Ads by Nuffnang

alhamdullillah...

nikmatnya dpt tdo yg lena sepanjang hari...
kul 4 pagi sampai kul 12 tgh hari...
pi masjid solat jumaat...
blk masjid... kul 230 tdo smpi kul 6 ptg...
mmg best... cover blk tdo yg x cukup 2 hari lps...

apa aku nk tulis ptg2 cmni...??
otak blurr lg ni... br lps makan nasi...
zat2 penghadaman blum smpi ke otak lg...
idea nk kena perah la plak...

ok..
aku citer pasal kenduri smlm la...
kenduri doa selamat dan tahlil...
kat umah ummi ngan papa aku...
family angkat aku ni...

since anak2 diorang dh besar, berkhawin, duk jauh...
aku sbg lelaki bujang yg masih kacak bergaya..
dipilih utk handle mana yg ptt kenduri tu...
seawal jam 8 pagi lg papa dh call suruh mai umah....

aku bukan reti sgt tolong2 kenduri ni...
even kenduri sedara mara pun jenuh ayah aku mbebel suruh aku tolong...
tp ntah cmner aku mcm ada semangat plak nk tolong ummi...
membodek ke ek...!?

since member2 aku pun rapat ngan ummi...
dtg la gak 2 3 org tlg seblah ptg...
tp melantak sakan makan sblm tlg buat keje...
ciss... memalukan aku je... hampeh...

seblah mlmnya...
aku jd penyambut tetamu...
brp ramai org la aku kena salam...
ajak jemput masuk... ajak makan..

tetamu byk dtg dari masjid...
coz nk buat bacaan doa selamat ngan tahlil dulu...
aku plak kena hasutan syaitan that time...
shit..!! aku lepak jauh2 ngan member2...
layan asap rokok... makanan jin tu....
yes...!! shit happens...!!

ummi yg risau makanan x cukup...
mmg rezeki... dh la sedap... lebih dari mencukupi...
siap blh ajak jiran berbangsa lain lg jamu selera pastu...
packing2 lauk pauk sedekah kat tetamu yg hadir...
pencuci mulut byk gak x hbs...

hbs semua...
time gosok menggosok la...
salin baju... pakai baju tajaan rasmi ummi...
hitam + PINK... jambu giler...

pls best...
aku khoya...
ramai tetamu bertanya ttg aku...
siapakah aku...!?

dari awal pagi smpi la nk blk kenduri...
anak ke...?? sedara ke...??
aku sendiri jawab...
bakal menantu la...

mana2 sedara ummi yg dh lama kenal aku...
ramai yg ngusik aku time buat keje...
rajin cmni boleh la jd menantu ummi...
yes... mmg aku rajin dan ikhlas...!!

ceh...
aku dh ada calon sendiri la..
sorry... not interested....!!

so...
tgk2 la koleksi pic yg secantik ni...
cheh... cmni je entry aku kali ni...!?



P/S: selamat ulang tahun perkhawinan to ummi n papa...!!

lakaran minda...

Jumaat tiba lagi...
kenduri doa selamat dan tahlil mlm td pun berjalan lancar...
alhamdullillah... syukur ke hadrat Ilahi...

entry kali ni...
nak petik sikit beberapa pesanan dan mutiara kata...
drpd beberapa para ulama terkenal Islam...

Hanya lidah yang mahu berdusta dan berbohong. Namun pandangan mata, hayunan kedua belah tangan, langkah kedua belah kaki dan pergerakan tubuh atau seluruh anggota badan akan menafikan apa yang diucapkan oleh lidah
-Khalifah Ali bin Abi Talib

Jangan engkau percaya melihat kegagahan seorang lelaki. Tetapi jika mereka teguh memegang amanah dan menahan tangannya daripada menganiayai sesamanya, itulah lelaki yang sebenarnya
-Khalifah Umar al-Khattab-

Agama buat kehidupan di akhirat, harta buat kehidupan di dunia. Di dunia orang yang tidak berharta berasa susah hati, tetapi orang yang tidak beragama merasa lebih sengsara
-Saidina Abu Bakar As-Siddiq-

Barangsiapa menempatkan dirinya di tempat yang dapat menimbulkan persangkaan, maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk kepadanya
-Saidina Umar al-Khattab

Manusia yang berakal ialah manusia yang suka menerima dan meminta nasihat
-Saidina Umar bin Al-Khatab

Bagi setiap nikmat ada kunci yang membukanya dan ada kunci yang akan menyelaknya yang mana kunci pembukanya adalah sabar dan kunci penyelaknya adalah malas
- Saidina Ali bin Abi Thalib

Kemarahan orang yang berakal dilihat pada tindak tanduknya dan kemarahan yang ada pada orang jahil itu dapat dilihat melalui perkataannya.
- Saidina Ali bin Abi Thalib

Dua nikmat yang sering dilupakan ialah kesihatan dan keselamatan.
- Saidina Ali bin Abi Thalib

Kalau engkau berasa berkuasa untuk membuat aniaya kepada hamba Allah, ingatlah pula bahawa Allah lebih berkuasa membalasnya
-Saidina Umar bin Al-Khatab

Manusia yang paling lemah ialah orang yang tak sanggup cari teman dan yang paling lemah daripada itu ialah orang yang mensia-siakan teman yang telah diperolehinya
-Imam Al-Ghazali

Usaha yang halal itu lebih berat daripada memindah bukit ke atas bukit
-Ibnu Abbas

Hiduplah sesuka hatimu, sesungguhnya kamu pasti mati. Cintai siapa saja yang kamu senangi, sesungguhnya kamu pasti akan berpisah dengannya. Lakukan apa saja yang kamu kehendaki, sesungguhnya kamu akan memperoleh balasannya. Dan ingatlah bahawa bersama kesulitan itu sentiasa akan timbul kesenangan
- Ibnu Abbas

Orang yang menzalimi diri sendiri ialah mereka yang tunduk dan patuh pada mereka yang tidak menghormatinya, mengharapkan kemanisan pada sesuatu yang tidak memberi manfaat kepadanya dan menerima pujian daripada mereka yang tidak dikenalinya
-Imam Syafi'e


renungkanlah...

P/S: terima kasih kepada pihak yg telah byk membantu dan sudi hadir ke kenduri doa selamat dan tahlil tersebut...

layu di hujung mekar...

Pohon cinta yang dulu mekar berbunga
Kini tandus tiada bermaya

Bunga cinta yang dulu mekar mewangi

Kini layu di pusara bumi

Tidak mungkin kembang lagi dan berseri...


balik je dari keje...
bukan... mmg dr tmpt keje td lagi...
aku duk asyik nyanyi lagu ni...
tetiba jiwang balada plak...
padahal td aku dh melalak tahap rockers...

mimpi apa ntah...
kena sampuk pun idak gak..
atas moto aku duk ulang kali nyanyi lagu ni gak...
jatuh standard mat rempit aku...

kalo nk jiwang...
mana boleh rambut panjang... x rock la bro...
ekor panjang aku kena kerat buang esok..
rambut kasi sikat tepi kemas....
oh tidak mungkin akan berlaku...!!

waaa...
sesungguhnya lagu ni telah mengubah aku hari ni...
aku mmg cukup jiwa ini malam...
eh... dah kul 4 pagi rupanya...!!

video

P/S: aku maybe bz hari ni ngan urusan kenduri doa selamat... tolong ummi ngan papa... jgn aku menyanyi lagu ni dah la time buat keje...!!

diari seorang LELAKI...!?

sekali baca, nk tgelak...
2x baca... ermm tul gak tu...

korang kategori mana ek...!?
kalo melenting, sentap, korang kategori 1 ngan 2 la tu....

kalo korang tmasuk dlm list kat bwh ni...
try tanya diri sendiri samada ok x dgn sifat tu semua...
atau korg rasa nk ubah fakta itu...!?
tepuk dada tanya poket...!?

  • lelaki yg BAIK, tak KACAK...
  • lelaki yg KACAK, tak BAIK...
  • lelaki yg KACAK dan BAIK, GAY la plak...
  • lelaki yg KACAK, BAIK, HETEROSEKSUAL, sudah BERKAHWIN...
  • lelaki yg tak berapa KACAK, tetapi BAIK, tak ada DUIT...
  • lelaki yg tak berapa KACAK, tetapi yg BAIK dan mpunyai DUIT, selalu fikir WANITA hanya KEJAR duit depa je...
  • lelaki yg KACAK, takda DUIT, KEJAR duit WANITA...
  • lelaki yg KACAK, tak berapa BAIK dan HETEROSEKSUAL, fikir WANITA di sekeliling tak cukup CANTIK untuk depa...
  • lelaki yg anggap WANITA CANTIK, HETEROSEKSUAL, BAIK dan tak ada DUIT, adalah PENGECUT...
  • lelaki yg mmg KACAK, BAIK, punya DUIT dan syukurlah STRAIGHT, PEMALU la plak dan TAK PERNAH dan TAK AKAN MELAKUKAN LANGKAH PERTAMA...
  • lelaki yg tak pernah ambil langkah pertama, automatik hilang minat pada wanita bila wanita itu yg berinisiatif mengoratnya...!!
JADI..
SIAPA YG BOLEH MEMAHAMI LELAKI...!?

P/S: tahukah anda...!? 6 drpd 10 lelaki, kena tepat pada sasaran fakta di atas...!?

pelesit kota...!!

jam baru 230...
aku rasa malas nk blk umah lagi...
mata dah kuyu... tp rasa x remaja plak kalo blk awal...

ok...
aku still steady...
moto pun full tank lg minyak dia...
rempit jap atas jalan, tunjuk hero...
padahal jalan dh lengang...
esok org keje oi...!!

aku plan nk lepak port baru...
blkg kwsn rumah kedai br siap...
ada hotel lagi kat situ...
aim lorong blkg ar...

ok...
line clear...
sesuai sgt dh ni...
cahaya pun malap je...

aku ke situ bukan utk kegiatan x bermoral...
menyundal, menjalang, melacur, mempepet...
bukan itu semua... bak kata mawi...
"belia benci dada..." "dermalah dara.."
mawi bukan nama sebenar...!!

sampai port...
tgk geng aku dh ada 3 ekor kat situ...
budak sek sekor, poli sekor ngan apek sekor...
sakan giler depa lenjan moto kat lorong blkg ni...
kalo ada nyah tgh melacur... sure kena hanyun ngan handbag...
"tak guna punya jantan...!! mak benci tau...!!"

video

si apek ni ntah berdengung tang mana ntah pepagi buta ni...
pi buat aksi sarkas... naik segar mata aku...
terbahak aku gelak lawak dia yg x kelakar pun sebenarnya...
maybe aku gelak atas kebodohan dia kot...

video

tup tup... (bahasa apa la aku pakai ni...)
kitaorg jumpa IC...
naper la x jumpa wallet penuh duit....
dah la awek x cun pun kat permukaan IC tu...

si member aku ni tergiat mara la plak...
ckp nk hantar IC ni based on the address...
start moto... gerak ke destinasi...

pusing kwsn perumahan tu...
fed up la plak... mcm buang masa pun ada...
ending up story.. hantar balai sudah...

semangat ni pi balai...
masuk je ofis tu...

oh shit...!! Insp Ramlan...!!
naper mesti dia...!?
xda org lain ke...!?

XY: ooo... hangpa x blk umah lg...!? merayau lewat pepagi buta... nk aku charge kuar merempit...!?

XY: kitaorg nk bg IC la... ni kutip celah mana ntah... nah... amik la...!!

XY: sayunya aku... hangpa ni warganegara yg baik gak ek...!!

XY: ek eleh.. ingat kami x blaja rukun negara ke kat sek...!?

cheh...
hampeh...
koman2 blanja la makan roti telur kat maple....
kedekut punya ramlan... gaji beribu...

lepak taman tasik...
layan tgk taik bintang...
syahdu beb... sampai mata naik ngantuk...

P/S: naper la aku blh join bebudak ni....!?

happy birthday...!!

XX: weh bufday aku ni... wish la... hahaha...

XY: lol... ye ke...!? nk ckp apa ek...!?


XX: buat n3 kat blog... lalala...


XY: semoga panjang umur... murah rezeki bagi kaya raya... jodoh panjang... dan jadi miley cyrus raya ni macam aku jadi aaron aziz gak... ok...!? ok ok... nnt aku buat...!!


XX: ok2... thanx dude...


XY: dan tetiba je tenet jd slow... mcm menghalang aku je...


XX: hahaha...



so to this sememeh pinky girl yet my best buddy since kecik...
happy bday yg ke brp ek...!? aku pun lupa umur ko...
janji org dh boleh panggil ko akak...
sikit hari lg org panggil ko makcik...!!

dulu...
aku slalu blasah basikal bmx ko...
dahsyat ar ko selaku bdk KL dtg port kitaorg...

mlm2 mesti selipar ko hilang time blk ngaji...
dan slalu kena tinggal sorg2 blk ngaji...
dah la ko penakut... kayuh basikal mesti nangis...

paling aku xleh lupa..
ko nk join kitaorg main gasing...
aku plak kalah ngan ko...
nasib baik aku ego + licik...

aku pakok kaki ko ngan gasing...
menangis ko blk umah...
trus xnak kawan ngan kitaorg....

dan kita slalu gosip tepi pagar...
time blk sekolah...
panas hujan x dihiraukan...
ko la ajar aku gosip2 ni...
hampeh....!!

ermm...
aku demam pun tulis gak entry kat ko...
mana bf2 ko...!? suruh la depa wish sama...
ahaks... oren jgn marah aku ek...!!


Hey you
I know I'm in the wrong
Time flies
When you're having fun
You wake up
Another year is gone
You're... brp umur ko....!?

I guess you wanna know

Why I'm on the phone
It's been a day or so
I know it's kind of late
But Happy Birthday...!!


P/S: potong Q entry aku mlm ni... blk nnt ko blanja aku....!!

pening...!?

Lewat malam baru kau pulang
Ke mana kau menghilang
Merayau entah ke mana...

adei...
seperti yg aku jangka..
aku demam jua...

efek ar ni...
bjemur tgh panas dari pagi smpi ptg...
makan minum pun kurang...
tido jauh skali... kureng...

dan bila aku demam...
sure muscle aku sakit...
tension xleh buat keje...

selera makan pun hilang...
tetiba aku mengidam...
burger, yong tau foo atau tomyam...!?
waaa... meleleh air liur aku...

tiap kali aku demam...
mesti aku kuar makan...
dan makan benda panas2...
wahh... nikmatnya...

so...
hopefully aku sihat esok...
coz byk keje menunggu...

guys...
korg semua take care gak...

P/S: aku negative H1N1... blogger-emoticon.blogspot.com

smile...

sudah isnin...
tapi aku happy...
sebab aku xda komitmen keje lagi...
so nak planning tido sepanjang hari..
qada balik tidur 4 hari lps...

mana sling bag aku tahun ni...!?


ok...
ahad sudah berlalu...
weekend ni best walaupun letih skit...
aku berjemur 2 hari berturut atas padang...
punyala melayan tgk game rugby...
habis aku sunburn dgn teruk...


meh nk review skit..
apa yg aku dpt time tgk rugby...
dari seawal 10 pagi smpi 6 ptg...
aku melangut atas padang panas terik tu...
2 hari berturut plak tu...

adik fahrin ahmad main utk bandaraya dragons..
jersi no 10... serius lg kacak dan tegap dari fahrin...
fahrin pernah main ngan storm rc... tp dh stop rasanya...

team sekolah aku kalah ngan asas rc utk plate...
14 - 12... beza satu conversion je.. rugi...
tu pun dh pakai 2 org player import..
amik org fiji plak utk game tahun ni...

utk final cup...
ns wanderer kalah ngan cobra...
31 - 5... 5 tries, 3 conversion...
tp naper aku bajet ns boleh menang kali ni...!?

pepepun...
nice and great games gak ar tahun ni...
team2 faveret aku pun ok gak...
navy orca, rmr warrior, bandaraya dragons...
mmg fav aku dr 4 tahun lps team ni...

aku punya la layan game ni sampai x ingat makan minum...
hanya makan burger ngan minum bertin2 coke...
naik kembung perut aku 2 hari ni... sakit...
hbs la lite pax yg aku usahakan ni...

pakcik2 plak..
dtg melepak tgk rugby...
kasi distraction sama aku...
ada ke citer pasal politik bila game tgh rancak...
pi la sembang kedai kopi ke, maple ke...

pastu buat pala tau....
bila org luar tanya..
brp skor...!? baru 1 - 0...
selamba konfiden je jawab..
ingat ni bola sepak ke...!?


errmm...
akhirnya aku spend gak rm100 atas padang..
aku beli jersey 1 set... tp tournament t-shirt x smpt nk rembat...
sudah habis... kempunan aku... cap pun xda jual tahun ni...
hampeh... dan kopak lagi la duit aku...


bila tahun la LC aku nk pakai dunlop TT900...!?
tayar hari2 spin n sliding... naik botak licin jadinya...

P/S: bulan 10 nnt Cobra 10s plak... dah 3 tahun aku xda peluang nk pi....!!

Update: tetiba aku rasa nk demam ni... suam2 je badan rasanya...!!

lifestyle of the RICH and FAMOUS...!?

weekend datang lagi...
tp weekend ni x bosan mcm slalu...
byk aktiviti... so schedule dah packed...

mari tgk apa aku nk bebel ni...



oh ya...
smlm celebrate bday my bro...
simple2 je... bosan tatau nk buat apa...
tu pun dah delay sehari...
so.. happy bday pakcik...!!

P/S: dia main PTT... sapa berminat...!? boleh order...

hari ni cdg nk pi swimming...
dek bgn lmbt... aku cancel je...
even nk kuar jog pagi td pun aku tlelap...
so maybe plan nk kuar makan dlm masa sejam lg...

oh ya...
pesta durian free tgh hangat blansung...
sure hangat mcm feel lps makan durian...
sapa yg kaki durian, dtg2 la Taiping...
esok last day makan free...

gaji dh tiba...
tp komitmen plak byk...
motor, tenet... makan minum..
nasib baik aku xyah byr umah sewa ngan bil hp lg...

even duk ngan parents...
aku x makan kat umah...
hari2 kuar makan kat luar...
my mum bising coz mbazir...

yup..
gaji aku bulan ni mmg cukup2 je...
tp xpa.. aku happy... janji aku dh beli brg yg aku nk...




nuffnang pun buat aku happy...
aku mula terasa aku glamer...
hahaha... duit naik mencanak...
kena lebih giat ni...

ermm...
aku nk gerak ni...
out dulu for now...
spend satu hari kat padang...
tgk rugby Taiping 10s....

P/S: aku maybe spend duit lg atas padang utk t-shirt ngan sourvenier rugby tu kang...

syukur...

entry hari ni lmbt skit publish...
aku keletihan smlm... bgn tdo pagi pun dh tgh hari jdnya...
so blk masjid br decide nk post entry ni...

mari kita baca sesama...
start trus entry...

ada kalanya kita lupa bahawa kita ni dlahirkan penuh dgn kelebihan...
biapun slalu pokai, namun masih gak x kebulur melarat mcm rakyat afrika...

pakaian.. masih mampu shopping tiap bulan..
siap yg branded mahal lag beb...
tp kat sudut celah mana, ada lagi insan yg pakai koyak rabak...
tak pernah ganti dah bertahun lamanya...!!

kat sini...
makan nasi pun x hbs...
alasan... nasi keras, lauk x sedap...

kat celah mana..
ada gak yg makan nasi brp kali je setahun...
xda duit nk makan nasi...

masihkah kita tidak bersyukur...!?
cuba renung balik...
betapa bertuahnya kita ni...
hidup dlm keadaan serba ada...

  • ...bg suami / isteri yg TIDUR BERDENGKUR pd malam hari, kerana beliau tido di sisi kita, BUKAN DGN ORG LAIN...!!
  • ...bg anak2 atau adik2 kita yg MERUNGUT time cuci pinggan, kerana itu bmakna dia ada kat umah, bukan di luar sana menjadi BOHSIA atau MAT REMPIT...!!
  • ... utk CUKAI PENDAPATAN yg kita kena bayar, kerana itu bermakna kita masih ada PEKERJAAN dan GAJI...!!
  • ...utk pakaian kita yg dah TAK MUAT, kerana itu bermakna kita CUKUP MAKAN...!!
  • ...utk lantai yg perlu dimop, tingkap yg perlu dilap dan rumah yg perlu DIKEMAS, kerana itu kita mempunyai TEMPAT TINGGAL utk berteduh...!!
  • ...utk bunyi BISING jiran, bos maki, kerana itu bermakna kita masih boleh MENDENGAR...!!
  • ...utk timbunan pakaian yg perlu DICUCI dan DIGOSOK, kerana itu bermakna kita masih ada PAKAIAN utk dipakai...!!
  • ...utk keletihan atau KESAKITAN otot selepas seharian penat bekerja, kerana itu kita masih BERUPAYA utk kerja kuat...!!
  • ...utk parking yg LEBIH JAUH drpd lif, kerana itu kita masih berupaya utk BERJALAN...!!
  • ...utk jam loceng yg BISING BERDERING waktu pagi, kerana itu bermakna kita MASIH HIDUP utk meneruskan hari tersebut...!!

jadi...
belajarlah utk bersyukur dgn apa yg ada...
sesungguhnya kita patut bersyukur...!!

P/S: utk mereka yg masih baca blog entrynya yg TAK BEST atau TAK UPDATE, kerana itu bermakna......!?

durian berbunga...

Oh kome, deghoyan dah berbunge
Moh kite minang anok dare
Anok dare, anok dare kote
Teman jumpa di Padang Tenggale...

ok...
sapa2 yg kaki durian tu..
jemput2 la datang ke Taiping Bandar Warisan weekend ni...
dgr2 ada makan durian free...

bukan kat kebun tok aku...
tapi kat Bukit Gantang...
mmg tiap tahun ada event ni...
boleh gak aku jumpa mana2 bloggers yg dtg...

lagipun...
weekend ni ada Taiping 10's bagi peminat rugby...
so blh la lepak tgk match sambil pekena durian...
beli sourvenier limited edition ke dari King Edward VII..
sekolah aku tu.. mmg femes ar cam aku gak...
NS Wanderers turun seperti tahun2 yg lepas gak...!!

oh ya...
dgr2 byk UiTM dah tutup cuti seminggu...
byk kena H1N1... bala ar tu...
bdk2 uitm ni byk sgt kot buat dosa...!!

P/S: aku bukan peminat durian tegar...!!

cintaku tertinggal di MALAYSIA...

yeah...
aku cuti hari ni...
so peruntukan masa dengan family atau hang out town..

time aku duk kemas bilik awal pagi td..
aku tjumpa log book site activities and diaries...
owh.. yg ni time aku jd site supervisor ari tu..
dlm tu mcm2 aku tulis...

tmasuk gak ar diari peribadi aku..
yup... aku tulis diari... that's so girlie... euuw...

time tu aku xda akaun blogspot lg...
blum dperkenalkan oleh cik miera...
masih blum bgelar blogger...

log book tu la ke hulur ke hilir aku usung...
dgn penuh gaya laksana kontraktor berjaya..
skali org pegang buku tu, cpt2 aku amik...
takut org tbaca apa yg aku tulis dlm tu...

ye ar...
banyak cacian maki hamun dan luahan perasaan dlm tu...
malu ar aku kalo org tau aku tension keje situ...
padahal luaran riak nk mampus... cheh...!!

aku nk citer satu benda ni...
time aku keje situ dulu...
aku byk kawan ngan geng2 indon...
ya.. mereka sgtlah tidak kacak berbanding aku...
x mcm yg kita tgk dlm sinetron kat tv tu...

apa aku mengarut ni...!?
back to topic...

ada satu geng ni...
aku cukup rapat ngan depa...
makan minum aku pun depa blanja...
depa kalo buat keje... pergh... cekap giler..
A++ aku bagi kalo dlm exam...

slalu kalo time mengulat...
aku suka lepak kat kongsi depa...
kongsi = rumah...
blaja main gitar, minum kopi, makan nasi...
kdg2 tido je situ... nasib baik x try set karok depa...
mmg aku cukup rapat la ngan geng ni...

depa punya "kepala" nama dia Fauzi...
so aku panggil abg fauzi la...
1st time aku kenal dia...

XY: abg org penang ek...!?

XY: apsal hang ckp abg org penang plak...!?

XY: dh tu... abg byk citer pasal penang... loghat pun dh org penang...

XY: ye ke...!? hahaha... abg asal sumatera ar... dh lama pun duk Malaysia...

XY: lol... mati2 ingat org penang td..

XY: abg dh duk sini 15 tahun... dh dpt permastautin tetap pun... hang untung duk Malaysia...!!

XY: .....!?

mmg best ar borak ngan abg ni...
byk dia citer pasal negara dia...
buat aku sedar yg untung kita ni duk Malaysia...
dan aku paling suka borak ngan dia pasal KORUPSI...!!

aku juga mula praktik blaja bahasa ibunda aku ngan depa...
ngobrol jowo disik...
aku faham apa depa ckp tp tkial2 nk reply...
buat aku jd bahan gelak depa je...

ciss...
ni semua salah ayah aku la xnak ajar aku ngobrol jowo..
asyik aku je jd bahan gelak sedara mara ngan org indon....
xpa... practice makes perfect...!!

ermm...
melalut dah aku taip ni...
idea dah sangkut...
lain kali ar plak...

maybe pasni ni aku nk citer pasal site je...
mana yg best... aku ceduk je...
tgk la kalo free xpun rajin...
kemalasan menguasai jiwa ni...

P/S: sahutlah seruan 1Malaysia...!?

IT'S MY LIFE...!!

This ain't a song for the brokenhearted
No silent prayer for the faith departed

And I ain't gonna be just a face in the crowd

You're gonna hear my voice when I shout it out loud...
!!

yup...
aku bz 2 3 hari ni...
so jgn expect aku akan post entry dlm masa terdekat ni...
kalo free... aku cuba tulis smthing yg ilmiah...

byk keje nk kena setel...
prepare myself for job interview...
settlekan keje2 mana yg ttangguh...
dokumen byk yg missplaced...

my office now is upside down...
tunggang langgang bersepah...
my mum pun dh start nagging...

mlm2 keje plak... adei... org susah katakan...
tungkus lumus cari rezeki...

seminggu ni aku running bisnes sorang2...
papa outstation for a week...
so harapkan ummi tolong skit2....

ramadhan dh dekat...
kena rajin ni collect duit..
boleh shopping sakan...

zakat...!? masih di bawah biayaan parents...
hehehe...

tgk pic ni...
buat aku tgelak...
kekadang hangin pun ada...


jadah mana la kasi cari itu keyword...
"cerita seks dengan tukang kebun...!?"
apa...!? dia ingat blog aku ni laman web porno ke apa...

catatan pendek...
out for now...
P/S: skali lagi entry aku berunsur syok sendiri...!! blogger-emoticon.blogspot.com

selangit...

isnin tiba lagi...
mood ada swing x...!?

ok...
dh bfast...!?
kasi perut kenyang...
baru la keje happy je...

oh ya...
last week aku x tgk mentor...
tp dh sure black menang...
aku mmg sokong dari mula mamat ni...

walaupun x hensem...
tp ko ada x-factor...
cool beb... thumbs up...
congrats ar ko menang...

so enjoy this video...
my faveret lol...


video


aku mmg minat gak dangdut dari dulu...
hahaha... dari zaman sek ren lagi...
so byk la lagu dangdut aku hafal...

nak plak mas idayu meletup time mentor 3...
pergh... makin melayan la aku....
hari2 nk dgr lagu ni...

sampai alarm hp pun pepagi bunyi lagu ni...
gerak aku bgn pepagi pi jog....

so...
extra lagi satu video utk korang...
khas hari isnin... kasi hilang monday blues itu...


video


aku pernah gak posing ngan mas idayu...
x percaya...!? tgk la pic ni...
khas dari koleksi simpanan aku...
hehehe... riakkah aku...!?


P/S: 2 3 hari ni aku byk merapu...!?

langsuir liar...

yeah...
malam ni langsuir pun takut ngan aku...

aku boss mlm td...
semua kunci ada pada aku...
bisnes hbs kul 1... tutup pada customer...
tp aku extend bisnes smpi kul 3... hak milik peribadi...

bisnes sendiri...
open karok kat member2...
karok sakan... free katakan...
kunci ada pada aku... diulangi...

hbs part tu...
blk keje... lps makan...
merempit sakan...
lama x merasa muda...

hbs botak tayar aku...
main drift... bukan drift kete...
tp drift LC aku yg jambu tu....

lokasi: parking ground floor Tesco Taiping..
best bila bunyi sliding berdengung... (cmner nk buat bunyi sliding...!?)
jadi perhatian bebudak yg tgh melepak makan...

atas jalan raya...
drifting n sliding lg...
smpi hangit tayar.. busuk oo...
xpa.. hujung bulan pakai Dunlop TT900...
kayo den....!!

blk umah...
teringat Kamen Rider Decade...
waa... sudah ahad maa..
aku x tgk lg ep minggu ni...

rempit yg berjiwa kamen rider...
layan je la...

ep minggu depan...
dunia satria perkasa hitam plak...
x sabar la nk tgk... mesti best woo...
sapa yg ingat lagi citer ni...!?

video

P/S: aku happy plak... korang monday blues...!?

3 malam tanpa bintang...!?

seperti yang aku janjikan...
aku nk share link ke blog yang ada byk komik2 HK dlm tu...

tp naper tajuk entry cam celaka...!?
tgk dulu pic ni...
hahaha...


so...
saper2 yg minat komik2 HK...
boleh la support blogger ni...
kasi thumbs up sama dia...

two thumbs up from me dude...
nk kasi lebih, x dpt la... ada dua je...
kaki punya xleh kasi...
nnt bau cekam...

P/S: asal weekend je, tenet jadi slow tahap beruk-band...!! blogger-emoticon.blogspot.com

patri...

aku mula kenal komik masa umur 8 tahun...
bukan calang2 komik aku baca..
aku baca komik dari Hong Kong...
karya Tony Wong lagi tu...

1st komik aku baca Alam Perwira...
then minat plak Dewata Raya....
time tu aku dah rasa dewasa...

bebudak lain time tu layan Doraemon, Kawan, BiP dan ntah apa2 lagi...
aku je yg advance dari diorang... apa barang layan kartun cute2...
layan la ala drama penuh dramatik storyline dia...

komik tu plak kuar seminggu sekali...
time tu murah lagi... harga baru rm2....
skrg dah jadi rm4... mahal la plak...
kopak duit aku...

tadi...
aku jumpa satu blog ni... bagus blogger ni...
rajin dan baik hati dia upload komik2 Hong Kong ni dlm blog dia...
aku tersangat la happy... trus dload Senjata Misteri...
faveret aku tu... miss byk gak...

aku masih belek2 lagi blog dia...
harap2 ada Satria Helang...
tp nama femes komik tu Hikayat Penembak Helang...
8tv dah 2x siarkan citer dia...

Legend of Arching Hero (She Diao Ying Xiong Zhuan)... ngan Return of the Condor Heroes...
mmg best ar citer dia... dramatik kungfu2...
satu episod pun aku x miss dulu tgk...


P/S: cuba teka apa nama komik kat atas ni...!? nnt aku kasi link ke blog tu.. hahaha...

rehab...!?

weekend datang lagi...
dan aku expect weekend ni mesti x best mcm weekend yang lepas2...
weekend la buat aku mati akal...

town sure crowded...
so nk berlibur pun x best...
aku benci crowdness...!!

ini catatan pendek aku...

pepagi lagi aku dh bgn...
silap... aku x bgn tp aku stay awake blk dari keje...
jog la aku sesorang 5km kat lake tu..
yup... 5km... koman je tu....
saje nk maintain fit... walaupun aku kurus...

bfast sesorang gak...
belek paper sambil pekena nasi lemak...
serius x best bila xda teman berborak...

straight home...
bilik bersepah amat sgt...
merangkap temporary office aku...
dokumen, buku, kertas bersepah atas meja, atas lantai...
baju plak ada selonggok tepi almari...
aku memang pemalas...!!

ingat nk smbg paperwork mana yg blum siap...
tp dateline lmbt lg... so payment lg la lmbt...
arrgh... xyah buat lagi...

baring atas katil walaupun bilik/ofis masih tunggang langgang...
amik buku motivasi yg aku baru beli 3 hari lps...
masih cantik, masih tajam x terusik...
belek x smpi 10 page... aku tlelap...
mmg moti-basi...!!

tjaga dr lena dek phone call...
member ajak kuar lunch...
ok.. kul 3 br nk lunch...!?
apa jadahnya...!?

belek2 email ngan tenet...
baca latest blog entry...
owh... abg yo pun stress gak...
hahaha...

so...
xda niat nk blogging ini hari...
maybe kuar makan2 saje...
kasi kopak duit dlm dompet...
bikin hati senang...

P/S: asyik terfikir komitmen ngan serius relationship je kebelakangan ni.... awat ek....!?

santapan rohani...

tajuk entry bukan bermaksud rohani anak makcik kiah tgh lunch...
atau apa jua makanan termasuk nasi briyani ayam madu sotong goreng telur...

ni entry hari Jumaat...
kongsi ilmu sikit sesama blogger...
nk citer pasal rokok...
yg rasa x sedap lgsg kalo nk banding ngan semangkuk cendol...




PEROKOK DIBENCI ALLAH DAN RASUL....!!
kenapa...!? mengapa...!? apa...!?

ada lebih kurang 4000 jenis racun dlm rokok...
hasil kajian Pusat Racun Negara USM...
sianid, arsenic dan racun makhluk perosak...
dioksin terhasil drpd penggunaan tembakau...

fizikal rokok yg tdiri drpd tembakau dan balutan kertas...
dah lama dhukumkan HARAM oleh ulama al-Azhar...
maka... menjual rokok juga adalah HARAM...
membeli rokok adalah HARAM...
dan menghisapnya juga adalah HARAM...!!

mengikut kaedah ISLAM...
"TIDAK SAH jual beli barang yang HARAM...!!"
sesuatu yg blh mbahayakan kesihatan manusia..
maka ia adalah DILARANG....!!

hasil keuntungan penghasilan rokok Amerika Syarikat...
sebahagian utk mbantu Israel mbangunkan negaranya memerangi Palestin...
satu hari = 10 juta dollar utk Israel...!!
brp byk saham umat Islam yg subahat secara tak langsung...!?

tabiat perokok yg tkeluar dari adab sopan seorang Islam...
yg dibenci ALLAH kerana tabiat buruk itu;
  • merokok sambil berjalan yang pastinya berdiri...
  • menghembus asapnya di hadapan orang lain samada perokok sepertinya atau yang tidak merokok...
  • merokok sambil berbual perkara yang melalaikan...
  • perokok sanggup merokok di dalam tandas...
  • perokok tidak tahu menghormati orang lain yang tidak merokok...
  • perokok sengaja membazirkan wang untuk membeli barangan haram...
tambahan pandangan aku lagi...
  • perokok seorang yg PENGOTOR... meludah merata dan littering...!!
  • mulut smokers ni bau busuk cam longkang...!!
biasanya perokok tidak sedar semua itu melanggar tatasusila sebagai seorang Islam...
tapi kalo dia tanya pandangan org lain terhadapnya...
sure dapat feedback yg ikhlas punya ar...

malas nk ckp pasal masalah jangka panjang smokers ni..
so sendiri sudah tau... dan mau ingat la...

cuba la bayangkan kalo rokok itu haram...
seperti letak sekeping daging babi atas bibir...
anda masih mampu menghisapnya....!?

kalo tu pun masih sanggup...
sapa la mampu mengubah korang...!!
tepuk dada tanya iman....

P/S: nasib baik aku x pandai hisap rokok....!! blogger-emoticon.blogspot.com

bersangka baiklah...

Bila ALLAH cepat makbulkan doamu, maka DIA menyayangimu;
Bila DIA lambat makbulkan doamu, maka DIA ingin mengujimu;
Bila DIA tidak makbulkan doamu, maka DIA merancang sesuatu yang lebih baik untukmu...

Oleh itu...
Sentiasalah bersangka baik kepada ALLAH dalam apa jua keadaan pun...
Kerana kasih sayang ALLAH itu mendahului kemurkaanNYA...

Oleh itu...
INGATILAH pesanan pendek ini...
KHABARKAN kepada semua orang tersayang di sekelilingmu...
Agar mereka dan kita sentiasa MENGINGATINYA;
Agar kita sentiasa BERSYUKUR;
Agar kita tidak lagi LEKA;
Agar kita terus PRIHATIN...

Kalau anda tidak mengingatkan orang kesayangan di sekeliling...
dengan pesanan ini... terutama ketika mereka memerlukannya...
bermakna anda sudah mula melupakan mereka...

Ambillah sedikit masa...
dan... anda sudah pasti memberi...
keceriaan kepada seseorang...
atau mungkin... mengubah hidup mereka...
kepada... yang lebih BAIK...
Insya'ALLAH...!!

P/S: teringat tafsir surah Al-'Asr...

the worLd...

2 3 hari ni...
aku khatam utk kali ke 4 anime Death Note...
lebih kurang 50 ep aku rally...
celik mata je on dvd tgk...
byk sgt masa tluang aku...

video


anime ni best bg aku...
dia bg otak kita berfikir sambil mhayati jalan citer dia yg twisted...
mmg kreatif ar creator citer ni...

citer dia mula bila sorang genius, Yagami Raito jumpa Death Note yg saja dijatuhkan oleh shinigami Ryuk... (shinigami - dewa maut...)
Raito plak guna kuasa buku ni utk lenyapkan jenayah kat Japan... dan dia rasa dia la JUSTICE..
tp muncul plak sorg detektif genius cabar Raito kata apa yang dia buat tu salah...
terbakar la Raito ni bila kena perli cmtu.... trus dia nk bunuh detektif tu pakai Death Note..

tp x berjaya... sbb masing2 tak tahu identiti sesama sendiri...
detektif ni ckp nama dia L, Raito plak digelar KIRA...
so start la permainan minda utk bongkar identiti masing2...
sapa dapat bunuh sapa dulu...

tgh kalut2 citer tu...
muncul plak Death Note kedua...
dpt kat sorg artis ni, Amane Misa..
si Misa ni plak tau identiti KIRA...

ok..
aku malas nk citer byk...
bukan dpt duit pun tulis review citer ni..

so sapa yg bminat nk tgk citer ni...
tgk la kat youtube...

xpun baca je manga dia kat onemanga...
tp baca relaks2 je...
coz citer ni tlalu kompleks...

ni aku time obses ngan Death Note... (ottaku habis...)


aku mmg kaki anime...
parents aku bising aku byk hbs duit beli dvd anime...
tp aku suka...

P/S: movie Death Note cam palat...!! serius x best...!!

rock the boat...!!

hari ni aku cuti... esok pun aku cuti...
sajer amik cuti... kurangkan stress...

korang stress tak...!?
rasa gundah gulana, kecelaruan gender jiwa, jiwa kacau...!?
mcm mana korang handle semua tu...!?

kali ni aku nk citer skit mcm mana aku handle stress..
ni semua aku punya style...

#1 aku slalu kuar exercise...
samada awal pagi xpun petang...
lari laju atau jalan saja sambil dgr mp3...
peluh kuar kasi lenjun baju... mmg best...

#2 ajak member rapat kuar...
aku slalu ajak kuar minum... bukan minum arak lol...
pekena la teh tarik... lepak tmpt santai...
maple ke... kopitiam ke... pastu borak...
sure hilang skit stress tu...

#3 tido xpun rehat atau santai...
stress slalu jadi time body tgh letih...
mood pun blh swing... so.... tido...
bangun tido mesti senyum punya ar...
mimpi yang indah...

#4 elak campur aduk hal peribadi ngan hal keje...
so aku elak bual ngan colleague ttg hal peribadi...
xpun xyah borak lgsg... at least org tau ko bad mood hari tu...
so xda la lawak bodo yang boleh makan penumbuk...

#5 fikir sejenak... naper bleh stress...!?
ni org panggil muhasabah diri...
cari point apsal korang stress...
pastu try hipokrit buat2 lupa xpun senyum...
walaupun x ikhlas... (aku slalu buat yg ni...!!)

ermm...
tu style aku kurangkan stress...
tp dlm artikel kat luar sana ada lagi cara...
kalo korang nk tau, meh aku citer skit...

##1 terimalah diri anda seadanya, fikir realistik dan positif dalam segala hal...

##2 belajar terima kelemahan diri...


##3 berusaha utk mpertingkatkn kredibiliti dan kemahiran anda...


##4 uruskan masa dengan baik...


##5 ubah suai psekitaran anda untuk singkir pencetus tekanan...


##6 bijak dan relevan dlm membuat keputusan...


##7 solat 5 waktu dgn khusyuk, jgn tinggal dan mohon kesejahteraan dari ALLAH SWT dlm doa...!!


hopefully korang bukan jenis yg mudah stress...
terutama yang bz ngan keje kat luar sana...
dan cuba mula amalkan anger management pada yang panas baran tu...

P/S: usah biarkan diri anda diselubungi... STRESS....!! blogger-emoticon.blogspot.com

sedang ingin bercinta...!?

blogger-emoticon.blogspot.com patutkah aku....!?
errrkk... naper aku rasa kekok...!?
jadi x keruan pun ada...

tetiba lagu ni asyik terngiang je...
naper ek...!?


blogger-emoticon.blogspot.com videoblogger-emoticon.blogspot.com


P/S: entry ni la paling hampeh pernah aku buat.... blogger-emoticon.blogspot.com

abang roni...

ni video yang aku rakam time kuar melepak di malam hari...
sori... aku rakam pakai hp aku yg cikai je...

citer dia cmni...

tgh duduk melepak makan... sambil dengar karaoke open...
datang la sebijik keta... 2 laki + 2 pompuan...
kebetulan time tu aku duduk semeja dengan ummi dan ayah angkatku...
tetiba aku rasa segan malu plak....

mana taknya...
sebelum naik ke pentas... aku sempat berbual dengan makcik tersebut....
borak2 tanya dari mana datang... (aku peramah... suka tegur org lagi tua dari aku....)
so dia kata la...

"akak (akak...!? makcik dah kot...!!) datang dari XXX... saje lepak port sini plak..."

adei.. kawasan kampung aku tu...
advancenya diorang... aku ingat kampung lagi...
nasib baik la bukan sedara mara aku....
tobat aku rasa malu...

boleh plak dia naik pentas buat show...
ummi aku pun rasa malu dah... abah plak tepuk sakan bagi sokongan...
kan dah kena cubit ngan ummi... gatal naa... padan muka...!!

geng aku pun support habis...
gagah pi stage, joget sakan... loose control beb...
aku pun makcik tu ajak joget sama, siap panggil aku plak...
serius... aku tak join... bukan tahap aku kat sini...

video

inikah warga emas kita zaman sekarang...!?

boleh plak time turun pentas...
dia tanya aku...

"macam mana ngan show akak td...!? ada langgar port sini tak...!?"

aku dgn selamba + hipokrit jawab...

"best la makcik... kami semua terhibur... jarang port ni meriah.. nak plak sejak 2 3 hari ni...!!"

"kalo camtu, malam esok akak datang ajak kawan2... diorang semua happening gak... boleh buat joget lambak...!!"

"memang hey-pening la nnt...!!"

aku pun tertanya....
sapa dia 2 laki tu...!? suami merekakah..!?
xkan biar je bini joget ngan laki muda...!?

P/S: umur camtu patut duk umah baca Quran lagi bagus... nasib baik la bukan mak aku...!!

kerana budi ku jatuh hati...

dulu...
atok ngan ayah aku slalu bising kalo bab makanan...
tok aku la paling kuat bising... itu ini semua xleh...
plus dulu aku seorang yang tidak sihat... so byk la pantangnya...

skrg...
bila atok aku dah jatuh sakit...
lain pulak dia pesan kat aku...
"makan je selagi boleh makan sebelum nikmat makan kena tarik...!!"
aiya... apa sudah jadi...!?

entry kali ni aku nk petik skit drpd apa yg pernah aku baca...
plus ngan ilmu yg atok aku ada bg skit...
sampai sekarang aku masih amalkan...
saje nk share info...

#1 Jangan amalkan minum air batu / ais...
yg ni mmg aku pantang dari kecik smpi la skrg... boleh kira brp kali je aku order ais...
coz dulu aku ada asthma.. now GONE...!!

dari segi kesihatan seks plak...
boleh mengakibatkan alat sulit menjadi sejuk serta lembik dan boleh mengakibatkannya terasa ngilu apabila aktiviti seks dilakukan...
errkk... betul ke...!? anyone...!?

#2 Jangan makan nasi berulamkan air...
minum air setelah 10 -20 minit selesai makan nasi, melainkan jika tercekik...
ni pun sama gak... aku cpt jd muak kalo asyik minum air... even adik beradik aku pun diajar cmni dari kecik... minum air lepas makan jer...

tp utk kesihatan seks...
kesan dia sama macam korang minum ais...!?

#3 Usah amalkan makan makanan bersifat sejuk atau telah sejuk dan disejukkan...
makan nasi sejuk yang telah dipanaskan kalo boleh...
family aku mmg cerewet kalo bab ni... semua nak panas... aku pun terikut gak... kalo kat kedai makan, sure aku jadi pengkritik terbaik la... sampai member naik menyampah...

rupanya...
ia boleh mengakibatkan air mani cair dan juga pancutan awal sebelum orgasme...
hehehe... nnt aku test...!? < kelucahan di situ....!!

#4 Jauhi makanan yang kuahnya berlinang...
ni part fav aku... aku x pantang lgsg bab ni.. mana blh makan nasi kering... koman2 mesti kuah byk... baru feel...

pastu bila dah tau fakta...
aku jadi cuak plak... kena hati2 pasni..
sebab... boleh lemahkan alat sulit...!?

#5 Jangan hembus nafas ketika minum, tahan nafas anda...
ok... yg ni aku tak terfikir plak... cmner tu ek...!? nnt aku test time minum...

sebabnya...
ini boleh membantu mengelakkan dari mudah letih ketika bersama pasangan...
err... aku org yg fit dalam exercise kot... bohong ar kalo letih...

#6 Elakkan minum air ketika badan sedang panas, selepas berlari atau bekerja berat... Berehatlah terlebih dahulu, sejukkan badan, kemudian barulah minum...
yg ni JL dlm kem aku slalu buat... aku ingat dia dera kami... mau x mati... PT tahap hell pastu panas2 xleh minum apa2... hbs kering satu badan... air longkang pun nmpk berselera... ok... aku tipu pasal air longkang tu...

tp JL aku ni berilmu orgnya...
puncanya... aku pun tatau....
nak bg kami semua fit kot... hahaha....

#7 Jangan memakan kepak ayam daging....
"err... akak... saya nk snack plate xnak kepak ek...!?"
xkan la pi KFC nk ckp cmni...!? padahal aku buat coz aku x makan paha...

org yg suka makan kepak ni...
kononnya... alat sulit dia boleh jadi lemah...
ok.. aku nk stop makan kepak ayam...!!

#8 Kurangkan memakan pisang embun...
nasib baik aku x suka makan pisang kecuali pisang goreng..
xpun pisang kat masjid time hari Jumaat...

aku masih tatau apsal atok aku ckp x elok makan pisang ni...
sejuk kot...!? org tua kan byk pantang larangnya...
guys... opinion pls...!!

#9 Elak minum air selepas jam 11:00 malam walaupun air panas...
adei... ni problem gak bagi aku... xpun semua org la...
aku kaki lepak mlm2... so teh tarik teman setia aku... xkan nk lepak kosong...

rupanya...
ia boleh melemahkan otot pinggang dan membawa kepada sengal2 badan...
org pun boleh jadi sengal... hahaha...
patut la aku asyik sakit blkg... ingat sejuk angin malam xpun byk buat keje berat...

ok...
ada lagi 4 tips aku nk petik dari artikel yg aku baca...
semua untuk kesihatan seks lelaki je...
pompuan lain kali aku ajar ek...!?

##1 Jangan amalkan onani kerana ia memaksa air mani keluar dan melemahkan alat sulit...

##2 Jika berumur lebih daripada 30 tahun, elakkan dari melakukan hubungan seks lebih daripada 3 kali seminggu, kerana perlu cukup masa untuk membina kembali tenaga batin...


##3 Jangan terus minum air selepas hubungan seks, seeloknya rehat dahulu 15 minit...

##4 Jangan biarkan punggung terhentak dengan kuat kerana ia boleh mengakibatkan mati pucuk...

4 tips ni petua orang lama...
so boleh la jadi panduan dalam hidup seharian...
utk jangka masa panjang dan kekal MANTAP...!!

P/S: aku seorang yang amatlah pentingkan fitness and health... bigorexia...!?

thinking of YOU...!?

You're like an Indian summer
In the middle of a winter

Like a hard candy
With a surprise center

How do I get better

Once I've had the best

You said there's

Tons of fish in the water

So the waters I will test


He kissed my lips

I taste your mouth

He pulled me in
I was disgusted with myself...!!

blogger-emoticon.blogspot.com videoblogger-emoticon.blogspot.com

VC utk korang yg sedang monday blues...
enjoy2 la tgk VC + lagu & artis faveret aku ni...
kot2 boleh refresh balik minda yg serabut tu...
aku suka gak lirik dia yang "penuh makna" tu...!!

tetiba aku terfikir...
kalo aku join askar...!? beginikah nasib awekku yang cun melecun tu nanti...!?
wargh...!! tak sanggup aku nak tinggal dia lelama... mati kering aku dibuatnya nnt...!! blogger-emoticon.blogspot.com

P/S: aku tersangat la ROCK...!! blogger-emoticon.blogspot.com
P/SS: sori... tetiba thumbnail VC tu kuar pic salib.. aku x bersalah... no heart offense...!!