Ads by Nuffnang

off...

  • KL 2 hari... (berat hati nak ke sana... urban sgt...!!)
  • ofis cuti sehari... (rindu mat2 terap nk buat loan tu semua...!! $$...!!)
  • serabut kepala otak...(fuck maths ngan fizik...!! aku bukan NERD...!!)
  • gonna meet someone there... (bakal ditulis nnt dlm entry mendatang...!!)
  • GAMBLE...!! (jemu ngan segala jenis interview...!! kali ni parents gua PAKSA...!!)

P/S: aku dah mula fall in love ngan KoTe...!!

there's no free lunch...!?

sapa kata takda...!? ada la wei...

tadi kat ofis...
aku makan nasi ayam + teh ais FREE...
courtesy drpd sorang mat terap unit aku...

dr smlm dia call suruh aku luluskan loan kahwin dia...
rasa kesian pun ada... gaji bersih dah la ciput...
nak kahwin plak next month... loan plak tu...
kesian bini nnt... nasib baik bakal bini bkerja...

awal pagi dh dtg ofis jumpa aku...
muka berseri dgn harapan aku luluskan loan dia...
nak tak nak tpaksa la aku luluskan...
lagi berseri muka bakal pengantin baru tu...
jeles plak aku tengok...

kul 3 ptg...
skali lagi dia datang ofis...
bawa nasi ayam + teh ais...
katanya dia blanja aku....

aku terima je la..
duk ofis sorang2 ni memang bosan...
rezeki plak datang... melantak je ar...

thanks bro...
even ko tatau aku tulis entry ni...
dan selamat pengantin baru next month...
loan tu jgn lupa plak bayar...
kalo nak overlap... datang la jumpa aku lagi...!!

P/S: heaven gak duk ofis sesorang makan nasi ayam free sambil dengar Sinar FM...!!

aku dah tahap PAKCIK PAKCIK ke...!?

last week...
aku terasa sungguh bosan melepak di lake garden...
malam tu pun cuaca aku rasa agak panas skit...
sampai buka baju time tengah melepak tu....

ok....
enough that...
so aku decide nak melepak umah bro risik...
kebetulan wifenya duty malam tu...
so terpaksa jadi bapa mithali jaga anak perempuannya yang comel itu....

sekitar kul 10 malam...
aku tiba jua ke rumah bro risik bersama kawan aku...
gelagat anaknya yang comel itu menarik perhatian aku...
gelagat malu malu kucing nak berkawan ngan aku...

tengah berborak sambil bermain dengan anaknya....
bro risik menyuruh anaknya bersalam ngan aku...
serius aku rasa tak puas hati dengan tindakan bro tersebut....

"kakak... cepat... kakak salam ngan PAKCIK tu....!! amin cepat...."

PAKCIK...!?
hello... aku baru 23...!!
belum layak untuk dipanggil PAKCIK...!!
even anak sedara @ cucu menakan mak aku pun panggil aku ABANG...
serius aku terasa TUA ngan status tu kalo nak banding ngan fizikal aku skrg ni....

serius...!! ni bukan anak bro risik...!! kalo ni anak dia, mau bapak dia merasa pelempang laju laju dari aku...!!

angek ati den ni... ni buek eden tak pueh ati ni...!!

P/S: AGE is just a NUMBER....!!

tajuk entry atas nama JASNI...!!

TARIKH : 18 Nov 2009 (mendung berarak pergi...)
MASA : 1510 - 1610 (sejam gak tu... ngam ngam...!!)
LOKASI : Rexx Box Karaoke Taiping (RM 3.90 for 3 hours per person...!!)
SAKSI : Miss Miley Cyrus Wannabe (kami karok berdua je...)

SMS #1
Dah lulus pegawai belum?

SMS #2
Jasni

SMS #3
Mana ada otai.biasa sj.kita semua sama.dah dpt ke result pegawai?

SMS #4
Xpela.rezki masing2 Tuhan dh tetap.hang unit mane skang?

SMS #5
Takpe.bulan 12 ni try lg.well done sebab mencuba.no tepon aku ko jgn bgtau org lain plak.amanah.

SMS #6
Wah.kecek mat saleh.boleh.apa emel hang?

SMS #7
Orait kawan.tp maghrib nanti la aku add.skang tgh keje.ape2 pun semoga brjaya.assalamualaikum.

ermmm... amacam....!? terkesima aku time tu....

P/S: dah berapa kali maghrib la still dia masih tak add aku... sah aku kena klepet...!! benci...!!

kalau nak beceghito, nakdo den buleh nyo..

hari ni aku dh start keje... masuk kul 11 pagi... balik kul 5 ptg... ofis macam bapak aku yang punya... aku la boss... aku la secretary... aku la runner... aku la segalanya...

big boss bagi aku pegang kunci... semua benda aku handle sorang... apa masalah just call dia je... dan aku sorang je dalam ofis... makan gaji buta... layan Internet... pasang radio kuat2... tunggu orang datang nk buat loan...

bila dah terlalu bosan... aku main ngan printer... print scan fotostat apa yang patut dan tak patut... pastu melalak sorang aku ibarat pusat karaoke...

baru sehari keje dah terasa bosan dan sunyi... damn it...!!

sapa nak lepak ofis aku... jemput la datang teman aku... aku keseorangan je ni... katil pun ada gak dalam ni... boleh adegan beramas mesra di siang hari... haha...

P/S: angek ari ni... poning pala eden... ambo ciak lak...

putar alam punya tajuk entry...

25th January 2010 I'm gonna be in KL...
for what reason...!?

tadaa...

apa preparation yg sesuai utk org tua mcm aku ni ek...!?

13 nombor favourite gua… tapi 13hb takkan gua lupakan…!!

Hati gua hujan gerimis tatkala menaip entry kali ni… tp fizikal gua maintain tiptop… takda sapa dapat baca apa gua tengah fikirkan…

13hb November 2009…

Cuaca di Kelantan kelihatan sangat baik ketika itu… burung berkicauan riang.. rerama berterbangan bebas mengibarkan sayapnya yang cantik penuh berseni… angin sepoi bahasa… terasa udara nyaman pantai timur… tiada petanda hari mau hujan… tidak seperti hari hari sebelumnya… hujan lebat sepanjang hari… habis banjir kawasan rendah di sekitar Kelantan… kesian penduduk situ…

Gua taknak peduli semua tu… suasana dalam Dewan Sri Pahlawan hangat je gua rasa time tu… hati gua tetiba mendung setelah dilanda ribut taufan sebentar tadi… kalo ribut tu dapat ditafsirkan secara fizikal… rasanya mampu merobohkan struktur binaan dewan tersebut… lintang pukang segala pegawai, staff dan calon kadet bertempiaran lari cuba menyelamatkan diri…

Ribut di hati gua berlalu pergi… awan mendung sarat membawa air hujan semakin menghampiri kawasan sensitive hati gua… titisan hujan mula renyai turun… fizikal dan riak muka gua kelihatan sebak… gua menangis jua… gua menangis sebab tersingkir sebagai calon pegawai kadet tentera darat… hancur berkecai punah ranah segala perjuangan yang gua bawa dan perjuangkan di sini… harapan gua setinggi gunung umpama bahasa sastera itu berderai jua menjadi kerikil pasir yang tiada nilai gua rasa time tu…

13hb Januari 2010…

Cuaca terik sepanjang hari tetiba menjadi mendung tatkala maghrib memunculkan dirinya… bagai satu petanda… bagai mengerti apa yang tersirat dan terpendam di hati gua selama beberapa hari kebelakangan ini… mood gua agak ceria namun sekadar membawa pengertian hiporkit jua… gua cuba hiburkan hati gua 2 3 hari ni namun tak berhasil…

Tepat jam 8 malam… hujan turun agak lebat… hasrat gua nak pekena mee udang di Matang terpaksa dibatalkan… jadi gua cuma pekena yongtaufu saja… agak berselera juga gua melantak… mungkin kerana lapar atau juga mungkin kerana ingin membuang jauh perasaan kecewa di hati gua… suasana sejuk malam tatkala hujan lebat mencurah membasahi bumi Taiping menambahkan lagi selera gua melantak… dan juga kesayuan yang bakal berkunjung tiba di hati gua dalam sejam dua lagi…

Habis makan je gua terus gerak ke stesen bus Kamunting… walaupun gua terasa seperti menipu diri gua… atau sejujurnya gua terasa macam kurang ikhlas untuk ke sana… namun gua tetap menipu diri gua… gua gagahkan juga diri gua ke sana… matlamat gua cuma satu… gua nak ucapkan selamat jalan dan selamat berjaya kepada member gua… destinasi member gua jam 1030 malam itu…!? Ulu Tiram, Johor Bahru… destinasi…!? KOLEJ TENTERA DARAT…!!

Perit untuk ditelan… namun gua seperti masih tak dapat terima hakikat gua tak terpilih untuk meneruskan perjuangan tersebut… cuba untuk matikan niat nak join army atau benci sahaja ngan korupsi dalam army….!? juga tidak berjaya… sekadar mainan kata di bibir namun tidak di hati… gua masih lagi hidup dalam mainan dan penipuan gua sendiri… bilakah semua ini akan berakhir…!? gua masih tak jumpa kepastiannya… gua sudah jatuh cinta sama KTD…!! atau word yang sesuai OBSES…!? PERIT…!! even dah 2 bulan berlalu…

touching ngan terkesima sama maksud ke...!?

2 sms dr org yang sama yang buat aku touching sebentar... terkesima kata mat salleh....

SMS #1
Aku x lpak ngn org weng... S0ri... Slagi ang weng jgn pnggl aku mber ang


SMS #2

Ang kna taw bkn mber ang xnk amik tw mslh ang tp ang je yg x bg pluang kt dpa... Ang d0k weng 2 pn bkn dpt setel prblm pn.. Dpt hepi kn stkat 5 6 jam je?? Pas2?? Still ada jgk kn mslh ang 2?? Pape pn ingt la, ang bkn kes0rngan pn.. Slagi ang x ckp, owg xtw ang ada mslh...


aku masih tak matang dan jahil rupanya... masalah gak ni...!!

P/S: entry kali ni byk berkait rapat ngan entry2 terdahulu... i need some REHAB...!!

menangis tak berlagu...

korban cinta...!! mcm tajuk lagu ziana zain kan...!?

apsal tetiba aku ckp cmni plak...!? sbb ada kisah nk story skit...

sorang member aku keje beruniform... tak merokok, tak minum, tak kaki clubbing... orangnya mix... hensem dan tegap... awek cun melecun... mmg lovey dovey la couple... bercinta bagai nak rak... dah macam lirik lagu plak...

andaikan matahari terbit dari barat...
tak akan goyah cintaku kepadamu...
apa pun yang terjadi aku tak peduli...
rela ku mati demi dirimu kasih...

haha... lirik lagu mana la aku bedal ni...

recently dia baru clash... dan aku dapat tau dia koyak dan bakar habis semua gambar kenangan dia ngan awek dia... mau member tak frust... dah plan raya ni nk bertunang... alih2 clash la plak... mmg frust menonggeng ar jawabnya...

buat aku lagi terkejut... dia pi club malam... layan hiburan kat sana... hisap rokok berbatang... togak sakan alkohol... sampai loose control... balik nak kena papah... mmg hancur habis mamat tu dalam masa satu malam... awek punya pasal... bukan takleh cari lain kan...!?

lagi aku risau bila dia tak respons lgsg call aku... apa dh jadi...!? buat aku cuak takut dia bunuh diri je... pistol dlm simpanan... silap hari bulan makan tuan plak... so aku harap sorang member aku dpt jaga la tahap kewarasan member aku sorang ni...


apa pandangan korang ek...!? pernah korang jadi tak betul camni...!? aku pernah tp bukan kes ni... kes lain...!!

AJL bukan Aku Jantan Liar....!!

rumusan AJL ke 24... (konon aku ni wartawan majalah hiburan...!!)

  • byk band indie ngan artis reality show monopoli persembahan kali ni....
  • time jeffridin perform... gangguan siaran plak... adei... tak sempat layan retro...
  • kasut black sama ngan kasut aku... bangga sebentar...
  • bekas pelajar AF semua hampeh bila perform...
  • faizal tahir tak semangat langsung bila perform... kecewa sebentar...
  • alyah apsal tak bawa lagu ku pinjam satu bintang... fav aku tu....
  • tomok perform pun maintain poyo....
  • fans hujan apsal menari mcm sial... mcm senam robik pun ada...
  • xda kategori lagu... so semua btanding atas lagu memasing je... etnik kreatif mmg xda chance ar....
  • stacy pakaian cam hampeh... mcm gadis liar kat chow kit road... konon nk tiru vc shakira - she wolf...
malas ar nk komen dh... bukan dapat bayaran pun... haha... saja bosan tatau nk menulis pasal apa...!!

video
vokal mantap... teringat someone bila dgr lagu ni...!!

P/S: sanggup aku tak kuar lepak mamak mlm td... layan AJL punya pasal... girlie giler...!!

by Feb 2010... 63kg and stay FIT...!!

tpaksa la telan segala menda alah yg member aku tlg seludup ni... jimat duit aku xyah beli kat luar... nak telan ikut time plak yg perit... aku plak jenis makan ikut dan je... xda jadual tetap makan minum ni... maklumla... org bujang lg... xda yg tsayang nk tlg jaga makan minum...!!

Calcium Lactate 300mg... T.B Complex... Vitamin C 100mg... T. Folic Acid 5mg... and paling penting Dunhill + Winston lebih 4000 bahan kimia termasuk tar, nikotina dan karbon monoksida...!!

matlamat aku Jan 2010... larian min 5km a day... sit up, front support and PT10 100's each...!! berat must be 63 to 65kg by Feb 2010... paling lewat achieve pun March 2010...!! nak body scuplting skali wei...!!

P/S: bangga perut dah keras... ada lite pax... tgh usaha nk ripped muscle ke 6 pax plak...!! TERAMAT SUSAH BEB...!!

imam... nik... dan abg yo... tak lama lagi aku plak kot...!?

naper tajuk entry camni...!? ntah pape ntah...

tgk gambar dulu...
malas nk taip... letih blk jog 5km...

Ahad, Disember 27, 2009... Berita Mingguan Page 35....

sejak kenal bebudak tu... nk plak classmate aku pun join gak keje cmni... aku jd teruja... bukan sebab kerjaya ni... aku masih minat lagi nk jd askar... tp apakan daya... blum tiba lagi kot rezeki...!?

tapi jd teruja bila dgr gaji bjuta beb...!! serius rasa kaya kalo keje bidang ni... tp patut ke aku bazir masa lagi 3 tahun nk ngadap fizik, math segala mcm menatang tu...!? aku dh tua ar... benak plak rasanya... even tua, aku tetap MACHO...!! itu adalah FAKTA...!!

mak ayah aku paksa aku isi... eden tak rela... tp nak sedapkan hati parents... submit je ar...!!

P/S: dateline sblm 10th January... sapa minat... cepat apply...!!

rushing nak FLUSH... mmg frust...!!

entry kadar pantas...
mak aku dah bising ngadap tenet time maghrib...

lepak cc jap td time hujan tgh lebat... dah dkt 2 jam aku lepak kat maple... pekena nescafe tarik plus berbatang rokok... naik jemu aku... member plak sms kata setengah tempat kat taiping banjir... kilat jgn ckp la... lip lap lip lap... cuak gak aku... takut gak kena sambar... perangai macam setan...!!

then decide lepak jap ar cc seblah maple... dah bosan sgt... layan la apa yang patut.. facebook ke, youtube ke, redtube ke...

aircond sejuk sgt buat aku rasa nk pi kencing... trus masuk toilet yg sedia ada dlm cc...

frush...!? frust...!? or rush...!? cmner nak eja flush....!?

time tgh kencing aku tgelak... sungguh tak senonoh kan...!? trus aku snap je ar... buat bahan dlm blog... since aku pun ketandusan idea...

segan woo kalo mat saleh baca menatang ni... kalo anak pakcik saleh kampung pinang baca aku tak kisah la... dah la cc org melayu... bahasa tu budaya bangsa...!!

P/S: apsal design sketch jari telunjuk tu lain macam je aku tgk...!? imaginasi liar aku je ke...!?

sistem pesanan ringkas dan aku yang serba ringkas...

belek inbox dalam hp... punya byk sms tak delete lg... 2 3 sms bila baca balik boleh bikin gua tergelak... juga boleh bikin gua panas hati... senangnya manusia sekarang ni judge orang keliling...

SMS #1
jgn bw kete lg ye yg

SMS #2
Fuck... g lumut lg ke sok?

SMS #3
ko asyik pi lumut mcm xda tmpt lain je.. ad pa kt sn? brg baik la tu

SMS #4
ye la 2.. hv fun.. jgn on lg dh la mlm ni.. phm

SMS #5
p/s jgn lupa pkai stokin... :-p

SMS #6
dun wank so much arr bro hahaha.

SMS #7
rmai bdk ktd yg gagal ada kt sni.. bnyk jgk yg ijau ke putih.. hang xnk join ke.. haha

SMS #8
ok hillcity hotel tgkt 2

SMS #9
kena rimb0k kena rimb0k kena rimb0k Hahaha

SMS #10
Weh lg lma kita kt cni, bro 2 dh muka len cm da.. kena hentak kang padan muka hang...

adei... ni semua sms dari new year sampai la malam tadi punya... memang buat aku terkenang satu satu perkara... rasa kelakar pun ada...

nasib baik la tak dapat sms yang lebih kurang macam ni bunyinya...

Hi. Ingin lihat gambar aksi panasku diranjang!? Hantarkan ANIS ke 44444. Ku tunggu keghairahanmu ya!!

serius rasa macam sial je bila dapat sms macam tu...

2010 & 1431 Hijrah... I'm so GAY...!!

gua malas nak citer pasal tahun 2009...
tamparan besar dalam hidup gua...
semua benda bikin gua sakit hati je kalo nak story...
so gua nak lupakan je tahun 2009...
anggap macam gua tak pernah singgah tahun tu...
ala ala time travelling la plak...

bosan tunggu tok mudim tak sampai lagi... so decide khatan sendiri je ar... azam baru budak ni nak akil baligh cepat... baru matured...!!

jangan main belakang...!! kurangkan elakkan maksiat 2010 ni... kecik lagi dah pandai nak mencuba...

gua rasa mau pindah ke Kelantan yang serba mundur tu ar... nak cuba belajar mendalami segala ilmu yang ada di sana 2010 ni... khoya debe demo...!!

welcome 2010...!! gua dah puas enjoy sakan time countdown kat Lumut... sampai member member semua jalan jauh dari gua time nak balik... malu dengan perangai gua ke...!?

P/S: 2010 tahun baru, azam baru... tapi gua tetap ngan perangai lama rasanya... buat apa nak sudden change + hipokrit...!? hangat taik ayam je semua tu...!!