Ads by Nuffnang

reschedule...

adei...
badan aku dh mula rasa berat...
walaupun aku bukan gemuk...

apa sebab...!?
sbb aku x exercise lgsg bln posa ni...
time bgn tdo pun jd malas...
slalu ada gak buat sit up...

so...
aku dh jumpa kakak aku...
dia bg nasihat utk ramadhan kali ni...
aku kena reschedule workout routine aku...

stop on cardiosvaskular and fitness activities...
concerntrate on weight gaining, toning and strength...

so tukar plan...
daripada lari 5km 2 hari skali...
aku nk buat strength routine plak...

routine A:
10 x chin up
60 x sit up in 2 minutes
bridge for 2 minutes

routine B:
dumb bell lifting x 10 each rep
front support x 60 in 2 minutes
bridge for 2 minutes

routine C:
10 x chin up
60 x sit up in 2 minutes
60 x front support in 2 minutes
walking for 3km

so plan A ngan B aku buat selang seli setiap hari time bgn tdo...
plan C aku cadang nk buat dlm pukul 630 ptg...
kalo buat pagi2 sure aku pi melantak teh tarik ngan nasi lemak...

P/S: tp cuaca mcm x mengizinkan la plak... slalu hujan ptg2... blogger-emoticon.blogspot.com

BEBAS...!!

bebas melakukan apa sahaja...


loose ur control...
spread ur insanity...

P/S: credit to NoktahHitam...!! thanks dude for ur cool wallpaper...!!

sway...!?

mood swing di ambang merdeka...

so...
kuar angkut pengkid...
semua jalan rancak ngan race...
aku bukan single rider...
so xleh nk race...

mana nk campak pengkid yg aku angkut tu...!?
kalo aku pi race...!?

naper aku kuar ngan pengkid...!?
instead of belen or awek...!?

sbb pengkid open...
x byk karenah...!!

lepak port biasa sampai imsak...
byk mata perati, mulut mengata...
sure kata kat aku punya...

"mamat ni ntah apa2 la... hari tu angkut belen, kdg2 ngan awek... skrg layan pengkid plak...!!"

oh yeah...
fuck gay ngan nyah...
persetankan korang semua...

apsal tiap kali lepak...
mesti nk ada muka menyemak diorang...!?
nabi x ngaku umat wei sundal...!!

P/S: seems like mood swing aku masih ada lg ni... blogger-emoticon.blogspot.com

ambang merdeka dan kemerdekaan...!?

yes...!!
malam ni tiba jua....!!

MALAM #10 (30 August 2009) - Allah SWT mengurniakannya kebaikan di dunia dan di akhirat...

MALAM #11 (31 August 2009) - keluar ia daripada dunia (mati) bersih dari dosa seperti baru dilahirkan...

ini adalah fadhilat solat tarawikh...
sekian...

P/S: merdekakah aku...!?

jejak kasih...!?

ENTRY SEDIKIT PERIBADI DAN EMOSI...!!

aku mencari sorg kawan lama...
tiap kali reunion semua org sebut nama dia...
malu aku sbg pengerusi xdpt nk jemput semua org...
so harap raya ni dpt gathering skali...

HERMAN BIN YEM...
di manakah anda...!?

aku dh cari kat semua laman web teman sosial...
xda pun ko... yg ada semuanya so-sial....

dh 10 tahun x jumpa...
rindu wei... family aku slalu gak tanya pasal family hang...
kat mana lagi la nak cari ek...!?

P/S: ahad yang boring...!! blogger-emoticon.blogspot.com

let's henshin...!!

lg brp jam je lg...
kamen rider decade...
episode final...

video

next week kamen rider baru plak...
kamen rider double...
x sabar nk tgk...!!

P/S: kamen rider makin merapu tp aku tetap die hard fan...!!

catatan pantas...

kelmarin tarikh akhir submit borang...
aku masih sikap sambil lewa...
bukan aku minat sangat polis ni....
ni pun gara2 si ramlan la...

so kelam kabut siapkan dokumentasi...
lps solat jumaat br hantar... letih...
hopefully i'm selected... walaupun aku nk jd navy...!!


jam 3 ptg...
head on ke ipoh...
ada date bbuka puasa...
tp jalan2 dulu window shopping..

pjalanan smlm fully sponsored..
aku cuma guna rm3 je... beli cornetto...

haha... kedekut giler...
makan minum 3x ditaja sepenuhnya gak...
naik kembung perut.... alhamdullillah...

ni la namanya rezeki ramadhan....
dari berbuka sampai sahur...

smpi rumah jam 2 pagi...
ada sms masuk...

slm bro.tdo dh ka.jom kuar lepak. aku nk amik no bohsia 2 ar, nk try ayat tgk!

celaka... totally stranger ni kaco aku plak...
baik aku tdo lg bgs... dh letih ni....

P/S: aku kena reschedule workout routine aku ramadhan ni... blogger-emoticon.blogspot.com

catatan tengah malam...

hujan lebat sehari suntuk..
naper tak banjir jer...!?

aku x kuar mana...
hibernasi je atas katil...

bosan gak main tenet...
nk tgk blue... bulan posa plak...
kang jenuh nk byr fidyah...

kul 1130 td br aku kuar...
rekod 24 jam x kuar umah...
hampir 24 jam...

oh ya...
rasa nk booking blook la...
blh gak bosan2 baca...

jap...
buku beli bulan lps pun...
3 ketul x hbs baca... sajer bazir duit beli...
konon motivasi... ending rotibasi ada ar....

perut dh kenyang makan nasi kandar...
awal sahur... tp still ada lg nafsu nk makan...
so singgah 7e ciplak beli jajan jap...


yes..
esok nk kuar pi ipoh...
jumpa yg tsayang....
mas idayu aku di ipoh...
makan free lg...!! sanggup redah 70km...!!

P/S: menanti satu entry khas utk aku....!? dari sapa ek...!? blogger-emoticon.blogspot.com

madah berhelah...!? cakap tak serupa bikin...!?

layan je la video ni dulu...
lps buka posa kang aku post entry lain...

video

P/S: hujan sehari suntuk... sejuk + mengantuk = makin lapar la plak...!! blogger-emoticon.blogspot.com

sentap...

tajuk nyah sgt...
tp ni la hakikat...

aku skrg mudah sentap...
kenapa...!?

bila org citer pasal keje...
aku jd sentap...
sensitif je....

kalo org tu citer lebih2...
aku jd meluat... rasa nk hayun penumbuk pun ada...

teruk ar aku skrg...
bila la aku nk dpt keje tetap ni...!?

P/S: bila tahun aku boleh kahwin plak...!? blogger-emoticon.blogspot.com

mood : excited...!!

plan hari ni...

bgn awal pagi...
mandi + grooming...
aku metroseksual.... bukan homoseksual...
silap... aku uberseksual...!!

decide nk dressing putih semua...
polo shirt... khakis... loafer... belt...
br nmpk suci innocent...

pi salon jap...
kasi potong rambut...
layer mana yg ptt... cuci skit...
nipiskan... nmpk makin kacak...
yes... more confident now...!!

head on ke balai polis...
yeah... aku nk jumpa si ramlan...
kononnya dia nk adjust aku jd inspektor...
semangat maju ni... padahal blum apa2 lg...

tgh hari...
plan nk qada tido...
x tdo smlman... layan belen mana ntah...
ronda sana sini... nasib baik x tdo umah depa je...

lewat ptg...
accept invitation totally stranger...
dia nak payung buka posa... motif sgt...
peduli ar dia polis ke askar... janji makan free...

malam apa plan...!?
pajak 3 ekor belen kat member aku...
wah... aku terasa mcm bapak ayam pula...
peduli apa aku...!? sapa suruh aku x dpt keje kerajaan lg...!?

P/S: rambut masih lagi kaler2 + ada ekor... mati la nnt kena hayun ngan si ramlan...!!blogger-emoticon.blogspot.com

perut sudah kenyang...!!

kelmarin aku mood swing...
marahkan takdir kononnya...

uncle aku call... marah2 aku...
my bro pun ckp benda yg sama...
ayah aku je masih blum call aku lg...

patutnya aku yg marah...
tp naper aku kena marah balik...!?

semua ckp satu benda...
akidah boleh tpesong kalo aku salahkan takdir...
ramadhan plak tu... jgn main2...
rukun iman #6 - percaya pada qada' qadar...

end of story... full stop...

citer mlm smlm...
aku dh sakit pinggang 2 hari...
mulanya mcm x serius...
tp makin sakit la plak...
tarik nafas... terasa sakit pinggang kanan...

ni mesti kes aku tdo x pakai baju...
aku mana tahan sejuk2 ni...

ok... aku silap...
flashback... aku tjatuh dpn laptop aku last week...
jatuh terlentang ke blkg... jakun x reti duk diam atas kerusi...
serius x sakit... siap boleh gelak2 sorg...
bila pinggang dah sakit... teringat pakcik jamal...

jam 1030pm...
balik je dari tarawikh...
bukan aku balik tarawikh... pakcik jamal je...
aku trus ke umah dia... naik superbike aku...

adei...
ramai plak bebudak muda lepak umah dia...
segan ar aku nk mengurut camni...
mesti bebudak ni cakap aku tak strong enough...

argh...
pedulik apa....
janji sakit aku hilang...

dengan tinggal boxer je...
ok... sila jgn bayangkan... bulan puasa ni...
body aku yang kekar tu kena urut...
pergh... nikmat siot...

pakcik ni kalo urut...
dia mmg A++... semua tmpt bmasalah dia tau...
yg x pernah sakit jd sakit.... mmg bagus ar...

skali dia urut bhgn punggung dan ari-ari...
jgn korang tanya aku lebih2...
aku rasa sakit... then aku tanya la...

XY: apsal sakit bhgn tu...!? ada fungsi ke...!?

PAKCIK JAMAL: semua bhgn ada fungsi... tu nnt kalo atas katil... sengsara hang nk henjut kalo dibiarkan...!!

XY: oooo... (malas nk tanya byk... layan feel dulu...)

melopong bebudak lain dgr cik jamal buka citer merepek...
xda segan silu org tua ni... aku plak yg segan...

ni kali ke 5 aku urut ngan dia...
purata kekerapan : 2 bulan skali...
skali je aku urut jantan ngan dia...
walaupun aku bujang... tp dia kata prepare awal...!!

P/S: malas dah nak taip... cadang nk tarawikh mlm ni... pinggang sudah ok...!!

gampang tul la...!!

kelmarin...
mood swing teramat sgt...
rasa mcm nk bomb bangunan je...
ala2 jemaah islamiah tu buat...
nasib baik stok bomb xda...

serius aku marah satu hari...
rasa mcm nk isap rokok sambil pekena coke...
mesti best... tp aku posa...

naper aku marah...!?
oh... shit damn fuck...!!


dapat je surat cmni dr pakcik posmen...
aku excited giler... kalah kanak2 ribena...
rasa nk je buat forward roll... side roll... pt 10...
nasib baik la aku posa... letih woo...

sengih x lekang dr muka aku...
muka time nk buka sampul pun ala2 sangap je...

bila dh buka je...
aku mencarut bagai nk gila...

cibai... babi... sial...
fuck... shit... damn....

sial la...
apsal aku dpt surat cmni...!?


2 out... 2 more to go...
kagat and kadet...!?
memang haru sungguh...
aku terasa sungguh loser...!!

P/S: baik aku join rekrut hujung tahun ni...!!

syahdunya...

benda paling best dibuat bila waktu lapang...
boleh juga dipraktikkan kala kesunyian...

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

tp tidak lagi di bulan posa cmni...
argh... sengsaranya....!!

P/S: 27 hari lg kan...!?

ko dah tua...

aku br bgn tdo ni...
nasib baik perut kenyang lg...
ada la tenaga nak taip entry...

mcm entry brp jam lps...
aku ckp nk tulis smthng...
tp tlupa plak gaya bahasa...
adei... cmner tu ek...!?

so..
benda pertama aku buat...
curi pic dari facebook...
save pic as la jawabnya...


amik ko...
besar giler pic ko aku buh...
ada la rasa semak skit blog aku...
tp aku tetap market lg rasanya...

apsal ada pic dia...!?

budak ni... ok silap...
pakcik ni... keje kapal...
pastu hari ni bday dia...

so happy 22nd bday, imam the sailorman...
ni kalo atas kapal, sure kena campak dlm laut....
x main dh main baling telur tepung semua tu...

tp 2 3 hari ni blog dia x update...
bz ke...!? demam ke...!? date ngan exora baru dia ke...!?
arghh... peduli ar... bukan dia blanja aku makan pun...

P/S: 28 hari lagi...!? lamanya... blogger-emoticon.blogspot.com

plan aku...

aku cdg nk tulis entry berbentuk wishing kat someone...

tp aku keletihan berpuasa sepanjang hari...

dan juga kekenyangan sampai mengantuk jadinya...

jd lunch hour esok je la aku post entry kat blogger tu...

P/S: sapa la gamaknya blogger tu...!? blogger-emoticon.blogspot.com

29 hari lagi...

laparnya....
serius lapar sangat...


slalu bgn pagi ngadap laptop...
aku makan nasi lemak... hari hari mesti mau...

P/S: malas nk taip entry.... kelaparan...!! blogger-emoticon.blogspot.com

notis cuti sebulan sempena RAMADHAN...!!


Selaku penyimpan mohor besar... dan yang besar kepala dengan ini mengisyhtiharkan bahawa PUBLIC HOLIDAY selama SEBULAN untuk semua underlings sedara mara kita semua....!!



Maka dengan ini diberikan sedikit peringatan untuk golongan MANUSIA...

Kalo duk beratur kat kedai mamak time makan tengah hari tu;

bukan yang suruh...!!

Kalo ada runner yang tolong tapau, dok beli bekalan;

dia xdak kena mengena ngan ...!!

Kalo tak reti nak buat amal ibadat lagi, tahap pemalas;

bukan yang dok bagi hangpa jadi MALAS...!!

Kalo duk pakai seksi, terdedah sana sini;

pun bukan yang duk bagi line...!!

Kalo boros shopping sakan kat bazar ramadhan xpun raya;

bukan yang suruh pun...!!

Kalo duk tak habis mengata orang;

bukan yang bagi idea...!!

Kalo tak habis nak berdengki ngan orang lain;

memang juga bukan yang duk cucuk...!!

Maka MANUSIA...
ambillah peluang ini utk UPGRADE diri kita...
KENALI lah diri anda... BERBUAT BAIK lah...
dan SUCI kanlah diri anda...!!

KUMPUL kanlah PAHALA SEBANYAK MUNGKIN...!!
renungkanlah... adakah ini masa yang sesuai untuk BERUBAH...!?
atau anda masih MENUNGGU...!? tunggu sapa lagi...!?

jangan plak lupa bayar zakat fitrah nnt...
ada gak yang duk merungut zakat mahal...

ini pun xda kena mengena tau...!!

tolonglah manusia oi...
kalo semua dah beriman... dan ikut jalan yg benar...
kurang la skit bebanan kerja kami...
kami pun dah letih oi buat overtime...!!

akhir kata...
SELAMAT BERPUASA dan BERIBADAT...!!


..... we will be back to our office after RAMADHAN...!!
miss you guys so much...!!

P/S: adei... apsal korang cuti sebulan...!? xda geng la aku...!! blogger-emoticon.blogspot.com

congrats...!?

rezeki ramadhan dan syawal...
khas utk sorg member aku ni...
blh lapor diri kat lumut dah 28 sept...

dear mr shahril...
congrats sbb bjaya dpt jd GO for navy....
mmg rezeki ko ar bro...

seriusly aku jeles...
tp apa aku mampu buat...
tunggu je la turn aku plak...
hopefully pas raya ni....

navy dh out dr list aku...
so tinggal GO for army and airforce...
army pun nak amik utk KAGAT je..
so mmg xda chance utk aku...

airforce je harapan terakhir aku...
kalo dpt, jd junior si dia la jawabnya aku ni...

x dpt...
tpaksa join kadet la...
mmg livin in hell 2 tahun....

P/S: cpt la 6 minggu lg wei...

rempit, bohsia, dadah, pub dan totally stranger...!?

semalam yg memang penuh ngan tanda tanya....!?

enrty agak panjang...
sbb aku semangat nk membebel ni...

kul 2 pagi...
aku masih merayau sekitar town ngan moto aku...
konon2 mcm main need for speed...
ronda town cari kaki ajak main...

ntah dari mana...
dtg sorg mamat...
moto nmpk jahat...
lalu baik je seblah aku...

XY: allo kawan... nk pi mana...!? aku nk join boleh...!? xda member ni...

dan lagi...

XY: relaks ar... nk cuak apa...!? aku bukan polis... kita geng ok...!?

pala hangguk hang geng..
aku pun x kenal ko...

tp aku rasa baik hati plak...
offer dia lepak ngan aku...
tp dia resist...
konon nk ronda lg... cari port...

lantak kat hang la...
aku x rugi pun...
ko bukan member aku pun...

aku melepak la maple fav aku...
tiap kali lepak... mesti jumpa si ramlan...
member aku plak... tiap kali jumpa si ramlan...
mesti nk nyorok2 segan... sbb dia pernah ada kes dulu...

duk dlm sejam...
mamat moto jahat td dtg blk...
parking then trus lepak meja kitaorg...

mamat ni intro la diri dia...
katanya mat terap... kem dkt umah aku...
nama plak kebetulan sama ngan nama aku...
tp aku plak intro nama aku JOE...
sbb geng2 askar sini panggil aku JOE...!!

sembang punya sembang...
dia ngaku kata dia kaki belen...
dia tgh boring tatau port mana cantek..
ntah apa la...

belen = balance = baki = bohsia = cia = boleh angkut main...!!

ni standard bahasa org tpg...
tmpt lain x pakai nama belen...
aku tau... koman2 pun cikaro kan...!?

pastu dia ajak kami gerak...
ajak cari port... dia nk blanja...
aku offer pi satu pub kat pinggir town...
mmg havoc pub tu... buka smpi subuh...

mula la ops cari buah dada...
pi pub naik moto plak tu...
nasib baik aku dressing full black with jacket and shoe..
xda la jatuh sgt standard nnt...

sejuk tak terkata...
dah la jauh... kul 3 plak tu...
tp fikir heaven nnt dlm pub....
aku tolak tepi semua tu...

mmg malang...
br je smpi pub...
kami semua kena block...
ngan SUV apa brand ntah...

aku mula ingat gangster mana...
tp rupanya otek... mmg hanjing...
soal selidik bagai nk rak....

alih2 aku ngan sorang apek member aku...
kena suspect pusher... aku pusher...!?
maybe sbb aku men in black smlm...
dressing ala samseng... ngan pouch bag lg...

aku jawab la soalan2 bodo depa...
cuak gak aku bila tgk silver bangle rasmi depa yg bkilat tu...
skali pakai kat tgn... sumpah xnak pakai dah...
kepala ligat ni cari akal... apa aku nk buat ni...!?

depa punya akal plak...
suruh si apek tu masuk dlm tlg angkat barang..
aku plak dia suruh serah kunci moto aku ngan si apek tu kat dia...

aku plak ngan paksa rela...
cabut kunci moto aku..
pi kat moto si apek tu...
cabut gak kunci moto dia...
shit giler time tu... damn je rasanya...

luck plak dtg bersama sebijik treler...
aku ngan semangat suruh otek tu alih kete..
treler transformer nk lalu tu....
otek bodo tu pun alih la kete dia...

kunci apek aku jatuhkan...
rush ke moto aku...
start enjin trus blah....
aku smpt dgr otek tu jerit...

XY: CELAKA... KORANG INGAT KORANG BOLEH LEPAS... KETA AKU LAJU KOT...!!

si apek tu smpt plak grab moto dia...
potong aku plak tu... moto bising cam celaka...
si mat terap ngan apek tu lari ikut jalan raya...
tp aku selaku mat rempit taiping... hehe...
lari ikut jalan kpg... pakar skit bab lari2 ni...

tengok plak...
si mat terap ngan apek tu follow aku blk...
depa ckp SUV tu mmg laju..
mmg xleh blah kalo main long....
so better main cilok...

aku la navigate jalan...
cuak sbb otek tu tau aku lari jalan kpg...
mesti dia block mana2 exit...
celaka... naper aku lari...!?
aku bukan ada buat salah...!!

exit town 2km jd dkt 10km...
aku saje bazir masa ikut jalan jauh berbelit...
senang nk usha line... xnak amik risiko...

time tu aku tfikir...
time otek tu main petik je..
kuar 2 3 nama yg aku kenal...
mmg x sangka la...

nasib baik aku x petik blk...
sbb aku pun rasa member jarang makan member...
tp pasni xda rahsia la antara member2...
aku dh kenal korang semua...

kuar je exit...
mmg aku expect...
tserempak lg ngan SUV anak haram tu...
pe lagi... speeding ar...
kali ni masuk jalan kpg yg maha sempit...
sure kenderaan lain x lepas...

dan kami success...
semua jasa aku... aku terer...
sbb GPS system dh implan dlm otak...

si apek ngan member aku cuak punya pasal..
trus balik umah... kasi tanam moto...
aku plak ngan mat terap tu...

kami melepak minum smpi jam 5...
borak mcm2 citer... konon member...
dia korek aku... aku korek dia...
pastu bosan... decide nk gerak ar...

exchange phone number...
trus blah...

eh jap...!!
td dia kata nk blk kem...!?
tp naper dia menghala ke balai...!?

2 3 soalan pelik main dlm pala otak aku...

#1 sapa mamat moto jahat tu...!? time dia hilang kejap jam 2 td... adakah dia tgh planning smthng...!?

#2 last week aku deliver barang kat client mat terap aku... tetiba mamat ni tanya aku ada jual gak ke x...!?

#3 naper mamat tu x kena soal ngan polis pastu buat relaks jer...!? blh plak dia kata BAT C dia x bawa...!? dh la bukan weekend smlm...

#4 rupa x mcm mat terap... rambut x cukup flat top wlaupun 3 thn dh servis... junior lg...

mmg celaka kalo dia tipu aku..
ptt ar mak aku pesan...
dont talk to stranger...!!
konon kaki belen...!! cheh...!!

lgpun smlm aku dh dpt sign...
mmg rasa mcm nk blk umah awal xnak lepak...
3 sms suruh aku blk awal...

SMS #1 - auntie mama
jgn blk tlalu lewat k jaga diri sama

SMS #2 - papa
trus blk umah. papa x suka kamu merayau lewat sgt..!!

SMS #3 - my bro
blk je la.. buat sakit bdn je kuar merayau kang..

lgpun aku x bawa dompet time kuar...
mmg x mcm slalu... sign gak tu kan...!?

pepepun...
hari ni aku nk siasat sapa mat terap smlm...
betul ke dia mat terap...!?

pub ke mana... buah dada ke mana...
alih2 suspect dadah gak yg dpt...
nasib x pakai bangle silver berkilat...
tdo dlm lokap... makan minum ditaja...

P/S: aku akan jadi budak baik bila aku dpt keje tetap ngan kerajaan beruniform...!! budakkah aku...!?

it's morning...!!

sejuk skali cuaca...
bangun je pagi...
celik je mata...

tengok tengok...
kelebek kelebek...
selak selak...

wah...
barang plak naik mencanak...
bikin stim la plak....
xleh jadi ni...

sambung tido balik....

P/S: musim hujan tiba lagi... blogger-emoticon.blogspot.com

vacancy...!?

masih malas nk menaip...
maybe sbb masih ada muscle-ache...!?

tatap sahaja gambar ini...


mcm ni punya style pun ada gak ker...!?
fikir balik... agak stylo ar...

P/S: berminat...!? call je trus...!! kalo segan, boleh jalan...!!

malas nak taip...!?

aku pernah dgr...
sekeping gambar, seribu pengertian...!?
betul ke...!?








P/S: brp ribu pengertian dah ni...!? blogger-emoticon.blogspot.com