Ads by Nuffnang

13th...!?

note: entry kadar ekspress...

dulu aku pernah bercerita tentang nombor 13 dan tarikh yang berkaitan ngan 13hb...
ingat lagi tak korang....!? kalo tak ingat... refresh balik kat sini...

tahun ni ada benda lagi nak cerita...
cerita pasal 2 3 hari yang lepas...
pasal 13hb gak...

flashback...

12th Oct 2010...
hati sedang berbunga...
duit gaji sudah masuk...
tapi masih belum terusik...
sedikit amaun je yang terusik...

malang plak menimpa...
kad bank kena telan tatkala tengah check baki amaun yang ada...
serius rasa nak gelak guling guling depan mesin atm tu...
agaknya mesin atm tu terkejut beruk kot tengok jumlah amaun duit aku yang berbillion tu gamaknya... damn sungguh... dah la aku nak pakai duit tu esok harinya...
ending up terpaksa la pinjam duit parents lagi... tebal plak muka ni jadinya...

lewat petangnya aku terima satu panggillan...
suatu berita yang membuatkan perasaanku bercampur baur...

13th Oct 2010...
should be aku patut ke seremban...
temuduga pemilihan awal rekrut tudm....
tapi dapat plak panggilan petang semalam...
terpaksa la cancel plan nak join tudm...

terpaksa gerak ke ipoh...
untuk melengkapkan checklist hidup aku...
ini suatu peluang yang sangat rare sekali...
peluang yang membuatkan ku melonjak gembira...

aku ditawarkan menyertai kursus dan bekerja sebagai PTI di sebuah gym terkemuka di ipoh... apa tu PTI...!?

kalo dalam army... PTI dikenali sebagai physical training instructor...
tapi kalo dunia luar atau di gym... PTI ni maksudnya personal training instructor...
atau nama pendeknya personal trainer...

tapi serius rasa kelakar...
sebab aku ni seorang yang bersaiz kecil dan kurus...
jadi tugasan yang aku terima tu terasa besar plak...

tapi apa nak diherankan...
aku memang fit kalo bab larian dan marathon...
tahap stamina dan kadar metabolisma cukup tinggi...
maybe pasal tu body aku payah nak naik... riak kan...!?

20hb plak sepatutnya aku ke kedah...
pemilihan awal rekrut darat...
tapi terpaksa la cancel gak jawabynya...
damn sungguh kan...!? macam punah dah je harapan...

malas dah aku nak taip panjang2...
kejar masa ni... nak keluar melepak ngan si biskut jap...
pekena teh tarik sambil bergossip sakan... oppps...!!

KESIMPULAN ENTRY KALI INI...
#1 kad bank aku kena telan ngan ATM machine... damn sungguh....
#2 tak dapat nak ke pemilihan awal TUDM di seremban... lagi la damn...
#3 dapat offer kursus dan bekerja sebagai PTI... damn hell punya PT nnt aku bagi...
#4 resigning my previous job as site supervisor... serius keje lama tu damn...
#5 20hb tak dapat join rekrut darat plak... damn gak ke...!?

semak balik checklist dalam hidup aku...

#1 nak jadi seorang PTI [/]
#2 nak jadi seorang player rugby bermain untuk club [x]
#3 nak jadi seorang pegawai army yang pakai bush jacket [x]
#4 kahwin...!? wife yang hott...!? anak yang comel cute...!? [??]

serius merapu entry kali ni...
sumpahan jason friday night the 13th ke...!?

P/S: memang DAMN la kalo entry kali ni tak diupdate kat bloglist blogger lain...!!

sesi menjawab soalan interview...!?

akibat tatau nak tulis entry...
so decide nak menjawab tag je la...
even nampak girlie skit (geli pun boleh gak kot...!?)...
tapi gigih juga nak menjawabnya...

tag kali ni datangnya daripada si biskut...
tagnya berbunyi begini...

5 benda yang aku lalui dalam hidup aku...!?

#1 mengenali erti kepayahan dan kekejaman hidup di dunia dan manusia yang semakin reput dari dalam dek korupsi yang semakin menjamah diri pada november 2009...!!

#2 peminat setia dan tidak akan curang sama sekali terhadap Desperate Housewives dan Kamen Rider (era Heisei) dan tidak pernah miss walau satu episod pun dan juga mempunyai set lengkap box set...!!

#3 masih mengejar impian dan tidak amik peduli cemuhan masyarakat luar dan orang sekeliling tentang impian untuk bekerja dan menyarung bush jacket kehijauan beserta apulet di bahu....!!

#4 tidak pernah terfikir untuk menjadi seorang yang kaya dan memandu kereta mewah serta tidak lagi memandang wang ringgit sebagai asas kehidupan... cukupla sekadar cukup makan dan keselesaan...

#5 menanggung hutang PTPTN sebanyak RM 18 000.00 + interest akibat kelewatan bayaran...!?

tu je kot untuk kali ni...
sapa rasa nak tag saya lagi...
dipersilakan... tak kenal maka tak cinta kan...!?

P/S: masih terfikir adakah entry kali ni bakal diauto updatekan di blog list blogger lain....!?

morale down...!?

alasan terkini setelah sekian lama tidak update blog...

STATUS NEW ENTRY UPDATE TIDAK DIUPDATEKAN DI BLOG LIST BLOGGER LAIN...!!

penat je aku update...

sekian... terima kasih...!!

P/S: benci tau...!!

mengada gedik..!?

update via Nokia Xpress Music 5800 via TM streamyx wifi using Opera Mini 5.0... ;p

masih boleh wish lagi kan...!?

terlalu sibuk...!!
even raya dah hampir 2 minggu berlalu...
mana yang gua tak sempat send kad raya tu...
please claim it here... ada dua yang tak berapa comel rasanya...
amik la mana yang berkenan di hati... pastu print la sendiri ek...

bila la nak cuti raya ni ek agaknya...!? lulus ke tak pas cuti aku ni...!? bosan dah aku ni duk barrack bujang ni...


check dulu semua barang nak bawa balik kampung... pas weekend.. pas cuti... baju melayu... kasut raya... kuih raya... duit bonus RM500... nasib la aku tak kena duty time raya... ke parit la jawabnya kalo duty pagi raya...!!


tapi gua rasa kad raya digital tahun lepas lagi sempoi kan...!?
tengok kat sini kalo nak rasa flashback balik...

P/S: TQ so much kepada blogger yang send segala hantaran time raya ari tu... jasamu dikenang...!!

entry pada 22 Ramadhan...

entry kadar pantas...
sakit kepala berdenyut hari ni...

1st...
nak minta maaf pada semua followers...
annual event tak dapat dilaksanakan...
atas sebab yang tak dapat dielakkan...
so maybe tahun depan ar plak...
or maybe aidiladha nanti ke...!?

kepada memana yang nak kirim kad raya...
boleh la sudi mengirim kad anda...
alamat saya ada di sini beserta kad raya digital tahun lepas...

adei...
sakit kepala masih berdenyut...
dua jam lagi nak berbuka...
tekak hauskan soya panas....

KELEBIHAN SOLAT TARAWIKH MALAM KEDUA PULUH TIGA
Allah SWT akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga diperbuat daripada nur (cahaya)...!!

selamat menghabiskan amalan puasa anda...!!

P/S: 8 hari je lagi kan nak raya....!?

20 hari lagi Aidilfitri tiba...

tiada perkara menarik untuk dientrykan....
mungkin boleh ketawa sedikit mengenangkan perkara yang lepas....

"cik zaleha... tolong maklumkan kepada semua skod yang lain yang annual camp tahun ni dibatalkan... juga tolong arrangekan majlis berbuka puasa di kem next weekend...!!", tegas "Kpl Naim", membuat panggilan dari markas, dengan nada bersungguh tapi maintain cool dan macho...

penat gak tahan gelak bila si leyha sanggup call balik...
sanggup tanya adakah "Kpl Naim" ni staff baru...!?

sejak bila markas pakai no hp ek...!?
dan standard askar ar bab menipu ni kena cekap...!!

cukup la lagha hari jumaat camni...
renungkan jap skit tazkirah...

KELEBIHAN SOLAT TARAWIKH MALAM KESEBELAS
keluar ia daripada dunia (mati), bersih dari dosa seperti ia baru dilahirkan...!!

tapi malangnya...
malam ni aku keluar weekend...
so tak dapat la tunaikan tarawikh...
terlalu banyak plak appointment malam ni....

entry pada 9 Ramadhan...

naper saya suka berblogging...!?
sebab boleh dapat duit... dan juga networking...

walaupun tulisan caca merba...
entry lagha merapu... tak berilmiah langsung...
tapi masih ada company yang sudi bayar...

masa memula dulu nak claim...

buka sampul... dapat surat...

baca surat... ada payment statement...

bawah surat... ada kepilkan cek...

sejak 2 3 hari lepas...
nuffnang kasi aku bayaran cam lain plak...
aku pun tak faham sangat camner...
tapi setahu aku ni adalah bayaran paling cepat naik mencanak...
serius ke...!? takpa... aku tak rugi satu sen pun...

apakah itu buffered earning dan metered campaign...!? someone please....

oh ya...
duit nuffnang sapa yang dah banyak claim tu...
jangan lupa sedekah amal jariah bulan posa ni....

KELEBIHAN SOLAT TARAWIKH MALAM KESEPULUH
Allah SWT akan mengurniakan kepadanya kebaikan dunia dan akhirat...!!


sebelum terlupa....
ada lagi manusia yang tak reti hormat bulan ramadhan yang mulia ni...
memang nak kena belasah betul ar mamat ni....!! pijak sampai lunyai...
kasi malu melayu tul ar... bebudak rangers pun reti respect aku yang berposa ni...!!

P/S: cuba kawal kemarahan bulan ramadhan ni....

22 hari lagi Aidilfitri tiba...

Rejimen Askar Melayu DiRaja merupakan antara pasukan Tentera Darat tertua yang telah terlibat dalam banyak operasi dan amat digeruni pengganas komunis... namun, sekitar tahun 1980an, pasukan ini menerima tentangan hebat pengganas komunis... dalam dua operasi yang dijalankan, 16 orang anggota terbunuh ketika bertempur dengan pasukan khas komunis, Black Jacket...!!

Bagi pasukan Tentera Darat, hanya Platun Harimau yang layak menentang Black Jacket demi membela kematian 16 orang perajurit... Leftenan Fauzi dan Platun Harimau mula memburu Black Jacket yang diketuai Chong Woo... ibarat buku bertemu dengan ruas, hanya pengalaman, kepakaran, kebijaksanaan, kreativiti dan nasib yang menentukan dendam siapa yang berbalas...!!

PLATUN HARIMAU
dalam misi
HUTANG DARAH DIBAYAR DARAH

entry kali ni...
aku semangat skit nak ulas tentang satu novel...
yang mana telah aku khatam sekitar 3 minggu lepas...

eh...
macam zaman sekolah plak...
nak kena ulas balik bahan bacaan...
macam Projek Nilam... sure boleh dapat hadia camni...

back to my intention...
novel ni bagi aku sangat la TERBAIK WOO...!!
wajib ada bagi memana individu yang rasanya berdarah hijau...
bukan darah terminator... tapi darah askar... semangat wira...!!


novel pertama hasil garapan Lt. Kol. Mohd Radzi Abd Hamid...
yang mana karya puisinya, Lt. Adnan Masih Hidup...
telah berjaya menarik minat aku baca novel ni sampai habis...
even kat kedai buku pun aku dah tertarik ngan kulit novel ni ngan tajuk dia...
tak sangka jalan cerita dia memang TERBAIK...!! kudos...!! thumbs up...!!

jalan cerita adalah berdasarkan kisah benar tapi telah difiksyenkan atas sebab tertentu...
buka je novel ni... 1st part novel ni pasal glossari dan ensiklopedia ketenteraan...
ada la istilah yang diguna pakai dalam army mcm 2IC, CT, KTK, Pasudir dan lelain lagi la...

pastu ada plak kata kod tentera...
ala... yang ada alpha, bravo, charlie sampai zulu tu ar...
habis part yang tu... kuar part nama panggilan radio taktikal...
lebih kurang macam kod semboyan tu...
Hello Dua, di sini Kosong, ganti... yang macam ni la...

part sebelum cerita bermula...
struktur organisasi Platun Harimau...
complete plak tu ngan gambar senjata dan spesifikasi...
terasa macam duk dalam kelas senjata time zaman TA dedulu...

sebelum jalan citer bermula...
sedikit catatan dari penulis...
rupanya penulis merupakan bekas ketua Platun Harimau...
selama 3 tahun plak tu... sebelum nama platun ditukar...
ditukar kepada Unit Combat Intelligence Squad (UCIS)...

dan jalan cerita pun bermula...
permulaan 2 3 chapter tentang pertempuran...
kekalahan dan kematian para anggota 2RAMD di atas tangan komunis...
kekecewaan melanda para pasukan kerana sebelum ini mesti akan ada nyawa musuh melayang di tangan mereka... tapi bukan rezeki mereka kali ini... sebaliknya malang terus menimpa...
semakin kerap pula mereka kehilangan nyawa anggota pasukan di tangan komunis...

langkah drastik terpaksa diambil...
Platun Harimau telah take over misi tersebut...
dendam kesumat membara di jiwa setiap anggota...
memasing nak revenge untuk setiap nyawa anggota mereka yang telah melayang...

Platun Harimau diketuai oleh Lt. Fauzi...
naper penulis taknak pakai nama aku ek...!?
boleh gak femes sebentar... Lt. Joe...!?
jap... cuba dengan gigih nak bayangkan....

dan cerita pun di fast forwardkan...
aku kelaparan tatkala menaip ni...

masuk je Platun Harimau ni...
kejayaan demi kejayaan dicapai...
sumber risikan pun mantap...
even ketua komunis tidak berjaya dibunuh...
tapi kejayaan memusnahkan markas mereka cukup dibanggakan...
ending Lt. tu naik pangkat jadi Kapt...!!

novel ni bertambah mantap...
sebab adanya puluhan gambar dalam cerita...
semua gambar betul dan dari keratan akhbar lama...
cukup nostalgik gak kekadang...

gaya bahasa pun ringan gak...
semua lapisan umur sesuai ar baca kalo free...
cuma istilah ketenteraan tu mungkin sukar skit kot bagi orang awam nak faham...

cuma ada 3 perkara bermain di minda aku selepas habis baca novel ni...
tahun 1980an... pekan grik dan kawasan yang tak berapa maju...
  1. dah ada ke telefon sebagai alat komunikasi nak bergayut lepaskan rindu...!?
  2. jalan raya sesak ke ngan kenderaan zaman camtu...!?
  3. istilah Jurassic Park dah wujud plak zaman tu...!?
  4. dan kemunculan Proton Satria biru metallic di akhir novel....!?

pening kepala den mikir...

sisipan rohani hari ni...

KELEBIHAN SOLAT TARAWIKH MALAM KESEMBILAN
Allah SWT akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu amal ibadat hambaNya seperti Nabi Muhammad SAW...!!

entry kali ni agak caca merba...
perut lapar... pastu gatal nak ulas benda panjang lebar...
tapi ok la gak kan aku tak spoiled lagi jalan citer mana yang belum baca...

P/S: baru je khatam Kudeta Intro... now tengah cuba habiskan Kudeta Klimaks sebelum beralih ke Anarkis...!!

entry pada 7 Ramadhan...

taiping dan daerah larut matang dan selama hujan sepanjang hari...
sejuk dingin membaluti tubuh... sinaran mentari pun langsung tidak keluar dari celah awan...

aku benci musim hujan...
musim hujan buat aku lemau...
sakit habis pinggang aku... pinggang aku tak tahan sejuk...
semuanya berpunca selepas kemalangan 3 tahun lepas...

aku suka musim panas...
tido tatkala tengah hari... bangun tido dah berpeluh...
petang boleh kuar jog... pun lenjun berpeluh...
pendek kata... aku suka hasilkan peluh...
kerana berpeluh itu sihat...!! aku kan hyperactive orgnya...
cita cita nak jadi PTI...!!

tu saje bebelan aku kali ni...
pasal musim hujan buat aku jadi lembab...
macam suhu persekitaran yang lembap gak...

kalo pekena nescafe tarik time hujan camni... sure kick punya ar...!!

KELEBIHAN SOLAT TARAWIKH MALAM KELAPAN
Allah SWT mengurniakan pahala orang yang mengerjakan solat tarawikh sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim AS...!!

nak pi tarawikh camne malam ni...!? hujan masih non-stop... rugi woo...

24 hari lagi Aildilfitri tiba...

a special tribute to rangers of 9RRD Taiping (yang mana selalu berfoya ngan aku)... dan tak lupa juga kepada si biskut ration (wakil blogger 9RRD) too...


ANTARA SAHABAT DAN KAWAN

kawan itu sahabat
berani menasihat
membantu dengan niat bersih
daripada kita rebah menjunam
di jurang maut yang dalam

kawan itu juga lawan
jangan lupa yang sering memuji
dengan kata semanis madu
kita lemas dalam pujian melambung
tapi ingat ketika kita jatuh
kita dipijak-pijaknya sesuka hati
kita umpama boneka dipandirkan dan diluncaikan
atas tiket nama kawan yang tidak sering menjahanamkan

lalu menyusup dalam ruang dendam
mengalir di rongga kesumat tanpa sempadan
berputik dengki khianat lalu tumbuh tipu muslihat
kawan menjadi lawan hingga sampai ke liang lahad
akan dijejaki untuk menunaikan hutang
melunasi dendam yang belum tertunai

kawan itu teman
sanggup ketawa bersama-sama
menangis seia-sekata bersama-sama
ke hulu sama dimudiki ke hilir sama diharungi
sebagai kawan walau tajam kalimatnya
inti kata punya wawasan dan pegangan
sepanjang zaman
tetap sejati jadi ingatan...


juga sedikit sisipan rohani untuk hari ini...

KELEBIHAN SOLAT TARAWIKH MALAM KETUJUH
seolah olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa A.S serta menolong Nabi itu menentang musuhnya, Firaun dan Hamman...!!

semakin aktif plak ek aku blogging...!?

entry pada 5 Ramadhan...

asyik hujan je tiap kali petang...
dah 2 hari sangkut dalam hujan tatkala keluar berfoya...
duit pun makin susut... nampak gayanya raya kali ni pakai baju recycle la...
unless kalo my parents ada rasa simpati nak sponsor baju raya... (pada usia 23 tahun masih disponsor...!?)

hujan camni buat perut bertambah lapar...
nak ke bazar ramadhan dalam keadaan sesak...
manusia berpusu pusu melayan ghairah nafsu membeli...
penjual plak terjerit jerit panggil customer... rimas siot...
serius aku malas nak masuk bazar dalam keadaan camtu..

tapi petang ni nekad gak terjah itu bazar...
misi : mencari talapia merah bakar...
terbaik woo... 2 hari lepas pekena time berbuka...
courtesy of brader hijau... dia singgah umah mai hantar...
licin habis aku sental... memang marvellous ar dia punya kick...!!

pergh...!! bakal masuk dan dihadam di dalam perut aku tatkala berbuka nanti...

ok ok...
sesi tazkirah sebelum penutup entry...

KELEBIHAN SOLAT TARAWIKH MALAM KEENAM
Allah SWT akan mengurniakannya pahala seumpama pahala para malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan mereka yang mengerjakan Tarawikh pada malam itu...!!

P/S: selamat menjamu selera dan menyental sampai licin pinggan...

26 hari lagi Aidilfitri tiba...

keletihan yang amat sangat setelah berfoya dan bersahur sehingga jam 7 pagi... sekian...!!

nyesal tak kuar tarawikh malam tadi...

KELEBIHAN SOLAT TARAWIKH MALAM KELIMA
Allah SWT akan mengurniakan pahala seumpama pahala pahala orang orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjidil Madinah dan Masjidil Aqsa...!!

so malam ni insyaALLAH aka keluar bertarawikh...

entry pada 3 Ramadhan...

baru 3 hari posa...
tapi dah ada followers yang demand...
so aku terpaksa akur gak la ngan permintaan mereka...


brp la bajet tahun ni perlu korbankan seperti tahun sebelumnya ek...!?
tapi tahun ni mungkin EDISI RONA REALITI SPECIAL EDITION...!!
insyaALLAH...!!

sebelum aku berbuka puasa...
renung renungkan dulu yang ni...

KELEBIHAN SOLAT TARAWIKH MALAM KEEMPAT
orang orang yang mengerjakan solat Tarawikh akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang orang yang membaca kitab kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran...!!

selamat beribadat sambil mengerjakan puasa...!!

28 hari lagi Aildilfitri tiba...

matahari yang tegak di atas kepala, memberitahu bahawa sudah separuh hari berlalu... mujur terik mentari tidak terlalu memanggang kawasan site tersebut... beberapa lelaki yang lengkap dengan equipment tersendiri, kelihatan tekun menyiapkan kerja yang ditugaskan... aku hanya memerhatikan ketekunan mereka dari dalam ofis yang begitu selesa dengan hembusan dingin penyaman udara sambil khusyuk dan tekun mengadap internet, blog dan facebook...

wah... dah 2 hari rupanya kita berposa...
dan 2 hari gak la aku tak bangun sahur...
melayan nafsu tido adalah lebih nikmat tatkala sejuk dingin membaluti tubuh...
dan 2 hari ni la gak sms asyik berbunyi... dengan segala ucapan asyik tertera di skrin..
tapi sampai berapa lama boleh bertahan...!? 2 3 hari lagi sunyi ar balik hp tu...

bulan posa camni... byk gak masa terluang...
so byk gak la aktiviti boleh buat... masa keje pun dipendekkan...
oleh kerana byk sgt masa terluang... so aku dah decide satu benda...
aku nak habiskan bacaan aku kat segala jenis novel perang yang aku borong sakan...


novel kedua aku cuba khatamkan selepas Platun Harimau...!! ada 3 series novel ni...

aku bukan jenis layan baca novel cintan cintun ni...
tapi aku lebih layan yang ke arah kehidupan dan juga yang ada unsur2 jahat skit2...
unsur2 jahat camner ek...?? aku sendiri pun takleh tafsirkan...
daripada aku merapu tak tentu arah dek melayan perut lapar...
baik aku bagi skit sinopsis novel yang tengah aku khatamkan ni...

semuanya bermula tatkala sebuah pesawat pejuang milik tentera Singapura ditembak jatuh di Filipina.. pihak pejuang pemisah yang bermusuhan dengan kerajaan Filipina telah dituduh bertanggungjawab...

setelah diselidiki, senjata yang digunakan untuk menjatuhkan pesawat Singapura itu dibangunkan oleh sebuah syarikat milik seorang rakyat Malaysia bernama Arman.. tidak perlu tunggu lama untuk Malaysia turut terheret dalam konflik pra peperangan tiga penjuru ini...


arman kini berdepan dengan masa.. dia perlu melarikan diri dan mengejar dalam masa yang sama untuk membuktikan dirinya tidak bersalah.. dalam masa yang sama membongkar siapa dalang yang mahukan tiga negara ini bertelagah...


lebih dari itu, kunci api peperangan antara 3 negara berada di tangannya...!!


ni antara sinopsis yang berjaya aku copy dari kulit novel tersebut...
kulitnya pun dah cukup keras dan berkilat... setanding dengan harganya...
even aku dah dapat potongan diskaun special 50% dari pakcik kedai tersebut...
kerana sangkaannya aku ni seorang ranger... yang bakal ops next week dalam hutan...
so hanya novel novel la bakal jadi peneman setia aku nanti tak balik beraya...
bukan salah aku kan kalo sekadar mengiyakan sahaja sangkaannya itu...!?

malam ni sapa yang pi solat tarawikh...!?
malam tadi aku takda kesempatan nak follow...
mungkin juga malam ni tidak berkesempatan...
alangkah ruginya...

KELEBIHAN SOLAT TARAWIKH MALAM KETIGA
Para malaikat di bawah ‘Arasy' menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat tarawikh itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka...!!

salam ramadhan everyone...!!

entry pada 1 ramadhan...

"ko posa tak hari ni...!? tengok macam tak posa je...!?"

naik fedup aku bila org tanya soalan lapuk camtu tiap kali 1st day posa... apa punya standard soalan la ditanya... ingat zaman bebudak dulu ke...!?

ok.. aku malas nak emo emo marah marah 1st day posa ni... kang kurang plak defisit pahala aku... dah la sebelum ni tak pernah nak cukup simpanan pahala...

tengah hari camni agak blur la plak bila nak tulis entry... maybe sebab tak makan lagi kot...!? ok... alasan tu cukup tak munasabah langsung... tu semua alasan propaganda nak skip posa...

apa benda la nak tulis ni...!? aku dah macam makin merapu ni...

so...
aku nak wish...
selamat menunaikan ibadat ramadhan...
tunaikan la segala jenis ibadat yang berlipat pahalanya ramadhan kali ni...

sapa yang tarawikh malam ni... tengok la apa fadhilatnya malam ni...

KELEBIHAN SOLAT TARAWIKH MALAM KEDUA
diampunkan dosa dosa orang yang beriman yang mengerjakan solat tarawikh dan juga dosa dosa kedua dua ibu bapanya...!!

seorang jeneral tanpa askar setianya...

mood gua tak berapa nak stabil sejak seminggu dua ni...
banyak plak benda jadi dalam hidup gua... besar sungguh dugaan kali ni...
sampai tahap gua naik fed up ngan hidup zaman sekarang ni...
so camner nak expresskan feeling tersebut...!?

seorang jeneral
meneliti peta strateginya
pastikan kekuatan kelemahan
lawannya dan pasukannya sendiri
sambil timbang-timbangkan ruang
untuk cari kemenangan di medan juang

seorang jeneral
menyala bara semangat di dada
bagaikan tiada kesedihan
harus dihibakan
lantaran kematian adalah firdaus
tetap jadi kebanggaan bangsa
dijunjung di atas segalanya

seorang jeneral
bicara tentang kegundahan hatinya
dicalar resah gelisah
apabila bala tenteranya tanpa semangat
bukan gugur di medan perang
tapi darahnya tumpah ke dada sendiri

seorang jeneral
tanpa askar setianya
hanya mampu mengimpikan kemenangan
sedangkan hakikatnya
ia tumpas sebelum berjuang
strateginya telah memakan diri
semangat membaranya impian cuma
disiplin diri tak ampuh lagi
lalu menangislah seorang jeneral
meratapi hari kekalahan
tanpa punya askar setia

P/S: dunia semakin reput... manusia semakin jijik... serius gua kecewa... DAMN...!!

tatkala senja dan malam menjelma...

oh ya...
aku masih setia dan sibuk menjalankan tugas...
tugas yang berat aku pikul dengan senyuman..
senyuman tak berapa ikhlas... ikhlas hanya hujung bulan sahaja...
senyuman yang aku lemparkan tatkala berangan mengenangkan berapa amaun gaji bakal aku terima...
hasil titik peluh duduk dalam aircond setiap hari...!?

berapa banyak kudrat aku sumbangkan...!?
tak terkira banyaknya jika dibandingkan dengan masa mengulat aku...
masa mengulat yang hanya habiskan sisa wang dalam dompetku...
masa mengulat pekena bergelas teh dan nescafe tarik... mungkin juga judi kecil kecilan...
lebih baik kalo aku update blog... lagi berfaedah kan...!?
koman pun naik gak duit nuffnang aku... lepas gak nak clubbing...

oh ya lagi...
senja aku masih di tempat kerja...
bertemankan pc cabuk zaman 98...
sekarang dah 2010 agaknya... skrin semua layan nipis punya...
nasib baik la pc ni boleh surf internet walaupun mata aku sakit mengadap warna kekuningan yang jelas terpancar...
nasib baik gak pc ni masih boleh memainkan windows media player... boleh la aku layan lagu wali band - tobat maksiat... eh jap... silap lagu la... aku layan lady gaga sebenarnya...

malam hari plak...
aku dah mula kebuluran...
kan bagus kalo kat pantri ofis ada pizza hut segera ke, chicken chop ke...
semangat la gak aku duk lelama dalam ofis malam hari...
boleh la suruh pontianak ngan langsuir yang sekian lama menghuni kawasan sekitar ni sesama bbq chicken chop ngan aku...
opps.. celupar sungguh mulut aku time maghrib camni... kan bagus kalo aku ke surau time camni...!?

p/s: sekian saja bebelan aku kali ni... kalo rajin dan bosan, esok aku tulis lagi pakai pc cabuk ni...!?

dengan tetiba...

aku terbaca blog budak ni...
skali aku pun bukak la blog aku balik...
dah lama gak ek bersawang...
siap ada jembalang huni lagi dlm blog aku...

jap jap...
tengah mikir ni...
nak menulis ke tak ek...!?

jap jap...
tgk jam kat tangan...

uish...
bazir plak masa lunch kalo aku tulis blog...
rugi woo... bukan senang nak ngulat...

bersambung....
bila agaknya ek...??
followers setia sure akan menanti kan..!?

Dol asal ko Xnak Sambung Blajar??

ingat blaja free ke...!? ko nak sponsor...!? hutang ptptn 18k pun tak setel lg beb... tp gua bcita2 2011 nk further blaja kat sandhurst takpun west point military academy... ptptn boleh taja tak agaknya...!?

agi idup agi ngelaban...!?

sape name PTD kite yg baru ni?? hahaha

gua takmau jawab soalan ni... soalan ni pernah ditujukan kat gua time kat kelantan aritu time interview KTD... endingnya gua tak dapat... tunggu la 2011 baru gua jawab balik soalan ni... haha...

agi idup agi ngelaban...!?

lu punya rantai sebijik mcm rantai anjing sebelah rumah gua.. ?

celaka punya soalan... ni bukan soalan tapi lebih kepada berbaur statement liar... shit...!! apsal lu tak puas hati ngan rantai gua....!? gua beli pun bukan pakai duit mak bapak lu... tapi gua tak main ar duk umah yang ada anjing kat seblah... sapa malaun yang tanya ni...!?

agi idup agi ngelaban...!?

catatan ringkas...

dah lama tak update blog...
tetiba je pakai formspring, blog jadi auto update secara tak sengaja....
masih mengumpul dana untuk pembelian laptop baru yang serba canggih...
bekerja keras bagai nak mati tapi masih gak belum kaya....

and thank you mana yang masih sudi bertandang dan drop comment kat blog gua yang dah lama bersawang teruk ni.... have a nice day...

P/S: rajin la drop soalan kat formspring gua....

artis wanita paling hot skang sape kau rasa?

tak lain tak bukan mestila Marsha AF... kalo nak yang berpengalaman skit yg nama Maria Farida ke apa ntah yg slalu blakon watak jahat tu... Eva Longoria ngan Taylor Swift pun ok gak... kalo gua jadi artis, boleh agaknya gua dinobatkan artis lelaki hott...!?

agi idup agi ngelaban...!?

sesudah berumur 23 tahun, adakah anda sudah mula memberi duit bulanan kepada ibu bapa anda ataupun anda masih mengharap belas kasihan wang saku mereka?

gua dapat gaji trus bagi gak sebahagian duit gua yang agak kurang cukup itu... tengah bulan gua claim balik... sebab next month gua topup sekali lagi kat diaorang... sumpah gua janji gua buat camtu... tapi sekali sekala gua pow gak duit diorang yang ada banyak dalam akaun bank tu... kemana lagi duit tu kalo tak dihulurkan ke anak lelaki tunggal ni kan...!?

agi idup agi ngelaban...!?

formspring.me

agi idup agi ngelaban...!? http://formspring.me/ronarealiti

kebelakangan ini..

badan pun dah mula rasa sakit skit...
maybe sebab terlalu kuat bekerja mencari rezeki...
mengumpul duit untuk masa depan...
rezeki untuk anak bini kot nanti...!?

ok...
aku rasa aku perlukan urutan...
urutan satu badan... tapi pakcik yang aku slalu urut tu dah pindah...
kinda blurr tatau nak urut kat mana...!?

+ extra service... buang air dalam batang....!?

oh ya...
mungkin juga pasni aku nak bikin hobi baru...
bercucuk tanam boleh tak agaknya instead of tarian...!?

camni ek teknik hidroponik...!?

P/S: entry tahap merapu tatkala bosan di ofis....

naper lama tak update blog...!?

ramai yang tanya soalan camni kat aku...
terharu gak... tapi terasa nak gelak pun sama...
masih ada lagi yang sudi appreciate blog aku yang tak seberapa ni...

ok...
recently aku terlalu bz ngan perubahan hidup aku yang melampau....
serius melampau sampai aku rasa nak lari bogel atas jalan raya...
ok tipu... aku tak sanggup buat camtu....

aku bz practice menari skrg ni...
practice makes perfect... not prefect...
tu teacher english aku cakap suatu ketika dulu...

video

serius... percayalah cakap aku ni...
bz mempraktikkan diri untuk CNY eve mendatang...
nk ke clubbing... menari sakan sampai subuh...

lama siot tak pi clubbing...
jom ke penang... Slippery Senoritas muchacha...
syurga dunia... neraka akhirat kelak...

P/S: TQ for those who keeps supporting my blog...!!

off...

  • KL 2 hari... (berat hati nak ke sana... urban sgt...!!)
  • ofis cuti sehari... (rindu mat2 terap nk buat loan tu semua...!! $$...!!)
  • serabut kepala otak...(fuck maths ngan fizik...!! aku bukan NERD...!!)
  • gonna meet someone there... (bakal ditulis nnt dlm entry mendatang...!!)
  • GAMBLE...!! (jemu ngan segala jenis interview...!! kali ni parents gua PAKSA...!!)

P/S: aku dah mula fall in love ngan KoTe...!!

there's no free lunch...!?

sapa kata takda...!? ada la wei...

tadi kat ofis...
aku makan nasi ayam + teh ais FREE...
courtesy drpd sorang mat terap unit aku...

dr smlm dia call suruh aku luluskan loan kahwin dia...
rasa kesian pun ada... gaji bersih dah la ciput...
nak kahwin plak next month... loan plak tu...
kesian bini nnt... nasib baik bakal bini bkerja...

awal pagi dh dtg ofis jumpa aku...
muka berseri dgn harapan aku luluskan loan dia...
nak tak nak tpaksa la aku luluskan...
lagi berseri muka bakal pengantin baru tu...
jeles plak aku tengok...

kul 3 ptg...
skali lagi dia datang ofis...
bawa nasi ayam + teh ais...
katanya dia blanja aku....

aku terima je la..
duk ofis sorang2 ni memang bosan...
rezeki plak datang... melantak je ar...

thanks bro...
even ko tatau aku tulis entry ni...
dan selamat pengantin baru next month...
loan tu jgn lupa plak bayar...
kalo nak overlap... datang la jumpa aku lagi...!!

P/S: heaven gak duk ofis sesorang makan nasi ayam free sambil dengar Sinar FM...!!

aku dah tahap PAKCIK PAKCIK ke...!?

last week...
aku terasa sungguh bosan melepak di lake garden...
malam tu pun cuaca aku rasa agak panas skit...
sampai buka baju time tengah melepak tu....

ok....
enough that...
so aku decide nak melepak umah bro risik...
kebetulan wifenya duty malam tu...
so terpaksa jadi bapa mithali jaga anak perempuannya yang comel itu....

sekitar kul 10 malam...
aku tiba jua ke rumah bro risik bersama kawan aku...
gelagat anaknya yang comel itu menarik perhatian aku...
gelagat malu malu kucing nak berkawan ngan aku...

tengah berborak sambil bermain dengan anaknya....
bro risik menyuruh anaknya bersalam ngan aku...
serius aku rasa tak puas hati dengan tindakan bro tersebut....

"kakak... cepat... kakak salam ngan PAKCIK tu....!! amin cepat...."

PAKCIK...!?
hello... aku baru 23...!!
belum layak untuk dipanggil PAKCIK...!!
even anak sedara @ cucu menakan mak aku pun panggil aku ABANG...
serius aku terasa TUA ngan status tu kalo nak banding ngan fizikal aku skrg ni....

serius...!! ni bukan anak bro risik...!! kalo ni anak dia, mau bapak dia merasa pelempang laju laju dari aku...!!

angek ati den ni... ni buek eden tak pueh ati ni...!!

P/S: AGE is just a NUMBER....!!

tajuk entry atas nama JASNI...!!

TARIKH : 18 Nov 2009 (mendung berarak pergi...)
MASA : 1510 - 1610 (sejam gak tu... ngam ngam...!!)
LOKASI : Rexx Box Karaoke Taiping (RM 3.90 for 3 hours per person...!!)
SAKSI : Miss Miley Cyrus Wannabe (kami karok berdua je...)

SMS #1
Dah lulus pegawai belum?

SMS #2
Jasni

SMS #3
Mana ada otai.biasa sj.kita semua sama.dah dpt ke result pegawai?

SMS #4
Xpela.rezki masing2 Tuhan dh tetap.hang unit mane skang?

SMS #5
Takpe.bulan 12 ni try lg.well done sebab mencuba.no tepon aku ko jgn bgtau org lain plak.amanah.

SMS #6
Wah.kecek mat saleh.boleh.apa emel hang?

SMS #7
Orait kawan.tp maghrib nanti la aku add.skang tgh keje.ape2 pun semoga brjaya.assalamualaikum.

ermmm... amacam....!? terkesima aku time tu....

P/S: dah berapa kali maghrib la still dia masih tak add aku... sah aku kena klepet...!! benci...!!

kalau nak beceghito, nakdo den buleh nyo..

hari ni aku dh start keje... masuk kul 11 pagi... balik kul 5 ptg... ofis macam bapak aku yang punya... aku la boss... aku la secretary... aku la runner... aku la segalanya...

big boss bagi aku pegang kunci... semua benda aku handle sorang... apa masalah just call dia je... dan aku sorang je dalam ofis... makan gaji buta... layan Internet... pasang radio kuat2... tunggu orang datang nk buat loan...

bila dah terlalu bosan... aku main ngan printer... print scan fotostat apa yang patut dan tak patut... pastu melalak sorang aku ibarat pusat karaoke...

baru sehari keje dah terasa bosan dan sunyi... damn it...!!

sapa nak lepak ofis aku... jemput la datang teman aku... aku keseorangan je ni... katil pun ada gak dalam ni... boleh adegan beramas mesra di siang hari... haha...

P/S: angek ari ni... poning pala eden... ambo ciak lak...

putar alam punya tajuk entry...

25th January 2010 I'm gonna be in KL...
for what reason...!?

tadaa...

apa preparation yg sesuai utk org tua mcm aku ni ek...!?

13 nombor favourite gua… tapi 13hb takkan gua lupakan…!!

Hati gua hujan gerimis tatkala menaip entry kali ni… tp fizikal gua maintain tiptop… takda sapa dapat baca apa gua tengah fikirkan…

13hb November 2009…

Cuaca di Kelantan kelihatan sangat baik ketika itu… burung berkicauan riang.. rerama berterbangan bebas mengibarkan sayapnya yang cantik penuh berseni… angin sepoi bahasa… terasa udara nyaman pantai timur… tiada petanda hari mau hujan… tidak seperti hari hari sebelumnya… hujan lebat sepanjang hari… habis banjir kawasan rendah di sekitar Kelantan… kesian penduduk situ…

Gua taknak peduli semua tu… suasana dalam Dewan Sri Pahlawan hangat je gua rasa time tu… hati gua tetiba mendung setelah dilanda ribut taufan sebentar tadi… kalo ribut tu dapat ditafsirkan secara fizikal… rasanya mampu merobohkan struktur binaan dewan tersebut… lintang pukang segala pegawai, staff dan calon kadet bertempiaran lari cuba menyelamatkan diri…

Ribut di hati gua berlalu pergi… awan mendung sarat membawa air hujan semakin menghampiri kawasan sensitive hati gua… titisan hujan mula renyai turun… fizikal dan riak muka gua kelihatan sebak… gua menangis jua… gua menangis sebab tersingkir sebagai calon pegawai kadet tentera darat… hancur berkecai punah ranah segala perjuangan yang gua bawa dan perjuangkan di sini… harapan gua setinggi gunung umpama bahasa sastera itu berderai jua menjadi kerikil pasir yang tiada nilai gua rasa time tu…

13hb Januari 2010…

Cuaca terik sepanjang hari tetiba menjadi mendung tatkala maghrib memunculkan dirinya… bagai satu petanda… bagai mengerti apa yang tersirat dan terpendam di hati gua selama beberapa hari kebelakangan ini… mood gua agak ceria namun sekadar membawa pengertian hiporkit jua… gua cuba hiburkan hati gua 2 3 hari ni namun tak berhasil…

Tepat jam 8 malam… hujan turun agak lebat… hasrat gua nak pekena mee udang di Matang terpaksa dibatalkan… jadi gua cuma pekena yongtaufu saja… agak berselera juga gua melantak… mungkin kerana lapar atau juga mungkin kerana ingin membuang jauh perasaan kecewa di hati gua… suasana sejuk malam tatkala hujan lebat mencurah membasahi bumi Taiping menambahkan lagi selera gua melantak… dan juga kesayuan yang bakal berkunjung tiba di hati gua dalam sejam dua lagi…

Habis makan je gua terus gerak ke stesen bus Kamunting… walaupun gua terasa seperti menipu diri gua… atau sejujurnya gua terasa macam kurang ikhlas untuk ke sana… namun gua tetap menipu diri gua… gua gagahkan juga diri gua ke sana… matlamat gua cuma satu… gua nak ucapkan selamat jalan dan selamat berjaya kepada member gua… destinasi member gua jam 1030 malam itu…!? Ulu Tiram, Johor Bahru… destinasi…!? KOLEJ TENTERA DARAT…!!

Perit untuk ditelan… namun gua seperti masih tak dapat terima hakikat gua tak terpilih untuk meneruskan perjuangan tersebut… cuba untuk matikan niat nak join army atau benci sahaja ngan korupsi dalam army….!? juga tidak berjaya… sekadar mainan kata di bibir namun tidak di hati… gua masih lagi hidup dalam mainan dan penipuan gua sendiri… bilakah semua ini akan berakhir…!? gua masih tak jumpa kepastiannya… gua sudah jatuh cinta sama KTD…!! atau word yang sesuai OBSES…!? PERIT…!! even dah 2 bulan berlalu…

touching ngan terkesima sama maksud ke...!?

2 sms dr org yang sama yang buat aku touching sebentar... terkesima kata mat salleh....

SMS #1
Aku x lpak ngn org weng... S0ri... Slagi ang weng jgn pnggl aku mber ang


SMS #2

Ang kna taw bkn mber ang xnk amik tw mslh ang tp ang je yg x bg pluang kt dpa... Ang d0k weng 2 pn bkn dpt setel prblm pn.. Dpt hepi kn stkat 5 6 jam je?? Pas2?? Still ada jgk kn mslh ang 2?? Pape pn ingt la, ang bkn kes0rngan pn.. Slagi ang x ckp, owg xtw ang ada mslh...


aku masih tak matang dan jahil rupanya... masalah gak ni...!!

P/S: entry kali ni byk berkait rapat ngan entry2 terdahulu... i need some REHAB...!!

menangis tak berlagu...

korban cinta...!! mcm tajuk lagu ziana zain kan...!?

apsal tetiba aku ckp cmni plak...!? sbb ada kisah nk story skit...

sorang member aku keje beruniform... tak merokok, tak minum, tak kaki clubbing... orangnya mix... hensem dan tegap... awek cun melecun... mmg lovey dovey la couple... bercinta bagai nak rak... dah macam lirik lagu plak...

andaikan matahari terbit dari barat...
tak akan goyah cintaku kepadamu...
apa pun yang terjadi aku tak peduli...
rela ku mati demi dirimu kasih...

haha... lirik lagu mana la aku bedal ni...

recently dia baru clash... dan aku dapat tau dia koyak dan bakar habis semua gambar kenangan dia ngan awek dia... mau member tak frust... dah plan raya ni nk bertunang... alih2 clash la plak... mmg frust menonggeng ar jawabnya...

buat aku lagi terkejut... dia pi club malam... layan hiburan kat sana... hisap rokok berbatang... togak sakan alkohol... sampai loose control... balik nak kena papah... mmg hancur habis mamat tu dalam masa satu malam... awek punya pasal... bukan takleh cari lain kan...!?

lagi aku risau bila dia tak respons lgsg call aku... apa dh jadi...!? buat aku cuak takut dia bunuh diri je... pistol dlm simpanan... silap hari bulan makan tuan plak... so aku harap sorang member aku dpt jaga la tahap kewarasan member aku sorang ni...


apa pandangan korang ek...!? pernah korang jadi tak betul camni...!? aku pernah tp bukan kes ni... kes lain...!!

AJL bukan Aku Jantan Liar....!!

rumusan AJL ke 24... (konon aku ni wartawan majalah hiburan...!!)

  • byk band indie ngan artis reality show monopoli persembahan kali ni....
  • time jeffridin perform... gangguan siaran plak... adei... tak sempat layan retro...
  • kasut black sama ngan kasut aku... bangga sebentar...
  • bekas pelajar AF semua hampeh bila perform...
  • faizal tahir tak semangat langsung bila perform... kecewa sebentar...
  • alyah apsal tak bawa lagu ku pinjam satu bintang... fav aku tu....
  • tomok perform pun maintain poyo....
  • fans hujan apsal menari mcm sial... mcm senam robik pun ada...
  • xda kategori lagu... so semua btanding atas lagu memasing je... etnik kreatif mmg xda chance ar....
  • stacy pakaian cam hampeh... mcm gadis liar kat chow kit road... konon nk tiru vc shakira - she wolf...
malas ar nk komen dh... bukan dapat bayaran pun... haha... saja bosan tatau nk menulis pasal apa...!!

video
vokal mantap... teringat someone bila dgr lagu ni...!!

P/S: sanggup aku tak kuar lepak mamak mlm td... layan AJL punya pasal... girlie giler...!!

by Feb 2010... 63kg and stay FIT...!!

tpaksa la telan segala menda alah yg member aku tlg seludup ni... jimat duit aku xyah beli kat luar... nak telan ikut time plak yg perit... aku plak jenis makan ikut dan je... xda jadual tetap makan minum ni... maklumla... org bujang lg... xda yg tsayang nk tlg jaga makan minum...!!

Calcium Lactate 300mg... T.B Complex... Vitamin C 100mg... T. Folic Acid 5mg... and paling penting Dunhill + Winston lebih 4000 bahan kimia termasuk tar, nikotina dan karbon monoksida...!!

matlamat aku Jan 2010... larian min 5km a day... sit up, front support and PT10 100's each...!! berat must be 63 to 65kg by Feb 2010... paling lewat achieve pun March 2010...!! nak body scuplting skali wei...!!

P/S: bangga perut dah keras... ada lite pax... tgh usaha nk ripped muscle ke 6 pax plak...!! TERAMAT SUSAH BEB...!!

imam... nik... dan abg yo... tak lama lagi aku plak kot...!?

naper tajuk entry camni...!? ntah pape ntah...

tgk gambar dulu...
malas nk taip... letih blk jog 5km...

Ahad, Disember 27, 2009... Berita Mingguan Page 35....

sejak kenal bebudak tu... nk plak classmate aku pun join gak keje cmni... aku jd teruja... bukan sebab kerjaya ni... aku masih minat lagi nk jd askar... tp apakan daya... blum tiba lagi kot rezeki...!?

tapi jd teruja bila dgr gaji bjuta beb...!! serius rasa kaya kalo keje bidang ni... tp patut ke aku bazir masa lagi 3 tahun nk ngadap fizik, math segala mcm menatang tu...!? aku dh tua ar... benak plak rasanya... even tua, aku tetap MACHO...!! itu adalah FAKTA...!!

mak ayah aku paksa aku isi... eden tak rela... tp nak sedapkan hati parents... submit je ar...!!

P/S: dateline sblm 10th January... sapa minat... cepat apply...!!

rushing nak FLUSH... mmg frust...!!

entry kadar pantas...
mak aku dah bising ngadap tenet time maghrib...

lepak cc jap td time hujan tgh lebat... dah dkt 2 jam aku lepak kat maple... pekena nescafe tarik plus berbatang rokok... naik jemu aku... member plak sms kata setengah tempat kat taiping banjir... kilat jgn ckp la... lip lap lip lap... cuak gak aku... takut gak kena sambar... perangai macam setan...!!

then decide lepak jap ar cc seblah maple... dah bosan sgt... layan la apa yang patut.. facebook ke, youtube ke, redtube ke...

aircond sejuk sgt buat aku rasa nk pi kencing... trus masuk toilet yg sedia ada dlm cc...

frush...!? frust...!? or rush...!? cmner nak eja flush....!?

time tgh kencing aku tgelak... sungguh tak senonoh kan...!? trus aku snap je ar... buat bahan dlm blog... since aku pun ketandusan idea...

segan woo kalo mat saleh baca menatang ni... kalo anak pakcik saleh kampung pinang baca aku tak kisah la... dah la cc org melayu... bahasa tu budaya bangsa...!!

P/S: apsal design sketch jari telunjuk tu lain macam je aku tgk...!? imaginasi liar aku je ke...!?

sistem pesanan ringkas dan aku yang serba ringkas...

belek inbox dalam hp... punya byk sms tak delete lg... 2 3 sms bila baca balik boleh bikin gua tergelak... juga boleh bikin gua panas hati... senangnya manusia sekarang ni judge orang keliling...

SMS #1
jgn bw kete lg ye yg

SMS #2
Fuck... g lumut lg ke sok?

SMS #3
ko asyik pi lumut mcm xda tmpt lain je.. ad pa kt sn? brg baik la tu

SMS #4
ye la 2.. hv fun.. jgn on lg dh la mlm ni.. phm

SMS #5
p/s jgn lupa pkai stokin... :-p

SMS #6
dun wank so much arr bro hahaha.

SMS #7
rmai bdk ktd yg gagal ada kt sni.. bnyk jgk yg ijau ke putih.. hang xnk join ke.. haha

SMS #8
ok hillcity hotel tgkt 2

SMS #9
kena rimb0k kena rimb0k kena rimb0k Hahaha

SMS #10
Weh lg lma kita kt cni, bro 2 dh muka len cm da.. kena hentak kang padan muka hang...

adei... ni semua sms dari new year sampai la malam tadi punya... memang buat aku terkenang satu satu perkara... rasa kelakar pun ada...

nasib baik la tak dapat sms yang lebih kurang macam ni bunyinya...

Hi. Ingin lihat gambar aksi panasku diranjang!? Hantarkan ANIS ke 44444. Ku tunggu keghairahanmu ya!!

serius rasa macam sial je bila dapat sms macam tu...

2010 & 1431 Hijrah... I'm so GAY...!!

gua malas nak citer pasal tahun 2009...
tamparan besar dalam hidup gua...
semua benda bikin gua sakit hati je kalo nak story...
so gua nak lupakan je tahun 2009...
anggap macam gua tak pernah singgah tahun tu...
ala ala time travelling la plak...

bosan tunggu tok mudim tak sampai lagi... so decide khatan sendiri je ar... azam baru budak ni nak akil baligh cepat... baru matured...!!

jangan main belakang...!! kurangkan elakkan maksiat 2010 ni... kecik lagi dah pandai nak mencuba...

gua rasa mau pindah ke Kelantan yang serba mundur tu ar... nak cuba belajar mendalami segala ilmu yang ada di sana 2010 ni... khoya debe demo...!!

welcome 2010...!! gua dah puas enjoy sakan time countdown kat Lumut... sampai member member semua jalan jauh dari gua time nak balik... malu dengan perangai gua ke...!?

P/S: 2010 tahun baru, azam baru... tapi gua tetap ngan perangai lama rasanya... buat apa nak sudden change + hipokrit...!? hangat taik ayam je semua tu...!!