Ads by Nuffnang

the worLd...

2 3 hari ni...
aku khatam utk kali ke 4 anime Death Note...
lebih kurang 50 ep aku rally...
celik mata je on dvd tgk...
byk sgt masa tluang aku...




anime ni best bg aku...
dia bg otak kita berfikir sambil mhayati jalan citer dia yg twisted...
mmg kreatif ar creator citer ni...

citer dia mula bila sorang genius, Yagami Raito jumpa Death Note yg saja dijatuhkan oleh shinigami Ryuk... (shinigami - dewa maut...)
Raito plak guna kuasa buku ni utk lenyapkan jenayah kat Japan... dan dia rasa dia la JUSTICE..
tp muncul plak sorg detektif genius cabar Raito kata apa yang dia buat tu salah...
terbakar la Raito ni bila kena perli cmtu.... trus dia nk bunuh detektif tu pakai Death Note..

tp x berjaya... sbb masing2 tak tahu identiti sesama sendiri...
detektif ni ckp nama dia L, Raito plak digelar KIRA...
so start la permainan minda utk bongkar identiti masing2...
sapa dapat bunuh sapa dulu...

tgh kalut2 citer tu...
muncul plak Death Note kedua...
dpt kat sorg artis ni, Amane Misa..
si Misa ni plak tau identiti KIRA...

ok..
aku malas nk citer byk...
bukan dpt duit pun tulis review citer ni..

so sapa yg bminat nk tgk citer ni...
tgk la kat youtube...

xpun baca je manga dia kat onemanga...
tp baca relaks2 je...
coz citer ni tlalu kompleks...

ni aku time obses ngan Death Note... (ottaku habis...)


aku mmg kaki anime...
parents aku bising aku byk hbs duit beli dvd anime...
tp aku suka...

P/S: movie Death Note cam palat...!! serius x best...!!

4 bual bicara terhangat...!!:

khairul said...

salam...x follow anime cite ni tp 'q' gak lah kat panggung nak tgk movie ni...noted death part 1 leh tahan lah tapi part 2 ..kureng

Rona Realiti said...

anime mmg best tahap gaban...
unsur suspens byk... jadi ketagih nk tgk next ep... tu pasal hari2 rally...

khairul said...

kalu mcm tu x leh nak tgk lah ...x jd keje nnt ....tapi balik cuti nnt leh lah layn :)

sad said...

Despite this unfruitful endeavour to collect on royalties, Broadcast pandora jewelry Music Inc is now suing T-Mobile over ring back tones, alleging buy Pandora that the mobile carrier is selling them without licensing pandora bracelets and charms agreements. Unlike ring tones, which play publically when someone calls, ring discount pandora bracelets back tones are only heard specifically by the person calling. Instead Pandora necklace of hearing a cellphone dialing, the caller will hear a song that was chosen by the cell owner.Critics are pandora necklace beads quick to point out the apparent irony of this lawsuit. If ringtones, which can be heard by anyone around a Pandora necklace sale cellphone, do not constitute public performance, it seems ludicrous to sue the mobile carriers over a ringback Pandora charms tone that can be heard only by the caller. With record companies suffering from huge financial losses, it seems cheap pandora charms as though they are grasping at straws in order to collect any money that they possibly can.