Ads by Nuffnang

cintaku 100%...!?

tajuk xleh blah....
tapi entry ni sure boleh tarik korang baca sampai habis...

jap... aku nk tgk jam...
jam dah kul 410 am... awalnya...
aku x ngantuk lagi... pasal baru blk lepak mamak...
so aku semangat skit nk tulis entry... perut pun sudah kenyang...
kasi ilmu sikit sama lu orang semua... bikin hati senang....

ok... xnak buang masa...
pagi ni aku nk citer pasal CARA PROMOTE BLOG...
kasi lu orang punya blog femes... sure meletup uolss..
mak suka la nyah....!!

pertama....
tulis citer2 menarik untuk dibaca...
yg kasi org tgedik2 nk baca tiap2 hari kat blog ko....
jgn asyik citer cinta xpun citer pasal ko je.. ko bukan artis pun...
kasi la citer2 klaka ker, gossip2 ke, citer lucah ke... (opps...!!)
sure hari2 org dtg blog ko.... jadi tulis la citer2 best utk tatapan umum...!!

#2 kasi kemas layout ngan design...
blog yg semak xpun lmbt load... mmg agak menyampah...
kaler nk mcm pelangi... hampeh tul... boleh rabun mata aku...
kasi la kemas ngan simple... bukan ko nk buat website pun buh segala mcm jenis menatang tu...

#3 beli satu domain...
kalo korg ni IT geek sgt... dptkan la satu domain...
aku dgr skrg ni pun dah ada domain yg free...
pastu pilih nama domain yg mantap, senang org nk ingat...
baru hari2 org lawat... buh je nama ala2 laman web lucah alamat korang tu....

#4 respons sama kat blog org lain....
ko dah baca entry org tu... cuba2 la respons balik...
koman2 owner tu akan ckp TQ... org lain pun blh tgk sapa ko ni sebenarnya...
walaupun aku sendiri malas nk komen... hehehe...

#5 ajak je orang lain dtg blog ko...
try publish kat mana2 discussion board...
selamba je buat muka tebal... bukan ada org kenal ko pun....
sure koman2 depa click gak link tu...
korg buh la tajuk link tu "Pil Peransang Seks Percuma"...
sure berjuta org click link blog korg... percayalah...

#6 respond balik setiap komen ngan email...
org kat luar sana suka dtg kat blog yg owner dia peramah...
silap hari bulan dia jadikan korg teman tapi mesra dia plak....
jgn la korg asyik nk ckp TQ TQ TQ je...
ckp la gak topic lain sama... puji kasi up skit...

#7 jgn buang masa baca blog yg konon2 nk bagi korang duit...
kononnya kalo korang baca sampai habis, nnt korang akan dibayar...
tu semua taktik la beb... apa la korang ni bengap sangat...!?
baik la korg putar alam skit... tulis benda2 yg best...
sure kadar traffic akan tinggi....

#8 tgk kadar pelawat korang...
agak2 korang apa keyword yang blogger lain cari kat blog korang....!?
topic2 yang agak panas yg dpt rating tinggi time korang publish tu....!?
tu la point korang nak pancing undi... ulang lagi apa yg korang buat tu...
tp jgn kasi sama plak... ubah skit2 la... tp strategi jalan citer hampir sama...

#9 link balik kat post org lain...
bila korg buat cmni, org lain turut akan terima efek dia...
auto diorang akan click nk tgk sapa la korang ni yg rajin sgt duk buat link kat blog dia...
best x agak2 idea ni...!?

#10 kat komen blog korang tu, tanya balik soalan kat yg gatal komen tu...
auto dia tgedik nak jawab balik...
nk tunjuk la tahap IQ dia boleh kalah cimpanzi kat zoo Taiping...
secara gabannya... komen korang jadi banyak...
boleh la korang kata yang entry korang buat tu bagus...
show off la in this case... padahal entry korang xda la bagus mana pun.... uweks...

korang nk praktikan ke menatang yg aku gtau ni...!?
sure korang dh cuba pun koman2 3 4 cara tu...
tp aku ada lagi 50 cara... saje kedekut xnak gtau lagi....
lain kali ar plak... ko ingat aku robot ke hari2 nk tulis blog panjang lebar...!?

P/S: soalan aku: berapa lama masa diambil untuk taip entry kali ini...!? blogger-emoticon.blogspot.com

7 bual bicara terhangat...!!:

BLACK DIAMOND said...

euw cinta 100%... ada jubo ke nk gelek nok.. jubo xda.. agaga.. =)

Rona Realiti said...

ada xda blkg citer...
janji aku happy...

khairul said...

salam...
bagus gak idea tu tapi tgk gak atas sbb apa dia tulis blog kalau nak berniaga dalam blog ok lah nak raih pengundi hehee
tapi takat nak suka2 je x yah lah wat promote sgt nnt x pasal2 sumpah seranah yg dapat :)

Rona Realiti said...

bagus la abg yo ni...
tiap kali komen xpun post entry...
mesti ada salam...
suspect la sama lu...

bukan apa abg..
kan ada program nuffnang tu...
koman2 lps la gak bil tenet bulan2...
hehehe....

DeVoTeD LiLy said...

weyh zoo tpg ada cipanzi??
ko bg tip..
blog sndri ta hit..
lalalla

Rona Realiti said...

ada... muka ala2 ko gak...

aku x femes cam ko...
duit nuffnang kaya raya...

sad said...

You will find that cheap pandora there are many gemstones and settings to choice from. pandora jewelry Almost as many as the engagement bible buy Pandora verses there are. You will want to consider discount pandora doing all you can to make a unique piece of pandora sale jewelry by trying to come up with your own ideas. pandora jewerly You will be able to make a lot of great options for pandora earrings yourself when you look at the various gemstones and cheap pandora earrings settings.