Ads by Nuffnang

the untitled reality show - epilogue

pepagi lagi gua dah bgn... even blh bgn lmbt sebenarnya... waran blk kul 2130 kang... tp saja bgn awal... nk hirup udara segar pepagi buta ni kat Desa Pahlawan buat kali terakhir... hisap rokok tepi balkoni sambil tgk padang golf dan juga perkuburan cina.. pergh... syahdu... mmg true kick ar dia punya penangan... terubat jiwa nan lara...

gua tgk pintu apartment mcm tersedia je terbuka luas untuk gua...!?

gua kasi gerak bebudak umah yg 3 org tu lg... kasi diorang bgn awal utk teruskan perjuangan yg masih belum selesai... ya...!! perjuangan terakhir di puncak...!! korang bawa skali perjuangan aku... jgn ada sapa yg gagal... gua xnak korang gagal... adei.. naper aku feeling semacam ni...!?

gua kasi siap2 diri gua... mandi lama2... sejuk gak shower apartment ni... feeling je mandi.. gua nyanyi lagu alleycats berjuta batu... baru kena ngan mood... aroma palmolive lavender anti stress bikin gua ceria dlm bilik air... gua keluar bilik air muka puas...!!

ok... beg semua gua sudah siap packing... just tinggal nk angkut dlm trak je... gua ngan geng2 yg tsingkir menapak ke dewan... ingat nk kasi sental bfast buat kali terakhir... tak sedap pun.. at least boleh jadi kenangan kat perut gua... amik balik gua punya IC ngan segala mcm dokumen...pastu gua selamba pekena rokok helang emas dlm dewan... gua sudah otai skrg... rules are created to be broken...!!

sourvenier yg gua bawa balik... boleh kasi frame lelawa...!!

gua sembang2 ngan staff buat kali terakhir.. huk aloh... kawe kecek klate la pagi tu... pastu gua decide trus mau keluar dari Desa Pahlawan... menuju ke Kota Bahru... gua pun sudah lupa mcm mana kalo dpt feeling outing...

kenderaan tajaan rasmi Akademi Pantat-Sial...!!

video
selamat tinggal Desa Pahlawan...!!

sampai di Kota Bahru... gua angkat gua punya tiket.. salam2 ngan staff... chow sama lu orang... then 1st destination KB Mall... gua dgr tmpt ni grand mcm Pavillion seperti yg yg dgembar gemburkan oleh penduduk Kelantan... gua terkesima melihat Kota Bahru... gua tatau mcm mana nk describekan ngan kata2... tak terucap...!!

waran tulis harga tiket RM45 tp tiket gua cuma RM30... aik...!?

lunch kat sana mmg murah... heaven hbs makan... baru gua tau nikmat makanan sedap... sebelum ni asyik makan ala kadar je... then destinasi seterusnya... berhibur sampai tak ingat dunia... boleh ke...!?

gua jalan ngan penuh lagak gaya... dgn spek Ray Ban Aviator persis abg2 airforce... siap ngan planters order... mmg gua rasa kacak habis... skali tgk mcm artis br lps cerai la plak... cover mata yg penuh ngan air mata... sembam je... namun awek2 Masterskill cair juga tgk gua... ramai yg ingin kenal tp gua buat dek je... market gak ek kalo jadi mat terap ni... kuar pekan jalan ramai2... ramai gak awek2 dtg nk interview... abg askar ke ni...!? kem Desa Pahlawan ek...!? gua iye kan je... gua ckp gua tgh cuti nk blk kampung... kencing biar hancing... nk plak bila gua tgh cucuk duit... persis cucuk gaji beribu... mmg cool habis...!!

rupanya Kelantan sungguh bosan... maaf ye org Kelantan... serius gua ckp bosan...!! takda tmpt hiburan... tak so-sial la kalo cmni... mana karaoke...!? mana snuker...!? mana club malam...!? panggung wayang...!? adei... xleh nk berfoya... bazir je duit gua cucuk tadi... ending up duk warung kopi kampung depan KB Mall smpi 4 jam... baru cadang nk lepak Starbucks...!! tak standard mat terap la kalo tak so-sial...!!

persidangan tak rasmi isu korupsi yang bakal dikupas kelak...

paling malu... bila gua tgh ayat awek Masterskill... gua muntah plak... kepala tgh pening... gua blah camtu je... sure awek tu ingat gua mabuk... jalan pun dah tak betul... ada gua kisah...!? menapak balik ke stesen bus yg boleh diibaratkan tletak di tgh gurun padang pasir... bandar yg masih ada lembu kambing berkeliaran merata tempat.. skali lagi maaf ya orang Kelantan...!!

adegan tangkap gambar... peluk memeluk sesama laki berlaku kat stesen bus... main tukar2 no hp... serius nampak gay... tapi kami bukan gay... gay itu happy... check kamus Oxford blk tgk meaning gay... gua masuk dlm bus bersama 4 lagi warga Taiping... tido tak ingat dunia... sedar2 dh kul 430 pagi sampai gua punya kampung halaman...

mereka askar yang hitam yang kecundang jua... balik kampung hati girang...!?

sampai rumah... gua salam peluk mak gua... tetiba gua rasa nk nangis... even malu skit ngan mak gua... tp gua nangis gak... ala.. korang jgn jeles xleh nak nangis2 dh dpn mak mcm gua buat... mak gua sudah ready nk masak bfast kegemaran gua... i love u mum... and im sorry...!! anakmu ini telah mengecewakan harapanmu... tp mak gua sporting... dia support gua habis... serius gua terharu...!!

borak2 ngan mak gua.. citer itu ini... sedap gak nasi lemak mak gua masak... 2 pinggan gua sental... then gua masuk bilik... gua mau tido... kasi lupa segala mcm kenangan pahit... even mungkin amik masa utk lupakan... tp gua cuba juga.. harap2 mimpi indah bila tido... biar basah pun gua tak kisah... i love my bedroom so much....!!

..........

TQ to staff2 yg tlibat semasa pemilihan tersebut....
  • Kapt Saiful TUDM yg tlg family gua adjustkan penginapan
  • Kapt Yousrie, Kapt Ruhaizi ngan Kapt Ridzuan yg gua pun tatau apa yg diorang tlg gua
  • Peg Waran En Ammar dan En Affandy yg boleh jd teman berborak
  • Sarjan Bukhary, Q adjust apartment kat kitaorang
  • Sarjan Sekawi yg sentiasa senyum ada makna handle segala admin
  • Sarjan Ruzi, Sarjan Hishammuddin TUDM yg sentiasa melawak bukan2
  • Lans Koperal Boniface, Pbt Chin ngan Pbt Faizal yg slalu bw 3 tan
  • dan juga abg Pbt Khalis yg slalu tlg gua seludup rokok dan member baik gua sepanjang gua duk dlm kem tu....!!
Good luck to all yg bjaya especially member2 gua...
  • Mirul yg jd buddy gua paling sempoi dan cool.. thumbs up bro...!!
  • Syed, Faad, Amy, Rahim dan juga Asmawi (Awin) yg slalu lepak skali
  • bebudak yg main rugby ngan gua
  • dan juga mana2 yg gua sudah lupa nama2 mereka...
all the best lapor diri 15 Jan 2010 nnt... bawa perjuangan gua...!! ada rezeki kita jumpa lagi...!! adios...!! viva la vida...!!

gua layan lagu ni je... khas didedicatedkan untuk diri gua sendiri...

video
-=THE END...!!=-

16 bual bicara terhangat...!!:

Qaseh said...

ape kate kamu mencuba sesuatu yg lain....
mungkin ade rezeki?...

..nOWa.. said...

benda yang kita nak bukan selalu kita boleh dapat..mungkin kau lahir bukan untuk jadi mat terap..agaknya kalau kau jadi juga, kau rosak? sapa tau kan? Allah tahu apa yang bai untuk ko..

Cik LeYha~~~ said...

kalau aku pon lagi mental kot x dpilih...

owh..korupsi ade dimane2 shja cik abg oi...

ayayoo said...

aku?

Aku OranG Laut said...

ko x mentionkan nama aya kt ats tu..terkesima dia seketika..

xper broo...rezeki ada kt mana2..
tp minat totap kt mat terap..

gud luck..

kudabesi said...

gud luck bro..

rezeki bkn kali nih

masa depan suapa tau

++Muiz++ said...

la terkandas ke? xpa shafiq..ada hikmahnya...masih ada peluang lain..mungkin kali ni bukan peluang ko, next insya allah...usaha + doa + tawakkal = kejayaan!! :)

Rona Realiti said...

qaseh > maybe nk try alam la plak lps ni akak...

nowa > naper ko kata mat terap rosak...!?

leyha > mmg mental down... korupsi...!? ahaks.. love that word..!!

aya > apsal ngan ko...!?

orang > aku nk jd navigator cam ko plak ar pasni...

kuda > ramai yg ckp cmtu... boring ar dgr...

muiz > segan aku dowh masa jumpa ko tempoh hari kat maple...

Muhammad Firdaus said...

salam bro..

first time komen nie,ahaks!
bnyk bersabar bro..
aku pun kantoi gak masa selection arituh, kar PUSWATAN Ipoh..bulan 8 arituh..

aku dah rasa apa yg ko rasa bro..
ahad lepas aku gik Pengkalan TLDM lumut. kebetulan aku tersempak ngan geng2 yg berjaya masa pemilihan kat PUSWATAN dulu

diaorg outing kat PERNAMA wat pertama kalinya selepas 2 bulan lapor diri kat KDSI..antaranya kawan ko kot shahril..

memang jeles abiss aku time tuh dowh!
tp apa mau wat..hoho

aku nak re apply pun dah lebih umo
ko reapply lah sekali lagik
mana nak tau rezeki ko ke

feez said...

kabel beb kabell

masuk askar ni mainly about kabel

xde kabel xbleh bro.

alhh. pegi mampus lah masuk askar ni. keje ngn kerajaan. xde rollcall2

bes pe!

Rona Realiti said...

firdaus > aik... mcm mana ko tau si sharil tu member aku...!? ahaks... jeles tu sure ada.. even ngan buddy aku pun aku terasa jeles teramat sgt... rasa nk sabotaj pun ada...!!

feez > kerajaan pun xnak panggil aku keje... aku rasa nk join SPR... kasi tangkap org rasuah kabel2 ni...

P/S: TQ guys sbb follow blog gua yg cikai ni...

feez said...

BPR xleh kacau. kabel bukan main duit beb.

nepotism lebih kurang bunyinya.

++Muiz++ said...

seriously time aku jumpa ko kat A rahman tu aku tak tahu ko terkandas..aku pun bukak blog macam tu je..bukan baca blog orang lain sbb aku sibuk..alahai, aku simpati ngan ko..aku rasa memang tak adil..sbb apa ko tahu x sbb diorang bukan pilih ikut kemampuan diri kita..dek sebab kerana kabel..aku pun tak tahu la sistem apa diorg buat ni..aku naik geram jugak..sbb aku pun xda kabel mana pun..kesian korang yg mana terkandas tu..

Rona Realiti said...

muiz > ko lg la mangsa kan...!? interview pun depa x panggil... adei...

Anonymous said...

Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.

Anonymous said...

Howdy! I simply wish to give a huge thumbs up for the good information you have
here on this post. I shall be coming again to your blog for more soon.



Here is my web-site - sempron cpu temperature monitor