni... ummi suruh gua balik kpg secepat mungkin.... sudah tiada apa lagi yg tinggal di sini utk gua perjuangkan...

then my daddy call... gua maintain cool bila ckp ngan dia... daddy... the war is over... my journey ends here.. im glad im doing all the best this time... never give up at all... ayah gua tak kata apa... maybe dia tau anak dia ni sekadar pretend je dpn dia...

gua masuk blk dlm dewan... cuba pretend jadi cool... tp member2 gua faham perasaan gua... si kapten cuba utk datang dkt dgn gua... tp gua mengelakkan diri... mcm la gua tatau apa yg bakal dikatakan... sabar je la bro... maybe bukan rezeki awak kali ni... cuba lagi tahun dpn... ceh... macam la benda tu gua teringin nk dgr saat ini...

sbb gua tgh marah dan frust... gua break the rules... gua selamba je cucuh rokok dlm dewan... gua dah eliminated dh pun... sapa lagi mau kick gua...!? gua trus ke blkg dewan jawab satu lg phone call... kali ni dari buddy gua time gua wataniah dulu... pun gua nangis gak kali ni.... sambil hisap rokok gua nangis... macho tak agaknya...!?

tgh gua duk nangis tu... si aya nampak gua... ok... gua pretend cool... gua tau dia x nmpk gua nangis... tp gua rasa dia nampak... hampeh... askar yg lalu lalang pun tau gua sebak... sekadar cakap kat gua... relaks ar bro... lain kali try lg... cis... hina sungguh kata2 tersebut bagi gua tatkala itu... mood gua nk lunch trus spoiled... gua trus balik ke penginapan...

Aku bukanlah superman
Aku juga bisa nangis


Ayahku selalu berkata padaku

Laki-laki tak boleh nangis

Harus slalu kuat

Harus slalu tangguh

Harus bisa jadi tahan banting


Ayahku selalu memarahi aku

Jika jatuh air mataku

Kata ayah slalu air mata itu

Adalah tanda kelemahan


dkt penginapan... sorg staff yg slalu jd driver kitaorang... yg mana gua anggap dia mcm abg gua time dlm kem tu... lepak ngan gua borak2... maybe dia faham perasaan gua time tu... gua pun ckp thanks je kat brader tu coz selama ni slalu tlg gua seludup rokok... gua dh xda mood kat sini... tp gua xnak balik kpg lg... gua masih tak dpt solid reason why gua kena kicked...!?

ptg gua tak turun main rugby... mood sudah spoiled... mungkin juga rasa malu dan terhina.. gua sudah tak layak lagi bgaul ngan mereka... gua daftar nama utk waran perjalanan balik then ngadap dinner... borak2 jap ngan calon yg tsingkir... mlm gua duduk penginapan... habiskan sisa saki baki masa terluang borak ngan budak2 rumah... esok gua sudah boleh balik kampung...!!

video
mcm ni la agaknya perasaan gua bila kena kicked out...!?

entry untuk esok hari...

tetiba aku jadi tgelak bila dgr lagu ni...
rasa kelakar je... padahal dulu aku tak suka pun lagu ni...

video

aku jd teringat something plak bila dgr lagu ni...
esok kalo rajin aku gtau la... ada citer sebalik lagu ni...

P/S: aku dah karok lagu ni kat pusat karaoke... serius rasa kelakar...!! blogger-emoticon.blogspot.com

the untitled reality show - day 8

pada memana yg slalu layan reality show... mesti ada twist kan tgh2 episod tu bjalan... kalo dlm The Average Joe, tgh2 geng2 laki yg mmg tak hensem lgsg ni duk ayat supermodel yg cun jelita tu... supermodel tu pun dah nk jatuh hati kat mamat2 yg serius tak hensem langsung tu... datang plak geng2 laki yg macho habis, siap body sasa berketul2... apa citer...!? pening kepala la mamat2 tak hensem tu sbb ada saingan baru...!!

kat sini pun camtu gak... tgh duk position yg mantap dgn rank 21.. tetiba gua dpt tau dtg lg 60 org calon dari AFATS ngan IJED + calon dari TLDM ngan TUDM... adakah rank gua bakal terjejas....!?

sekitar kul 4 pagi... calon2 yg baru ni dtg ketuk pintu umah gua... tp gua dh prepared... kitaorang sepakat kunci pintu dan jangan bagi chance bebudak tu menginap rumah gua... biar kitaorang 6 org je yg stay umah tu... outsider are not allowed...!! hangin je bebudak tu ketuk pintu tp xda sapa yang bukakan... ending up diorang stay 2nd and 3rd floor...

betapa langsinya diorang ni... siap halau member gua dari bilik dia kat 2nd floor tu... katanya ni tempat bukan bapak ko yg booking... skrg kami mau stay bilik ni, ko tumpang la bilik memana...!! fuck off...!! kul 4 pagi dah buat pala... nasib baik bukan dgn gua... kalo tak mmg gua hayun... cari nahas apa pepagi buta buat langsi...!!

esok paginya... topic perbualan dlm baris... mengapakah calon2 baru ini sebegitu langsi...!? gua tak amik port... bukan hal gua... gua mau fokus pada board ini hari... dah lama gua tunggu saat ni... tak sabar nak ngadap board... nk show off habis gua punya kredibiliti.... depan2 itu pangkat besar punya orang...

twist in the game... mereka yang agak langsi... tgugatkah gua...!?

gua dpt tau rank gua jatuh pagi tu... dari rank 21.. gua jatuh 5 anak tangga.. mcm carta lagu plak... gua sudah duduk rank 26... gua kecewa skit je sbb jatuh... xpa... masih boleh perform well lg kang.. so group gua no 3 yg bakal masuk board...

menanti dengan perasaan bercampur baur sebelum ngadap board...!?

group 1 masuk board dkt satu jam... group 1 full ngan budak2 RMC + ATMA... mmg mantap la group tu... boy si aya top 1 dlm group tu... kiranya overall rank 1 la... boy dia...!? aha... mamat tu ex-RMC dan si aya gtau mamat tu sibuk duk ngayat dia... apa punya taste la si aya ni... mamat tu tinggi lampai.... ko tu kemetot je aya oi... ok.. sori... mulut gua laser skit... tp tu la hakikat...!! ko jgn cpt tangkap cintan...!! askar ni byk main je...!!

lps je group 1 kuar... gua dpt tau group tu kena bambu sakan dlm board... soalan mmg killer ar... gua tau kolonel tu naik menyampah bila xda sapa pun dpt bagi jawapan yg betul2 boleh puaskan hati dia... so ibarat kena halau ar dari board... mcm citer The Apprentice la plak...!! gua aim mau jadi mcm winner season 2, Kelly Perdew yg mana sorg ex-army gak...!!

group 2 masuk... pas ni sure group gua plak... group 2 hbs dkt 45 minit... bila kuar muka semua frust... tp gua dpt la soalan2 bocor... mostly on ketenteraan... layanan dlm board tu mcm kami ni semua dh servis regular dkt 5 6 tahun... soalan mmg killer tahap Assassin's Creed... semua frust sbb payah nk jawab soalan yg ditanya...

bro... lu renung masa depan ke...!? atau lu tgh cuak...!? atau lu sudah mula rasa frust...!?

bila tiba time group gua.... kolonel tu mau break utk lunch... so gua ada masa lg nk prepare... gua skip lunch... gua trus ke masjid utk zohor dulu... tp gua singgah blkg umah mayat... sedut asap jin utk cari ilham... kasi pening2 skit... baru idea senang kuar... gua prepare apa yg ptt... pastu gua trus rushing ke board... berpeluh gua hari tu... hati pun berdebar...

masuk je board... gua jd cuak... tp gua try maintain cool... calon pegawai kena sentiasa cool... br la nmpk kredibiliti tu... so gua jawab la soalan2 killer tu ngan tenang... dan juga confident walaupun gua tau jawapan gua ada salah or tak menepati citarasa kolonel tersebut... soalan yg gua rasa askar yg dah 3 4 tahun servis pun tkial2 cari jawapan...

  • list of minister in armed forces
  • reason why you want to join armed forces and your contribution as an officer
  • basic weapon and vehicles + its specifications in armed forces
  • essences of an officer
  • corp and regiments with their roles and task
  • location of RMR in Malaysia
  • latest armed forces activities
dan soalan yg paling killer skali camni la bunyinya...

  • differentiate the meaning between Gagah dan Setia with Taat dan Setia
  • differentiate between Ranger in Malaysia with Ranger in US
  • what is a division...!? tell the organization structure in a division...!? name 1 of its location...!?
soalan tu mmg killing my mind... heart throbbing moment... soalan last tu buat group gua kena halau... ada la dlm 45 minit duk dlm board tu... mostly bebudak jawab, i dunno sir, i have no idea sir... gua try my best jawab soalan tu even gua sendiri pun tak confident ngan jawapan gua tp gua buat2 gak confident... gua taknak jawab i dunno sir... seriusly nnt nmpk bodoh di mata kolonel tsebut... dlm group gua hanya 4 org je out of 10 yg nmpk menyerlah jawab dgn penuh kesungguhan termasuk gua...yang lain semua down to the earth... seblah gua mmg down trus...

tp gua down jua bila group gua kena halau... hampeh... jawapan kitaorang bagi tak cukup memuaskan hati ahli lembaga... gua tetiba jadi frust... rasa nk masuk board tu lg... tak puas hati tul...

board bjalan smpi ke pukul 1 pagi... tp group2 yg lain dpt soalan2 yg senang... layak dipanggil bonus cepu emas... soalan yg hanya memerlukan sepatah perkataan saje... tak perlu nk eloborate panjang lebar mcm group top 5... inikah yg dinamakan keadilan...!? gua dh mula syak ada unsur2 korup...!! nk plak bila dpt tau anak sedara kolonel tu ada dlm group gua...!!

gua mula terbayangkan lagu AF... adakah gua bakal kena kicked nnt...!? sesi elimination sure esok hari... adei... sampai migraine gua fikirkan... jadi tak senang duduk... housemate gua semua dpt soalan senang... blk umah muka tersenyum riang... naper gua dpt soalan killer...!? nyesal gua tak duduk group yg corot2... group2 yg gagal ujian medical checkup dan juga fitness tp tak kena eliminated...!!

gua tido awal mlm tu tanpa ngadap sebarang dinner meal... ye.. gua terasa frust dan kecewa... 1st time juga gua migraine.. sebelum ni tak pernah pun... pressure is running extremely high...!!

mana ada gua langsi...!! lu ar langsi...!!

flashback...
sebulan yg lps...

time gua lepak2 ngan member gua...
dtg sorg mamat yg juga member gua time kecik2 dulu...
gua tau skrg dia mmg dh kerek... lantak dia ar...
bukan hal mak ayah gua pun...

tetiba dia dtg salam ngan geng2 gua...
time dia salam ngan gua... lama gak dia pegang gua...
pastu blah buat muka kerek... ek eleh...
mamat ni... skali gua shoot... seminggu tak naik moto kang...
tp gua xnak la buat cmtu...

ok ok...
gua agak taksub sedikit ngan dialog filem Bohsia...!!

2 3 hari pastu...
member gua gtau yg mamat tu tanya lebih2 plak pasal gua...
tanya apasal member2 gua slalu lepak ngan gua...
dan blh plak mamat tu ckp gua makin kerek...
aik..!? apa citer ni...!? sapa kerek skrg...!?
xda angin xda ribut... tetiba kata gua kerek...

ok...
gua berangkat ke kelantan selama 2 minggu....

blk je dr kelantan...
adik gua gtau yg mamat tu kaco dia...
kata nk ajak fight... siap nk rampas awek adik gua lg...
kata adik gua x layak ada awek...

gua buat dek je lg...
malas gua nk serabut kepala...
gua sendiri pun ada masalah...
buat apa nk sakit badan....

tp tiba2 gua ubah fikiran...
gua jadi marah... gua ckp mamat ni dh melampau...

adik gua tunjuk sms mamat tu...

"halo kawan... lu mana mari...!? kaco awek gua apsal...?? dh cukup otai ke...!? gua askar komando.. sg manik mari...!!"

cis...
bodo punya sms...
since when komando duk sg manik...!?
failed geo... sg udang la ngok...

dan apsal dia nk ngaku dia komando plak...!?
mcm la gua x kenal dia...
nk masuk askar pun x lps...
keje kilang kat penang layak ar...

sms kedua bikin gua panas hati...

"lu simpang mana mari...!? lu kasi susun lu punya naga... mlm minggu gua turun pakai tongkang... pistol gua sudah lama x makan darah... gua mau angkat lu punya telinga mlm tu...!!"

ek eleh..
sah2 la ni langsi 3 line...
ntah apa2 je ayat... budak2 taksub...
naik tongkang la.. pistol la... naga la...
ntah tau pakai ke x menatang alah tu...

ptg jumaat tu...
lps je blk solat...
adik gua ckp mlm ni dia nk kena blasah...

adei...
mamat taksub sekor tu...
kalo nk fight skali pun..
pick someone with ur size la...
matang ar skit...

pastu nk bw turun segala macam abg long la...
abg ngah abg chik segala tok nenek...
naga tokong ada bawa tak...!?
33 36 37 apa segala macam nombor...
adoyai... taksub sungguh...

gua ckp sama adik gua...
relaks je... pepehal call gua...

mlm hari tiba jua...
adik gua kena panggil ngan mamat taksub tu...
tgh2 suasana nk panas... 3 line gua pun sampai...

ok...
gua xda join itu 3 line...
3 line gua ni sarjan dlm army...
baru power...!!

lu kasi susun lu punya naga... gua boleh suruh geng gua masuk baris... brp strength lu mau...!?
lu dtg pakai tongkang... gua punya geng boleh dtg pakai trak 3 tan... himpit jadi sardin pun blh...
lu punya pistol lama tak makan darah... geng gua punya styer AUG lama dh tak dtenang dan dilaras... slalu makan darah monyet je....

skali member gua dtg naik kete la...
dia ni kepala angin skit...
tau2 turun kete nk bantai org je...
dh la dtg pakai uniform...
sempat lg dia ngelat dari duty...

mamat taksub tu jd cuak...
geng dia 5 org yg agak langsi td dh cabut hilang ke mana...
tinggal je dia sorg2... dan2 dia minta maaf...
boleh plak ckp bukan salah dia...

ai...
gua tgk muka dia dh mcm nk nangis...
salam gua pun tgn menggeletar...
kata askar komando sg manik ari tu...
apa citer ni...!?

skrg br lu tau..
3 line lu tu x ke mana...
sampah masyarakat je...
setakat samseng kpg blh ar...

baik la 3 line dlm army...
ataupun 3 line paku atas bahu..
atau crown.. mahupun star...
baru besar kuasa...
boleh pegang kawasan beb...!!

blk tu gua sound adik gua...
member gua pun rasa nk lempang dia gak...
lain kali kalo melepak tmpt org, jgn langsi sgt...
hidup biar cool... baru la blh mesra ngan org...

kesian gak member gua...
sanggup dtg tlg even tgh duty...
tgh2 kecoh tu... blh plak MP dtg...
sure ada yg report la ni..
nasib baik member gua blah cpt...
kalo tak... naya je...

bila fikir blk..
mcm bodo je gaduh2 ni...
bukan dpt apa... buat sakit badan je...
serius tak matang....

nasib baik la gua ni jenis mesra...
senang je nk dpt kawan...
gua xda langsi maa...
gua hati byk baik lol....!!

P/S: jgn taksub sgt ngan 3 line...!!

karut...!! sini bukan blog GAY...!!

gua terkesima sebentar...




boleh bikin gua panas kalo camni...
terasa blog gua ternoda...!!

the untitled reality show - day 7

sudah seminggu rupanya gua kat Desa Pahlawan... patut gua rasa menggeletar satu badan... dh seminggu gua x pekena teh tarik... gua pun dh mula lupa mcm mana agaknya rasa teh tarik tu... tp yang buat gua lg rasa menggeletar kepala lutut bila hari ni ada elimination besar2an... pergh... mmg sakan la adegan tarik2 beg angkut naik trak kang...

umum punya umum nama2 calon... gua dapat tau gua rank 21 out of 120... so gua dlm kelompok top 30 ar... ini sudah bikin gua happy... rasa nk buat side roll dlm dewan tu pun ada... tp apakan daya... nnt gua kena kick plak... takut dikata ada masalah mental... sapa tak seronok bila tau overall performance blh beat org lain...!!

ni ke calon2 top 10 terbaik...!?

dan sapa tak marah dan cuak bila dapat tau org2 lain dah ready segala macam kabel...!? yes... gua nmpk ngan mata kepala serta segala pancaindera yg ada pada gua... terpampang atas kertas senarai calon tu ngan nama2 kabel yg dh siap diorang semua readykan... bukan main besar pangkat2 yg ada... x main dah paku2 payung karat tu semua... semua nk main crown ngan bintang2 je... ciss... naper la gua x main kabel gak ni....!? korup...!!

dan to my surprise.... si aya muncul kembali... aik...!? bukan minah ni dh kena kicked ke smlm...!? naper blh ada balik...!? ini dh mcm propaganda... ok... hasil risikan gua... gua dapat tau dia ni ada masalah kesihatan berkaitan _ _ _ _ _ _... pandai2 la korang isi petak kosong tu ngan vokal dan konsonan yg sepatutnya... so gua dgr dia dpt 2nd chance utk retest blk... boleh plak...!? korup...!!

lagi hangin bila budak2 yg semput mcm nk mampos time larian... gagal overall... masih belum kena kick...!! aik... apa citer ni semua...!? kata sapa gagal auto balik kpg...!? boleh plak x kena kick...!? mana perginya pemilihan secara DETAIL, ADIL, TELUS dan IKHLAS…!! TANPA KOMPROMI…!? korup...!!

tetiba gua jd boring... penat je gua lari laju... penat je gua jawab pandai2 test... penat je gua kelihatan segak dan macho... boleh plak xda sesi elimination... semua layak ke semi final... shit ar...!! korup...!!

video
gua mcm tgk audition raja lawak je... gua salah tempat ke...!?

kelantan dah start musim tengkujuh... so sana sini dh start banjir... barrack bujang pun dh banjir time diorang sedap lena tido... padan muka calon2 yg stay situ... tetiba gua xda rasa nk prihatin lgsg... lantak la korang... janji gua dpt tido lena kat apartment kitaorang... xnak share2 katil or bilik ngan sapa2 pun... kata calon pegawai... so class mesti diutamakan...!!

malam hari formal attire kena ready... kasut gua kasi kilat sampai boleh buat cermin nk tgk taik gigi kalo ada... baju tie seluar gua kasi iron... side tepi semua kasi tajam... kalo pegang, sure boleh luka tangan... koman2 pun dpt la calar balar... dress code cmni ada istilah dia... x silap gua dgr diorang panggil planters order...!? gua sendiri pun tatau cmner ejaan dia... askar ni main sebut je... ejaan kang mula la merapu... pernah gua ttipu hidup2 ngan ejaan kolodod...!! rupanya tu adalah collar dot... bukan kolodod...!! apa la gua punya Q...!!

stock rokok mula kurang... nk plak musim2 hujan banjir cmni... cmner nk panaskan badan...!? lapar siot... gua mula tbayangkan yong tau foo dan satay.... nak balik...!!

buddy gua bab makan kalah hantu raya...

oh ya... td gua x makan cendol ngan pasembor pun time nk solat jumaat... slalu gua buat cmtu... sini mana nak cari bai...!? hujan lebat... kempunan gua...!!

entry #200 - 99 benda yang gegirl patut tahu...!!

DISCLAIMER: bimbingan ibu bapa diperlukan jika masih belum cukup matang utk baca entry kali ini...!!

Kehendak Wanita Dari Segi Seks

1. Lelaki patut lebih ceria semasa melakukan seks.

2. Makan malam bersama dan bersuap-suapan makan ke mulut pasangan sebelum melakukannya.

3. Tidak suka lelaki menghimpit kerana sukar bernafas.

4. Gembira jika inzal tapi tak perlu inzal untuk merasa puas, asalkan suami dapat beri kemesraan.

5. Tidak suka lelaki yang pentingkan dir sendiri. Suka lelaki yang ambil berat tentang kehendak pasangan.

6. Gembira jika lelaki dapat menenangkan hatinya sebelum melakukannya.

7. Suka jika lelaki melayaninya seolah-olah mereka melakukannya buat pertama kali. Lelaki itu patut mengasihi serta lemah-lembut.

8. Lebih suka disentuh dan dirangkul berbanding inzal bila melakukannya.

9. Gembira jika boleh memberitahu lelaki apakah perasaannya bila melakukannya dan lelaki itu memahaminya.

10. Suka hatinya bila lelaki berkata bahawa dirinya cantik menawan.

11. Perlukan masa untuk menyegarkan badan serta berdandan sebelum melakukannya.

12. Tidak suka melakukannya dalam keadaan yang tergopoh-gapah.

13. Suka jika lelaki mengejutkannya dari tidur dengan cara mencium tubuhnya.

14. Merasa gembira bila lelaki memuji bahagian demi bahagian dari tubuhnya.

15. Gemar melakukan diwaktu pagi.

16. Suka berendam dalam air sebelum melakukannya.

17. Gemar jika lelaki bergilir-gilir melakukannya sekali untuk pasangannya, kemudian untuk dirinya pula.

18. Gembira jika dipanggil dengan nama-nama manja sebelum melakukannya.

19. Benci bila melakukannya setelah selesai saja makan malam.

20. Tidak suka lelaki yang gelojoh di atas ranjang, sepatutnya bertenang dan jangan terkejar-kejar tidak tentu hala.

21. Tidak akan merasa jemu mendengar lelaki memuji betapa jelitanya dia.

22. Gembira jika lelaki menumpukan perhatian pada dirinya bila melakukannya, bukan pada benda lain.

23. Tidak suka jika lelaki memakai minyak wangi yang tidak sedap baunya.

24. Suka jika lelaki memberitahunya apakah yang telah dilakukannya dengan betul, bukan hanya kesalahannya.

25. Gemar jika lelaki yang membukakan pakaiannya.

26. Suka berjanji dulu pada hari bila dan waktu bila mahu melakukannya, dan janji itu perlu ditunaikan.

27. Gembira jika lelaki menunjukkan kasih sayang setelah melakukannya melebihi masa sebelumnya.

28. Suka melakukannya dalam suasana udara yang hangat.

29. Gemar hanya melakukan di atas ranjang.

30. Tidak gemar bila lelaki menunjukkan kegagahan dan kekerasan semasa melakukannya.

31. Gembira mendengar sesuatu yang menghairahkan dikatakan oleh lelaki sebelum melakukannya.

32. Tidak suka jika lelaki membawa makanan ke ranjang.

33. Tidak suka melakukannya jika malam sudah terlalu lewat.

34. Tidak gemar bila lelaki melakukan cara yang sama saja setiap kali bersama.

35. Gemar jika lelaki membelai-belai rambutnya sebelum melakukannya.

36. Benci bila lelaki terus mencabut keluar zakarnya sebaik saja inzal.

37. Gembira jika lelaki berkata dengannya pada masa itu dengan nada suara yang rendah dan dalam.

38. Tidak suka pada lelaki yang memaksa.

39. Suka jika lelaki meniup-niupkan nafas yang hangat ke telinganya.

40. Suka lelaki yang berterus-terang apakah kelemahan lelaki itu dari sudut seks.

41. Tidak suka lelaki yang serta-merta mahu memulakannya tanpa ringan-ringan.

42. Gembira jika jari kakinya diurut terlebih dahulu.

43. Tidak suka lelaki yang melakukannya sebelum lelaki itu mandi.

44. Tidak suka lelaki yang mencakar-cakar tubuhnya dengan rakus.

45. Gemar jika lelaki berada di atas dan mengawal aktiviti.

46. Tidak suka melakukannya bila anak-anak masih jaga atau ada di rumah.

47. Suka dan akan melayani sepenuh hati lelaki yang kuat bekerja mencari nafkah utnuk keluarga.

48. Gemar menunggu melakukannya dalam keadaan cahaya terang.

49. Gembira melakukannya sambil muzik lembut berkumandang.

50. Gemar jika lelaki melakukannya dengan lemah-lembut dan perlahan.

51. Suka jika lelaki menghadiahkan padanya bunga.

52. Gemar jika lelaki tunjukkan kasih sayang yang tinggi semasa melakukannya.

53. Menganggap rahsia seks ialah kejujuran.

54. Sama ada inzal atau tidak dan berapa kali inzal tidak penting.

55. Adakalanya mahu memberi, adakalanya hanya mahu menerima.

56. Gemar disentuh sebelum, ketika, setelah dan luar masa melakukan seks.

57. Gembira jika lelaki menjilat sekitar payudara kemudian meniupnya dengan lembut.

58. Suka jika lelaki itu merasa bangga ketika bersamanya.

59. Perlukan perhatian dan masa.

60. Suka jika ia dapat berterusan sepanjang malam.

61. Gembira sekiranya lelaki menyatakan perasaan nikmatnya bila melakukannya.

62. Suka jika zakar disorong lambat dan ditarik dengan cepat semasa dayungan.

63. Gemar jika lelaki peka kepada kehendak dan perasaannya.

64. Suka jika berpegangan dan berpimpin tangan.

65. Suka sekiranya seks itu menjadi menifestasi cinta.

66. Gembira diperlakukan dengan kasar.

67. Tidak gemar jika seks di anggap oleh lelaki sebagai rutin kerana itu tidak menyeronokkan.

68. Gemar meraba dan diraba hingga tidak tertahan lagi kegelian.

69. Selepas melakukannya suka tidur di dalam rangkulan lelaki.

70. Suka jika lelaki melakukan sesuatu yang memeranjatkan di ranjang.

71. Gembira kerana lelaki melakukannya bersamanya setiap hari dengan kata dan layanan yang baik.

72. Suka jika lelaki menggunakan tangannya untuk menjelajah ke seluruh tubuhnya dan betisnya dibelai.

73. Tidak pernah masuk tidur dengan keadaan marah atau bosan, semua masalah diselaiskan dahulu.

74. Gemar jari-jarinya disedut oleh lelaki.

75. Seks patut mengembirakan bukan sesuatu yang menyedihkan hati.

76. Mesti mahukan inzal bila melakukannya.

77. Suka meletak bantal di bawah pinggul bila melakukannya dalam keadaan lelaki di atas dan dia baring terlentang.

78. Gemarkan posisi-posisi baru.

79. Suka jika payudara diramas dengan lemah-lembut seolah-olah menjaganya jangan pecah.

80. Rasa istimewa bila lelaki memberikan perhatian yang tidak berbelah bagi.

81. Tidak sudi kepada lelaki yang tidak mempunyai perasaan kepadanya.

82. Semasa di ranjang mahu dianggap sebagai wanita sempurna segala segi.

83. Lelaki yang lemah-lembut dan baik hati menjadi idaman.

84. Melakukannya di tempat ganjil menjadi hobi.

85. Sanggup menjadi hamba seks lelaki asalkan lelaki pun begitu.

86. Lebih lama lelaki bersabar sebelum memulakannya, lebih cepat wanita inzal.

87. Mahu tahu apa yang lelaki tertarik dengan dirinya.

88. Suka lelaki yang bersopan.

89. Lebih suka jika lelaki tunjukkan kasih sayang dengan cara bukan seksual.

90. Suka jika dapat tentukan sendiri masa untuk melakukannya, tidak hanya lelaki sahaja.

91. Saya tidak mahu seks, saya mahu memadu cinta.

92. Gembira jika lelaki menyuruhnya memainkan peranan aktif sekali-sekala.

93. Suka lelaki yang bersabar.

94. Gemar bergurau senda selepas melakukannya dan anggap itulah paduan cinta yang sebenar.

95. Suka cara yang berbeza-beza.

96. Gemar jika dicium lembut sambil masuk ke kamar.

97. Rasa selesa dan selamat melakukannya dengan lelaki yang setia.

98. Benci bila lelaki menolak ajakannya.

99. Gemar jika lelaki memegang tangannya sambil masuk ke kamar.

haha...
amacam...!?
ada tambah knowledge korang...!?

P/S: korang suka yang nombor berapa...!? blogger-emoticon.blogspot.com

entry malam Jumaat...!!

Malam itu malam Jumaat. Kassim ingin beristirehat awal bersama isterinya, dia fikir dia akan dapat banyak ganjaran jika berbuat begini. Ganjaran paling nyata ialah hakikat dia kini sudah mempunyai lapan orang anak: empat daripada mereka masih kecil lagi. Yang bongsu masih lagi menyusu

"Malam ini kita tidur awal. Malam Jumaat" kata Kasim pada Ani, isterinya yang sedang menyusu anak bongsu mereka

" Tak boleh bang. Sebab anak anak kita masih belum tidur, nanti saya tidurkan mereka dulu"

" Baiklah awak uruskan mereka. Abang akan ke bilik sebelah membaca Al-Quran" balas Kassim, sambil ke bilik air mengambil wudhuk, setelah mendapatkan songkok. Kitab Al-Quran dan meminum seteguk air sejuk, Kassim bersedia untuk memulakan kerja ibadahnya.

"BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM"

" Bang!! Anak dah tidur" Terkejut Kassim mendengar suara Ani yang membawa khabar baik kepadannya dalam jangka masa yang begitu singkat.

" SODAQALLAHULAZEEM "

Tu lah dahsyatnya malam Jumaat...!!

ok ok...
be serius...
aku nk mood serius plak ni...
meh tgk apa entry yg aku nk saji kat korang....

apa yg ada pada malam Jumaat...!?

Memilih Masa yang Baik Untuk Melakukan Seks

Di dalam Islam telah digariskan ketika-ketika yang sesuai untuk melakukan jima’ sekiranya ingin mendapat anak yang cemerlang dan semoga ketika-ketika ini dijadikan panduan praktis oleh suami isteri:

1. Menurut Imam Syafie r.a, waktu yang paling baik untuk jima’ ialah pada malam Jumaat, malam Isnin dan malam Khamis. Kerana mengikut sunnah Nabi saw. Faedahnya, jima’ pada malam Khamis menyebabkan anak itu menjadi mukmin yang baik.

2. Rasulullah saw. berpesan bahawa jika jima’ pada malam Isnin, anak yang bakal lahir akan menjadi seorang yang berpegang teguh dengan kitab Allah dan redha terhadap segala pemberian Allah swt.

3. Rasulullah saw. berpesan bahawa jika jima’ pada malam Selasa, anak itu akan mendapat nikmat syahid sesudah syahadah, dan Allah tidak akan mengazabnya bersama orang musyrikin, mulutnya berbau harum dan akan melembutkan hati orang, bersih lidahnya dari mengumpat, berdusta dan mengadu domba.

4. Pesanan Rasulullah, jika berjima’ pada malam Khamis, anak yang bakal lahir itu adalah yang bijaksana di kalangan orang yang bijaksana, atau seorang alim di kalangan orang alim.

5. Berjima’ semasa matahari di tengah langit, anak yang bakal lahir tidak akan dihampiri syaitan sehingga dia beruban, dan menjadi seorang faqih dan mendapat rezeki keselamatan agama dan dunia.

6. Dari pesanan Rasullullah saw. jika jima’ pada malam Jumaat, anak yang bakal lahir dari jima’ itu akan menjadi pemidato yang berwibawa dan petah. Jika berjima’ pada hari Jumaat lepas Asar, anak akan menjadi terkenal, masyhur alim. Jika berjima’ pada malam Jumaat selepas Isyak, anak nanti akan menjadi seorang yang abdal (terkemuka).

bg yg dh kahwin tu...
pandai2 la pilih time nk planning ada baby...

yg blum kahwin tu...
malam Jumaat pi la masjid baca Yassin...

P/S: esok entry yg ke 200...!! serius aku dh mati akal...

the untitled reality show - day 6

time gua dlm baris... gua nampak si aya tarik bagasi... pakai dah lawa... uiks...!? naper tak pakai PT suit...!? oh... gua lupa... dia dh eliminated....!! sayu je gua tgk... mcm tgk peserta AF kena kicked out... argh... lupakan kisah aya... gua masih ada perjuangan lg di sini... life goes on...!!


yes...!! hari ni larian 3.2km... gua awal pagi lg dh isi oksigen cap helang emas 2 batang dalam peparu gua... kasi lancar skit larian kang... stretching semua dah cukup... gua x sabar dah ni nk lari sekencang yg mungkin...

langit nmpk cam nk hujan... gua doa kasi cerah la... gua blh lemau kalo hujan... mcm buddy gua gak... dia pun ikut lemau + masuk air... ready... set... go...!! pergh... gua lari2 anak... ala2 bdk baru nk blaja blari... serius pagi tu sejuk giler... enjin gua pun lmbt panas...

3.2km gua rasa kejap je... rupanya gua dpt catatan masa 14 minit... rumours kata gua blh dpt para dgn catatan masa cmtu... dulu pun masa gua buat 2.4km, gua beat 9 minit je... gua rasa gua x cukup mantap lg... ermm... out of 120 org yg lari tu, gua rank 28... adei... naper xleh top 10...!? tu yg gua frust skit tu....

habis je larian... ada plak mamat mana ntah pengsan... tgh2 duk buat PT... blh plak dia landing baik punya... gua syak mesti dia x cukup oksigen... suspek ni...


then hujan lebat turun sepanjang hari... kitaorang blk penginapan tdo sepanjang hari gak.. the day ends here....

the untitled reality show - day 5

gua excited pagi ni... bangun tdo awal giler... shower sambil nyanyi lagu amelina semakin rindu semakin asyik... kasi feeling dulu pepagi buta... baru la ada kick... pastu gua tukar lagu plak... masih lagi amelina memori daun pisang... agak2 badan dah wangi aroma palmolive lavender, br gua kuar dari bathroom...

member2 tsadai lagi membuta.. gua kasi kejut... ajak subuh skali... even gua liat gak orgnya... hari ni gua betul2 excited.. ya..!! gua mau lari kencang... dah bertahun gua training... gua mau lari kencang... dah 2x kuar statement ni...!!

kasut ngan stokin gua pakai betul2... pakaian PT pun gua dah rasa kemas dan selesa... gua isi perut ngan asap rokok je pagi tu... xleh makan.. kang gua rasa nk muntah... boleh jejas performance gua nnt... ok... gua lompat2 skit dlm umah... lari2 anak turun tangga... semangat...!!

malang betul... hujan plak tetiba turun... gua hampa... niat gua sudah tbantut... ibarat peserta 400m kena suspend larian akibat kantoi penyalahgunaan dadah... tp apakan daya... hujan itu rahmat Allah swt... gua xleh salahkan sesapa... bebudak lain plak melonjak gembira...

hujan makin lebat... perut gua makin memberontak lapar... nyesal gua x makan bfast... serius boring pagi ni... gua dah rasa lemau... xda feel la bila pagi2 x kuar peluh... boleh bikin gua sick kalo mcm ni... staff2 kuarkan arahan boleh tido dlm dewan smpi lunch hour...

agak2 nk dkt lunch hour... masing2 dh mula mati kutu... semua boring layan feeling... staff pun dh mula masuk air... dipanggil seorang penyajak utk hiburkan satu dewan.. gua x amik port... gua mmg kecewa larian dibatalkan ari tu... sajak amenda la yg didendangkan tu...!? macam haram...!!

video

ptg tu gua dapat tau si aya kena kicked... x lps medical checkup... mesti dia sedih kan...!? apa masalahnya...!? gua pun blur fikirkan... kalo laki kena check testis... what about girl...!? girl mana ada testis...!! gua blaja sains apa...!!

sesi elimination mula ptg tu... ramai gak yg packing bag balik kpg... semua x lepas sesi ujian bertulis... maybe knowledge kurang kot... next year cuba lagi... tp gua x teruja gak... mood gua sudah lemau kena air hujan... kira2 blk... umah gua tinggal 6 org je lg... sebesar umah tp duk 6 org je... mesti lg boring nnt...

hujan sepanjang hari dari pagi sampai ke malam... gua mmg betul2 lemau...!! harap esok matahari cerah... gua mau lari...!!

beruk-band really SUCKS...!! again...!! and always...!!

seriusly mmg celaka...!!
tetiba status account gua suspended...
bila call ocs, katanya gua yg call sendiri request minta terminate...
shit...!! bila masa gua gedik nk buat cmtu...!?

dh la bzir masa gua 20 minit ckp ngan 2 3 org customer services...
dan bazir gak rm10 gua utk reconnect line...
gua mmg kecewa ngan celcom...!!

rasa nk pakai p1 tp coverage masih blum ada...
dan gua rasa ditipu hidup2 bila dlm bil ada itemised bil yg rm3 tu..
kalo dh setahun pakai, dkt rm40 celcom songlap duit gua..
kata ari tu dh cancel dr bil gua...
tp tetap ada gak bulan2...!!

serius gua mmg dh kecewa dan marah...!!
let me make ur day konon...!!
dasar nate beruk...!!

beruk-band + hujan = SIPUT BABI...!? blogger-emoticon.blogspot.com

P/S: weekend gua makin tension bila tenet xda tatkala hujan lebat xleh nk outing...!!

pagi yang gelap... kini sudah terang...!!

sumpah....
kalo bgn pagi je time sejuk dingin...
korang terasa nk amik udara segar kat luar....
tetiba ada pemandangan yg kadang2 indah tp x berapa nk indah....


boleh suwey woo 44 hari....
udara segar pun blh tercemar...
kalo bau downy-hanya-setengah-penutup-kesegaran-sepanjang-hari-dengan-perlindungan-antibac xpa ar gak...

ini bau bercampur baur agaknya...
kaler pun seindah kaler pelangi...
ROYGBIV kata cikgu english aku dulu....

tetiba terasa malaikat xnak bagi rezeki kat aku dah...
mata pun dah kabur2... check up x lps 6/6....
gelap masa depan dah agaknya...

P/S: jiran2 korang mcm mana gaya diorang agaknya...!? serius...!! ini bukan jiran aku...!!

the untitled reality show - day 4

sekitar kul 4 pagi... si KD dtg bilik gua... kejut gua yg tgh tido lena.. ingat nk ajak gua subuh.. rupanya hanya dtg minta minyak panas... nasib baik gua dh prepare awal menatang alah tu... sian nengok member muka bkerut tahan sakit penangan PT oleh PTI yg "btauliah" itu...

gua bgn awal... subuh sudah clear... tp perut gua blum clear... pekena 2 btg rokok helang emas time dlm baris jap... tu la rokok terakhir gua utk pagi tu... pasni kena seludup byk skit... naper la 3 tan blh x amik geng kitaorg pagi tu...!? tpaksa menapak almost 1.5km plak nk ke dewan dari apartment mewah AF itu... gua sudah kebulur ni menunggu bfast... menapak boleh bikin gua btambah lunyai...

apartment yg gua cuba utk bayangkan mcm banglo mewah RM1.7 juta....

lps je bfast yg x berapa nk kenyang pagi tu... sesenduk bihun goreng kawah ngan sebijik telur rebus berserta kopi o yg mmg O giler tanpa sebarang gula... tetiba blh plak staff tanya sapa yg nak tarik diri... wei.. gua xmau...!! gua mau bjuang lagi...!! gua x rela tarik diri...!!

dlm kalut2 calon sok sek sana sini tanya2 soalan bodo sapa nk tarik diri.. gua nmpk si KD kuar baris ngan muka bangga... bangga sbb maybe dia org pertama yg tarik diri kot..!? gua dpt tau dia pesan kat member gua, alasannya tangan ngan kaki dah sakit2... malas nk paksa diri... buat sakit badan je... cis.. gua rasa mau sepak terajang je.. dulu 1st day janji ngan gua nk buat sampai titisan peluh terakhir... boleh plak tarik diri pasal sakit tangan je... bazir minyak panas gua je camtu...!!

tak sampai seminit si KD tunjuk muka bangga dia... si amar plak tarik diri... siap bagi hi-five lg kat KD... mcm meraikan something plak... padahal mlm td beriya aku ngan si KD brain wash si amar tu... jgn quit... ko nyesal nnt... dia blh tsengih ckp nk buat gak sampai titisan air jantan putih likat yg terakhir... gua masih blurr lg apa yg dia ckp tu...!!

gua dh mula hilang 2 member yg sempoi... br je plan mlm nnt nk fly cari rokok... xkan gua nk fly sorg2 lintas padang golf...!? ok... gua cool... gua xnak nangis sbb member quit mcm citer AF tu... x macho la beb... hilang habis semua garang gua nnt... so... viva la vida KD n amar...!!

si aya pagi tu bukan main macho lg... dia jadi IC... layak ke...!? tu psoalan pertama gua...!? soalan kedua... apasal gua x nmpk IC tu...!? rendah sgt ke...!? argh... gua tak peduli semua tu... yg gua tau gua mau jumpa dentist, nk check gigi gua je... dgr2 dentist tu cantik mcm cindy crawford... betul ke...!? gua mula rasa serba tak kena berdiri dalam baris.... berdiri tegak sampai tketar lutut gua sbb excited...

ciss... gua tak nampak muka dentist tu... tp suara ngan jelingan mata dia dsebalik mask tu dh cukup buat muscle ache gua hilang seketika... rasa nk baring lama je atas kerusi tu... nk kasi cabut semua gigi pun ada gak... janji dapat duk lama2 ngan dentist tu... tp tu hanya khayalan gua je... gua kena akur ngan pkataan "NEXT...!!" yg kuar dr mulut pembantu dia yg x hensem tu... naper x pilih gua je yg jd pembantu dia...!?

matahari sgt cantik berseri pagi itu... gua dh setel semua medical check up.. so blh la tido atas rumput sambil gigit batang lalang, layan blues jap... mmg serius gua nmpk cool bila buat cmtu... yg mana blum habis check up... mesti kena lanyak sampai lunyai... gua heaven, mereka hell... gua smpt beramas mesra ngan sorang calon yg lembut2 sotong gitu... smpt gak gua pow sebotol 100 plus dari dia...

seriusly gua tido xda gaya cmni... ni gaya tgh mimpi "yes...!! gua dh jd kapten...!!"

serius hari ni xda aktiviti... gua lunch... solat zohor... pekena asap jin... then sambung tido lg... ptg gua main rugby jap ngan geng gua... dpt la calar balar kat tgn + lutut kanan luka... mcm mana gua mau lari esok...!? xpa.. gua mantap... askar mana blh give up takat luka kecik cmtu... serius main rugby buat gua makin lapar... apsal duk dlm kem ni gua asyik lapar...!? bismillah dah baca sblm makan...!? gua confuse ar...

buah tangan dari member gua bila gua sampai rumah time maghrib... nota kaki je...!? ingatkan ada dunhill 14 2 kotak...

mlm gua nekad... gua mau fly beli stok makanan kat pernama... tp gua batalkan je niat... sbb ada budak kantoi ngan staff... gua jd cuak plak tetiba... budak kantoi tu serumah ngan gua... even kantoi pun, dia beli gak stok makanan utk budak umah gua... gua happy sbb dpt makan roti bun kacang merah... sedapnya mengalahkan cheesy crust pizza hut... nikmat...!!

esok ada elimination... gua x sabar nk tgk sapa yg kena...!!

the untitled reality show - day 3

Hari di mana medical checkup bermula… gua punya turn lps lunch… smpt lg la makan sakan nk bagi berat gua naik… janji dpt bmi ideal… walaupun nasinya mcm nasi lemak 50 sen...!!

makan kasi kenyang... nasi ngan lauk ciput... kupik la demo ni....

PTI dh ready kat padang… nk lanyak kitaorg cukup2… mmg byk la yg nk give up time tu… sapa suruh masuk askar kalo x fit…?? Gua kena lanyak gak ngan buddy gua, mirul… tp gua respect si mirul sbb dia x give up even bsaiz kecik… good boy...!!

Masuk je bilik doc… masing2 dh start bogel… adei.. skali doc perempuan la.. malu ada… bangga pun ada.. ok.. doc cuma check testis ngan rectum je… hehe… it’s a taboo to see someone else punya kemaluan… that’s so gay…!! malas nk citer lebih2....

buddy gua yg pening memikirkan tafsiran x-ray...

Mlm harinya masih lg ada 3 test… pengetahuan am, personality test dan test apa ntah satu lg… agak payah gak rupanya… gua dpt tau personality gua adalah seorang yg agresif dan gila kuasa… boleh jd pemerintah kuku besi…. Itu cuma andaian gua je…

hbs je test trus ada public speaking plak… topic bebas… ramai dah cuak… si KD mmg sempoi ngan tajuk Internet dia… mmg style la time dia berucap… gua kasi thumbs up… turn gua plak… gua pilih tajuk mat rempit… I like mat rempit…!!

serius bosan menunggu lama dlm dewan... shit..!!

Oleh sbb hari ni tlalu rushing… gua skip gua punya meal utk dinner… so mmg terasa lapar tahap kebulur… trus tdo sbb nk tahan lapar… adei… cpt la pagi.. gua mau bfast sakan…!! so far masih blum ada penyingkiran….!!

di kala ribut petir...

barang baik ini sudah SOLD OUT...!!
terima kasih pada yg tgedik nk beli tu...
sekian...!!

P/S: ribut petir melanda.. jauhi pc anda... takut broadband kena sambar...!! blogger-emoticon.blogspot.com

the untitled reality show - day 2

Pepagi buta lagi dh sangap rokok… nasib baik gua tokan rokok part time kat sini… stok rokok gua masih lg berkotak… awal2 lg dh prepare utk semua possibilities… blh plak pepagi buta ada calon graduan sibuk mencari sabun.. ke hulu hilir tanya staff mana nk dpt sabun… stok melancap ke apa…!? tu la soalan dari calon graduan... sungguh susah utk memikirkan jawapannya...!!

Member2 baru gua yg sempoi ngan gua; KD, mirul, amar, syed, amy, rahim and awin (nama dia asmawi…) dan nama gua JOE…!!

365 hari gua menunggu peluang ini...!?

Gua juga baik gak ngan staff2 yg ada... niat gua cuma satu... gua mau pow dan seludup rokok... sorang staff ni nama dia unik... Koperal Boniface... gua tetiba teringat lagu Daddy Cool dari Boney M... sesekali teringat plak lagu Pokerface by Lady Gaga... adei...!! gua mmg suka kutuk org...!?

Tgh hari masing2 dh start kebulur… pagi td already dh hell… squad jump dan fly adalah benda paling perit bagi beginner yg x pernah buat menatang tu… sure sakit paha kaki tu… makanan kat sini mmg buat gua x kenyang... serius ciput je kitaorg makan...

Bila makanan terhidang… masing2 ceduk sakan… kebulur punya pasal, makanan x sedap pun rasa best… KD gtau gua ceduk dlm bahasa kat kampong diorang ada double meaning… trus gua gelak sakan sambil ceduk nasi tu…. evil minded sometimes...!!

Habis je makan… trus ada test mengejut… iq test ngan planning… lg pressure bila tgh menjawab test, muzik dipasang kuat dalam dewan.. tujuan nk ganggu konsentrasi calon… tp gua buat dek je… mental gua kuat beb… test yg diberi amatlah simple… senangnya mcm nk gosok gigi pagi2… gua maintain cool... x goyang beb...!!

serius test ni mmg kacang....

Mlmnya... gua rasa gua tido awal… maybe sbb 2 hari dh x cukup tido… excited punya pasal… esok masih ada…!! Ya… esok maybe ada penyingkiran calon… mcm AF la plak…!! gua mmg excited...!!

gua tido sorang tak basuh kaki rasanya....

uiks...!?

wah...
sudah tukar layout baru...
serius gua rasa blog gua makin cool macam tuan dia gak...!!

P/S: adakah layout sblm ni berat utk korang load...!?

the untitled reality show - day 1

Yes… gua bgn seawal pagi… baju semua dh siap iron, tajam je side tepi… kasut pun bkilat, blh nmpk setiap batang gigi gua yg putih itu… bila gua pakai spek ray ban aviator, nmpk cool je bila smoking dlm kem.. even apa gua buat tu salah… tp serius nmpk smart…

Bfast… then telan semua vitamin yg gua bawa… br nmpk more revitalize…


Im the 3rd person yg lapor diri pagi tu… so I just intro myself as Joe kat kenalan yg baru… best gak dpt kenalan baru… parent semua blk after lunch… calon yg tinggal semua lapor barrack… im feeling lucky coz dpt duk apartment pegawai… the day ends here…

Wait…!! gua jumpa sorg girl yg gua rasa gua kenal… bkilat kemain lg kasut dia… dia lapor diri depan gua… oh.. si aya rupanya… lagi malang bila 1st time jumpa gua, dia tpaksa jahit butang baju gua yg tetiba nk tanggal time betulkan neck tie…

Juga teringat kata2 si pegawai waran, “ibu bapa boleh balik dan jangan risau… kami akan lakukan pemilihan secara DETAIL, ADIL, TELUS dan IKHLAS…!! TANPA KOMPROMI…!!”

gua mau jadi tokan kejap...!!

Barang baik utk dijual…
Mari dekat mari rapat…
Kita tgk kejap apa yg nk dijual...

SONY PLAYSTATION PORTABLE (PSP) 2000 ICE SILVER 8GB
NOTE: INI BARANG 2ND HAND….!! (gua baru pakai setahun, xda rosak langsung…!!)

Apa yg korang bakal dpt kalo korang beli…!?

PSP CONSOLE 2000 (ICE SILVER)
AC ADAPTOR
BATTERY PACK
POUCH & HANDSTRAP
2 IN 1 USB CABLE
8GB SONY MEMORY STICK
+ SONY PSP HEADPHONES WITH REMOTE CONTROL

Comes with boxes and manual guides + original receipt…

APA YG KORANG BOLEH BUAT NGAN PSP NI…!?

Korang boleh layan main game…
Korang boleh layan dgr mp3…
Korang boleh layan menonton video / movie…
Korang boleh layan tgk album gambar korang…
Korang boleh layan internet bila ada wifi….
Korang boleh layan skype nk chatting…

Dan yg paling penting…

KORANG BOLEH NAMPAK COOL DAN STYLO BILA LEPAK SORANG SAMBIL LAYAN PSP…!!

Kasi tgk dulu gambar2 yg ada...


Kasi puas hati korang dulu...
Kalo rasa nk…ready je la RM600.00 and negotiable…!!

Harga masih boleh dirunding…!! Penghantaran segera…!!
Apa yg korang nmpk, itula yg korang bakal dapat…!!

Call je gua kalo rasa berminat; Joe - 0194189150

Naper gua tetiba rasa nk jual ni….!?
Sbb gua ada hobi baru… gua mau beli Nikon DSLR plak…
So mau kasi topup skit2 duit… yeehaa…!!

P/S: gua kopak...!?

the untitled reality show - prologue

The day has finally come… my papa and ummi came to my house… byk nasihat diberi… kesian gak diorang datang time hujan lebat… my mom also dh bg restu… my dad dah 2 hari call gtau mcm2 tips dan petua…

Ok… semua dh restu utk perjuangan gua kali ni… puas hati…!!

Hujan berenti lps smbhyg jumaat… 2 member gua dtg umah sementara gua nk btolak… gua bsembang rancak… maybe td tu hujan rahmat agaknya…

Sekitar 4pm… gua dh btolak… pjalanan di puncak titiwangsa mmg best… lama dh x tgk hutan… kabus tebal gak… sejuk dingin je rasanya… sesekali kereta yg dibawa terdrift secara auto… mcm citer Initial D la plak… jalan mmg byk selekoh… gaung kiri kanan…

Puncak Titiwangsa… gua jumpa gak sorg calon… dari Ipoh… berenti rehat sementara nk gerak ke Kelantan… mmg sejuk ar puncak tu… pekena teh tarik sambil smoking… mmg true kick…!!

Tiba area KokLanas… hujan turun… tp gua tetap excited giler … nk plak bila dh mula masuk kem… mmg feel ar dia punya feeling…

Desa Pahlawan… pahlawan ini datang utk berjuang…!!

Mlm tu gua tdo di mess pegawai… thanks to kapt saiful tudm yg adjustkan penginapan transit mlm tu… Even mess tu dh mcm apartment dlm citer tower 13… x byk family yg tinggal situ… tgk syok layan feeling… blackout… adei… ni 1st dugaan mlm pertama…

better in time...!?

Gua mood down giler sgt time ni… maybe take some time to recover… maybe berhari hari... or maybe berbulan bulan... tamparan terbesar dan terhebat dlm hidup gua sepanjang 22 tahun ni… so gua dh prepare satu blog series yg gua dh set auto publish hari2 selama seminggu... korang layan je la dulu mulai esok… sekian… terima kasih…!!

status gua skrg....
tgn sudah calar balar...
luka di jiwa + luka di tapak tangan dan lutut...
rambut kaler rum gua yg panjang sudah botak licin...
kulit sawo matang gua sudah jadi hitam terbakar....
bibir mesra tapi jiwa gua parah...
gua mau jd senyap je pasni....