Ads by Nuffnang

notis cuti sebulan sempena RAMADHAN...!!


Selaku penyimpan mohor besar... dan yang besar kepala dengan ini mengisyhtiharkan bahawa PUBLIC HOLIDAY selama SEBULAN untuk semua underlings sedara mara kita semua....!!



Maka dengan ini diberikan sedikit peringatan untuk golongan MANUSIA...

Kalo duk beratur kat kedai mamak time makan tengah hari tu;

bukan yang suruh...!!

Kalo ada runner yang tolong tapau, dok beli bekalan;

dia xdak kena mengena ngan ...!!

Kalo tak reti nak buat amal ibadat lagi, tahap pemalas;

bukan yang dok bagi hangpa jadi MALAS...!!

Kalo duk pakai seksi, terdedah sana sini;

pun bukan yang duk bagi line...!!

Kalo boros shopping sakan kat bazar ramadhan xpun raya;

bukan yang suruh pun...!!

Kalo duk tak habis mengata orang;

bukan yang bagi idea...!!

Kalo tak habis nak berdengki ngan orang lain;

memang juga bukan yang duk cucuk...!!

Maka MANUSIA...
ambillah peluang ini utk UPGRADE diri kita...
KENALI lah diri anda... BERBUAT BAIK lah...
dan SUCI kanlah diri anda...!!

KUMPUL kanlah PAHALA SEBANYAK MUNGKIN...!!
renungkanlah... adakah ini masa yang sesuai untuk BERUBAH...!?
atau anda masih MENUNGGU...!? tunggu sapa lagi...!?

jangan plak lupa bayar zakat fitrah nnt...
ada gak yang duk merungut zakat mahal...

ini pun xda kena mengena tau...!!

tolonglah manusia oi...
kalo semua dah beriman... dan ikut jalan yg benar...
kurang la skit bebanan kerja kami...
kami pun dah letih oi buat overtime...!!

akhir kata...
SELAMAT BERPUASA dan BERIBADAT...!!


..... we will be back to our office after RAMADHAN...!!
miss you guys so much...!!

P/S: adei... apsal korang cuti sebulan...!? xda geng la aku...!! blogger-emoticon.blogspot.com

8 bual bicara terhangat...!!:

jasrina rahim said...

semua sekali leh amik cuti balik kg. make sure balik esok korang semangat bekerja.

EN.ROBOT said...

salam ramadhan buat anda,..,,~
semoga puasa tahun nie full mcm biase,., biase full ke..? hehe.,.,~

j4l4k said...

Depa cuti...tp NAFSU X cuti

ayayoo said...

selamat pose jugak.....ko tu kat bazar ramadhan jgn wat2 xsegaje mkn plak..huhu

ayinn said...

wakaka...
geng rupanya,..
lalala,..

p/s: selamat berpuasa,.. jgn lupa niat,..

DeVoTeD LiLy said...

sape nk tao..
capik da siap g riki kdai mamak mana port clear nk lunch nasik kandar...
btol ta tpooo..
bulan posa ta bek tpo...

Rona Realiti said...

jasrina > kalo depa semangat bekerja...
haru biru la aku nnt...

robot > see the person live ar... amal ibadat x elok tinggal... full beb... < riak beb...

jalak > nafsu dh sebahagian dari diri dh pun... nafsu apa ek...!?

aya > aku test dulu sblm jual... kang customer kata x sedap, komplen...

ayinn > tq dear... kamu blh mc posa seminggu kan...!? hehehe...

lily > aku join jais la bulan posa ni cekup org x posa... tu pasal riki line awal2...

sad said...

You will find that cheap pandora there are many gemstones and settings to choice from. pandora jewelry Almost as many as the engagement bible buy Pandora verses there are. You will want to consider discount pandora doing all you can to make a unique piece of pandora sale jewelry by trying to come up with your own ideas. pandora jewerly You will be able to make a lot of great options for pandora earrings yourself when you look at the various gemstones and cheap pandora earrings settings.