Ads by Nuffnang

Entry #100 - it's all about BLOG and BLOGGER(s)...!!

kali ni aku nk citer pasal blog dan blogger yg aku kenal...
aku akan citer semua skali... yg mana ada dlm blog list aku tu..

utk xnak bg sapa2 perasan blog dia rank #1 ke, last ke dlm hati aku...
aku randomly pick by latest update kat blog list aku tu...

sila tekan CTRL + F utk cari details ttg nama blog anda...!!

da story of da devoted lily by devoted lily @ miera
ciss... btuah ko... no 1 gak kuar dlm list ni...
ni jiran aku dr kecik.. dia la punca ngajar aku sign up blogspot...
sblm ni aku pakai wordpress je...
blog dia byk pasal student life, apa dia suka x suka...
dan akhir ni dia jiwang sentimental plak...
asyik pasal bf dia je... bf dia dulu classmate aku time sek...
2 2 ni askar... sorg bakal, sorg lg weekend...

rajulussalim by kamarul arifin
jauh blog ni... dari japan...
classmate aku aka best friend dr kecik..
dh mcm adik beradik... now dia further blaja kat japan...
blog ni berunsur keIslaman.. good job bro..
aku blh gak insaf bila baca...
dan aku blh gak blaja japanese skit2...

hapacrita? by stingray @ jamil
aku x kenal blogger ni.. aku tau nama dia jamil..
pernah 2 3 kali berinteraksi ngan aku...
aku hari2 baca blog dia... kala aku tension ke apa..
pasal dia ada blog plg kelakar dlm list aku...
terubat gak jiwa nan lara...

its all about journeys by joe grimjow
blogger ni org klate rasanya... blaja over the sea..
manchester agaknya... seorang bisnesman...
direct selling...!? ntah la... blog dia best gak..
byk citer pasal pandangan dia... cool beb...

pencinta merah... the red lover... the red diva
by red mummy
sapa suka shopping ngan kaler merah...!? ni la blognya..
blog yg byk citer pasal makeup, makan minum...
anak2 kak red ni cute giler... hubby dia pun handsome can do...
suka tgk bila dia citer pasal karenah kehidupan dia with her family...
go go girl akak...

ceeramoon by ceera
blog ni pun very the girlie gak...
hanya 2 3 kali je aku respons ngan blogger ni..
dia la ajar aku pasal nuffnang...
byk citer pasal makan ngan husband dia..
husband dia pemain bola sepak...

skod jump position down by demang
ni blog mat terap upnm..
byk citer pasal kadet life...
jarang2 update... so payah gak aku nk details kat sini...
pepepun aku thibur baca blog dia...

hilang punca (overrated) by pipiyapong
blog ni best... aku suka gaya bahasa dia...
penuh ketulenan dan keaslian..
santai dan kelakar...
blogger ni org pahang.. sure...!!

masterfikar
by masterfikar
sapa layan senjata misteri ngan pendekar laut...!?
blog ni utk kaki komik HK...
so xda sebarang entry...
hanya pic dan link...

batin ku diragut
by pengarang bersama (2 3 blogger ni)
x byk aku blh citer... blogger pun x mesra alam...
entry bkisar pasal filem je... dan skit catatan pendek...
luahan hati rasanya...

ain berbicara
by ain shahajar
ni blog member aku... ex gf member aku gak..
ada chemistry yg baik with miera...
alim budaknya... blog pun baik je..
byk citer pasal life, keagamaan dan apa lg ek...!?

seindah mentari pagi
by imam
aku br kenal blogger ni... keje ngan alam rasanya...
ahoy sailor... blog pasal pelayaran dan kehidupan pasal sailor...
best gak... teringin aku nk jd cam dia...
antara top commentor blog aku ni...

misz eyeliner by jasrina
aku syak blogger sorang wanita beruniform...
antara darat ngan laut je... tp more to laut kot...
blog dia pasal macam2... life makan minum tdo emo...
ramah orgnya... aku br kenal... hehe...

bersama mazidul by mazidul akmal sidek
ni kalo korg x kenal, mmg x malaysia la korang...
isi blog...!? pasal apa yg bakal ada dlm 360...
sapa yg miss tgk.. boleh baca blog dia...

black diamond
by black diamond @ fareez
blogger seorang cikgu.. classmate aku zaman sek...
ngajar kat penang... blog pasal emo... slalu emo mamat ni...
tension ngan student ke awek... gua tatau...!!
laki yg suka dan obses ngan kaler pink.... eeuuww...!!

boksing kelantan by cikgu kacak
blogger seorang JL muay thai...
isi blog semua pasal muay thai...
aku daftar kelas muay thai pun sbb baca blog ni....

sang mentari by ultraman
blogger org sarawak... kamek sik kitak...!?
pernah aku tertipu ingat dia laki... rupanya awek beb...
seorang yg rebellion... so blog pun pasal jiwa dia yg rebel...
hati2 baca blog dia... walaupun dia mcm ganas tp hatinya sebaik ultraman tiga...

slumber rox by yan
aku br kenal blogger ni...
dia baru beli myvi kaler putih...
suka kuar makan.. br lps clash...!?
blog..!? byk pasal kete dia skrg ni...

the other khairul and his brains
by mr K
budak unikl micet ni...
aku pun x berapa rapat sgt...
maybe sbb dia bz...
blog dia citer pasal luahan hati perasaan dia...

im blur by fadlah
samada dia ni cikgu atau photographer...
tp blog dia pun byk pasal cikgu ngan pictures...
ada kamera dslr... waa.. aku nk gak ada satu...

zone catatan semalam, hari ini dan hari esok by shima
blogger seorang cikgu yg lawa cantik bergetah...
suka citer pasal anak murid dia yg byk songeh..
aku suka bila dia perjuang hak bbdk underdog...
i mean bdk kelas blkg la...

kelasiperangnashcohol
by kelasi muda @ nash
blogger seorang peg navy muda lg...
br servis... suka citer pasal hidup dia..
aku detect dia x pi smbhyg jumaat..
pasal blog dia update time org tgh solat...
br lps clash ngan awek... mood kecewa frust menonggeng...!!

discussion area by fairuz jaafar
aku x berapa kenal gak blogger ni...
tp aku layan blog dia..
byk citer pasal movie review..

tinta dari lembah kinta
by zam
blogger keje kat UTP... stay kat sri iskandar..
dkt je ngn u aku tu... naper aku x kenal dia sblm ni...
kalo x blh makan free...
blog dia citer pasal life benda keliling dia...

titian perjalanan by khairul @ abg yo
blogger paling jambu... bujang trang tang tang...
seorang sailor... suka masak makan...
blog yg best cuma jarang update.. bz agaknya...
sapa nk tau citer pasal kapal sebagainya.. layan je...

firadaus khazis by firadaus khazis
blogger classmate aku... now amik archi kat melbourne...
br je add dia dlm list aku... blog byk pasal photography...
ayat pun skema gak... english plak tu...

saidatul by saidatul farhana
aku x kenal pun blogger ni...
kawan kpd miera gak..
main add je... tp enjoy...
blog dia best gak... citer pasal panggung wayang je...
jalan2 ngan bf dia mat terap upnm...

the e blog by E
blogger ni computer geek kot...
pasal entry blog dia semua pasal techno...
tp dia rajin gak komen blog aku...

kolumpo by king deego
aku syak dia ni navy.. ntah ar...
blog dia relaks santai klaka...
tp dia jarang update...
desas desus kata dia nk kahwin dah...

hapacrita bercerita by hapacrita / stingray @ jamil
ni blog no 2 jamil... dia nk buat telenovela klaka...
serius citer dia asyik bersambung...
walaupun br ada 2 siri...

ketupat blog by ugly pooh
ugly sgt ke awak...!? aku x kenal sgt blogger ni...
blog dia girlie skit kot... byk citer pasal life dia...
more to info pun ada gak...

military of malaysia by shah paskal
aku x kenal blogger ni... tp aku rasa dia ada tlibat ngan kedutaan...
blog pasal ketenteraan malaysia... yg rasa semangat darah hijau...
boleh la surfing blog ni... tambah pengetahuan skit..

romansa seorang robot by en robot
dia ni slalu gak komen kt blog aku...
seorang yg sempoi... pandai tukarkan life dia...
dari dull ke tahap lawak... walaupun lawak bodo...
rasa nk lepuk je member2 dia...

aznil haji nawawi by pak nil
ni sapa x kenal pak nil, mmg la cimpanzi...
cimpanzi zoo taiping pun kenal pak nil...
pak nil jarang update sbb bz...

figura87 by shukri
ni classmate aku yet best buddy...
peg tentera kat sabah...
jarang gak update blog..
slalu citer pasal status dia je...

abulcasis by kirat
ni pun classmate aku... duk seblah je dlm kelas
now kat um... bakal kapten dr...
amik dental... so blog pun pasal gigi..
dan sikit keagamaan...

ayaayooo by aya
yg ni aku br kenal...
minah terap airforce...
br nk jinak2 ngan blog...
so isi blog x byk lg nk aku review...

yesterday, today and tomorrow by hana kamaruddin
aku tau akak blogger ni org kpg aku... keje kat kk...
blog dia pasal keje dia je... mmg best dan enjoy je aku baca...
otw nk dpt baby ni... take care ek akak...

catatan seorang askar by jasni and khalis
blogger seorang low profile... xda sapa tau dia ni sapa..
ikut hasil bacaan, dia maybe peg navy...
blog askar plg femes pada masa kini...
byk citer askar yg boleh bikin emosi dlm tu....

sentuhan jariku by risik
ni my bro... lama dah kenal...
slalu amik aku kat umah ngan waja dia...
br jinak nk blogging... nk citer pasal push to talk...
tp slalu bz sbb dia pun askar gak...

noktah hitam by eddie
mamat ni responsible sbb aku mula baca blog dia skali..
aku tatau lg apa itu blog sehinggala aku baca blog dia...
blog plg awesome... full with citer2 sensasi originaliti...
two thumbs up bro....

......................................................................................................................................

adei...
letih siot...

amik ko...
panjang giler entry ni...
x larat nk baca..

tu pun kalo ada yg baca...
mmg keje sia2 ni...
baik aku masak nasi lg bagus...

pada mana blog yg xda dlm list tu...
sori... aku xda niat nk mskkan..
sapa suruh korg x update...!?

aku tatau nk ckp apa dh ni...
serius letih buat menatang ni...
apsal la aku tgedik sgt...!?

P/S: xda sambutan kek ke...!?

15 bual bicara terhangat...!!:

jasrina rahim said...

wei!! uniform darat hijo. navy putih. udara lite blue!! cess.... kau kata aku laut? mencik tau~~

DeVoTeD LiLy said...

woiii..
aku ase nk lempang ko laju2...
aihhhh..
sabar miera sabar...
mcm celabai tolll..
haa kan dah terkasar...

ayayoo said...

hehehehe....jasrina rahim tu airforce la weh..
tgok uniform pon da taw..

imam said...

Idea yg bagus...
harap2 bertambah member aku..hehee

byak yg aku leh tau tentang blogger ni..

1. baru ku tau yang ayaayoo tu pompuan. Mane taknya entry dia agak ganas...Cara dia komen pon menggunakan ayat2yg laki guna...hahaha

2. aku bukan keje dgn ALAM. Aku keje dgn MISC BHD. Sebelum ni satu department degn Abg Yo ko yang jambu tu..(so gay..)

imam said...
This comment has been removed by the author.
Qaseh said...

*im sulk*


haha poyo je...x masuk list pon tak perr...
tapi kenapa dak imam masuk list ko?...ermmmmm...

khairul said...

salam...
wei3..apparaa kutuk member jambu yg gay...tersgtlah x senonoh,nak wat mcm mana dah muka mcmni wakakaka.

Rona..dah n3 ke 100 ker??kejapnya.pe pun semoga berpanjgan lah blog ni walupn nt dapat masuk army ke airforce ke navy ke...
nt sy updated blog ye,pas connect celcom broadband nnt hehee

Rona Realiti said...

4 org beruniform ala2 tentera mengomen rupanya....

jasrina > ahaks.. aku buta kaler that time... sori...

lily > ko jgn la marah... nnt blk aku blanja ko donut kaler pink...

aya > aku mana ada blaja kat sek dulu pasal pakaian keje...

imam > aku mmg xda idea sebenarnya... buat sekadar mampu...

qaseh > sori la akak... org dh follow blog akak... cuma x msk dlm list lg je...

abg yo > ahaks... standard la abg yo... org yg kacak mcm kita dua ni mmg ramai yg dengki kata mcm2... nk plak saya yg kacak laksana aaron aziz ni...

to all > sori pada mana yg terasa kekasaran pada ayat aku... aku kasar skit tp hati baik maa...

ainShahajar said...

OMG...

BuahKranjiDalamPerahu said...

Aku insan yang lemah.... banyak keje dow...

BuahKranjiDalamPerahu said...

Jas tu garang dow, jangan memain, baik jangan masuk apos...die tunggu jer GO2 mcm ko ni...

Rona Realiti said...

ain > apsal ko sentap...!?

buah kranji > semua manusia lemah.. bukan bio-nik...

buah kranji (lagi...!?) > jas tu garang ek...!? tobat aku x apply....

BLACK DIAMOND said...

owh kt atas gak aku ek?? =)

UglyPooh said...

hihihihi.....boleh tahan la ke 'uglyan' blogger tersebut.

anyway tq en. rona

sad said...

guoweigang Water clocks did not depend on the observation of the sky or the thomas sabo sun. The earliest water clock was discovered in the tomb of Amenhotep I who was buried around thomas sabo online shop deutschland 1500 B.C. Greeks called them clepsydras ; they were stone boxes with sloped sides that allowed water to drip thomas sabo anhänger at an almost unceasing rate from a small hole in the bottom.Other clepsydras were cylinders or thomas sabo charm club anhänger bowl formed engineered to slowly fill up with water coming in at a near sustained pace. Markings on the thomas sabo anhänger günstig inside of the bowl marked the passage of the hours. Though this was employed primarily angebote thomas sabo anhänger at night, it is thought they were utilized in the day hours too. A metal bowl with a hole the bottom was placed in a bigger bowl crammed thomas sabo charm with water.It would fill and then sink in a certain quantity of time.Since water flow was not exactly predictable sabo charms and difficult to control the flow accurately, timepieces that depended on water were very inadequate. People sabo charm were drawn to develop more accurate ways of measuring and telling time.The development of quartz crystal clocks and timepiecesthomas sabo anhänger sale depended on the crystal size, shape, and temperature to create a frequency.