Ads by Nuffnang

mana ada gua langsi...!! lu ar langsi...!!

flashback...
sebulan yg lps...

time gua lepak2 ngan member gua...
dtg sorg mamat yg juga member gua time kecik2 dulu...
gua tau skrg dia mmg dh kerek... lantak dia ar...
bukan hal mak ayah gua pun...

tetiba dia dtg salam ngan geng2 gua...
time dia salam ngan gua... lama gak dia pegang gua...
pastu blah buat muka kerek... ek eleh...
mamat ni... skali gua shoot... seminggu tak naik moto kang...
tp gua xnak la buat cmtu...

ok ok...
gua agak taksub sedikit ngan dialog filem Bohsia...!!

2 3 hari pastu...
member gua gtau yg mamat tu tanya lebih2 plak pasal gua...
tanya apasal member2 gua slalu lepak ngan gua...
dan blh plak mamat tu ckp gua makin kerek...
aik..!? apa citer ni...!? sapa kerek skrg...!?
xda angin xda ribut... tetiba kata gua kerek...

ok...
gua berangkat ke kelantan selama 2 minggu....

blk je dr kelantan...
adik gua gtau yg mamat tu kaco dia...
kata nk ajak fight... siap nk rampas awek adik gua lg...
kata adik gua x layak ada awek...

gua buat dek je lg...
malas gua nk serabut kepala...
gua sendiri pun ada masalah...
buat apa nk sakit badan....

tp tiba2 gua ubah fikiran...
gua jadi marah... gua ckp mamat ni dh melampau...

adik gua tunjuk sms mamat tu...

"halo kawan... lu mana mari...!? kaco awek gua apsal...?? dh cukup otai ke...!? gua askar komando.. sg manik mari...!!"

cis...
bodo punya sms...
since when komando duk sg manik...!?
failed geo... sg udang la ngok...

dan apsal dia nk ngaku dia komando plak...!?
mcm la gua x kenal dia...
nk masuk askar pun x lps...
keje kilang kat penang layak ar...

sms kedua bikin gua panas hati...

"lu simpang mana mari...!? lu kasi susun lu punya naga... mlm minggu gua turun pakai tongkang... pistol gua sudah lama x makan darah... gua mau angkat lu punya telinga mlm tu...!!"

ek eleh..
sah2 la ni langsi 3 line...
ntah apa2 je ayat... budak2 taksub...
naik tongkang la.. pistol la... naga la...
ntah tau pakai ke x menatang alah tu...

ptg jumaat tu...
lps je blk solat...
adik gua ckp mlm ni dia nk kena blasah...

adei...
mamat taksub sekor tu...
kalo nk fight skali pun..
pick someone with ur size la...
matang ar skit...

pastu nk bw turun segala macam abg long la...
abg ngah abg chik segala tok nenek...
naga tokong ada bawa tak...!?
33 36 37 apa segala macam nombor...
adoyai... taksub sungguh...

gua ckp sama adik gua...
relaks je... pepehal call gua...

mlm hari tiba jua...
adik gua kena panggil ngan mamat taksub tu...
tgh2 suasana nk panas... 3 line gua pun sampai...

ok...
gua xda join itu 3 line...
3 line gua ni sarjan dlm army...
baru power...!!

lu kasi susun lu punya naga... gua boleh suruh geng gua masuk baris... brp strength lu mau...!?
lu dtg pakai tongkang... gua punya geng boleh dtg pakai trak 3 tan... himpit jadi sardin pun blh...
lu punya pistol lama tak makan darah... geng gua punya styer AUG lama dh tak dtenang dan dilaras... slalu makan darah monyet je....

skali member gua dtg naik kete la...
dia ni kepala angin skit...
tau2 turun kete nk bantai org je...
dh la dtg pakai uniform...
sempat lg dia ngelat dari duty...

mamat taksub tu jd cuak...
geng dia 5 org yg agak langsi td dh cabut hilang ke mana...
tinggal je dia sorg2... dan2 dia minta maaf...
boleh plak ckp bukan salah dia...

ai...
gua tgk muka dia dh mcm nk nangis...
salam gua pun tgn menggeletar...
kata askar komando sg manik ari tu...
apa citer ni...!?

skrg br lu tau..
3 line lu tu x ke mana...
sampah masyarakat je...
setakat samseng kpg blh ar...

baik la 3 line dlm army...
ataupun 3 line paku atas bahu..
atau crown.. mahupun star...
baru besar kuasa...
boleh pegang kawasan beb...!!

blk tu gua sound adik gua...
member gua pun rasa nk lempang dia gak...
lain kali kalo melepak tmpt org, jgn langsi sgt...
hidup biar cool... baru la blh mesra ngan org...

kesian gak member gua...
sanggup dtg tlg even tgh duty...
tgh2 kecoh tu... blh plak MP dtg...
sure ada yg report la ni..
nasib baik member gua blah cpt...
kalo tak... naya je...

bila fikir blk..
mcm bodo je gaduh2 ni...
bukan dpt apa... buat sakit badan je...
serius tak matang....

nasib baik la gua ni jenis mesra...
senang je nk dpt kawan...
gua xda langsi maa...
gua hati byk baik lol....!!

P/S: jgn taksub sgt ngan 3 line...!!

23 bual bicara terhangat...!!:

Cik LeYha~~~ said...

mantap la geng lu bro...
bleh duty luar kawasan...
samseng kpg dusun je tue...
hahaha...

j.u.l.i.e.t said...

adoyai... saje carik pasal dgn jantan2 berdarah satria nih..
kalau mamat tu carik pasal, aku kasik clearance bantai cukup2.
aku pun berbulu jek dgn 3 line ni. sembang banyak. segala tok cik, ayah ngah, ayah pin semua nak sebut.

lempang baru tau!!

firadauskhazis said...

hahahaha. noob gila budak tu..
pala hotak ajak bertumbuk..
ingat zionist ka..

BELIA BENCI ZIONIST!! PEACE~~ V

rizputra7 said...

fuhh..ganaz2..otai2 kamunting sudah marah..jangan bikin line panas...huhuh

ayayoo said...

aku xpaham ...ape tu line 3?

Aku OranG Laut said...

hahahaha...


lu mana mari? lu simpang mana?
teringat zaman aku kena ngan bdk 3 line..
ngan selamber ayat dia .. aku nie kongsi gelap melayu..

aduss laa..uneducated tol larr..

ko rileks rona, Glock 17 aku nie pun da lama x cekah..

p/s : ketam ko aku da pos...

Rona Realiti said...

leyha > geng aku ok je... kitaorang tak kaco org... peace maker beb... jgn org kaco kita sudah...

juliet > aha... bodo kan kalo cari pasal ngan armed forces... naper mereka2 ini x join army kalo dh samseng sgt...!? boleh hantar perang trus lawan yahudi... dpt gak mati syahid...!!

khazis > ni la situasi yg blaku di Msia dan juga Taiping... kat Ausie ada 3 line tak...!? adidas ada la kan...!?

riz > ari tu yg kamunting ala2 darurat angkara geng2 3 line ni la gak... siap masuk paper lg... cam haram...!!

aya > budak kecik mcm ko mana faham semua benda ni... balik umah minum dumex kasi iq cerdas skit...

orang > haha... aku rasa klaka bila diorang main pantun... mesti BM dpt A... penuh madah pujangga...

kudabesi said...

hehe biasa la..

nih bdk2 yg jenis follow orang klu ko nak tau

zaman hip-hop dia hip hop

zaman skin head dia skin head

zaman 3line dia pun /// gak

hakikatnya, dorang kalau nak bergaduh dengan askar silap la..

Rona Realiti said...

kuda > dulu skin head... tp skrg indie... style2 tak mandi 2 3 hari je gua tgk... haha...

rizputra7 said...

ohh..kes perang ngan india ker?? 3line cuma berani bila ada geng jer..cuba try sorang2..mesti kecut jer..

Anonymous said...

der hang apa cita,nak cita2 sal 3 line lak n...........lu mana tmpat,kasi wa datng ./////

Anonymous said...

Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.

Anonymous said...

waaahhh... 3 line lor.. byk langsi la tu 3 line.. bila tanya hukum hakam 1 pun talak boleh jwb.. ini ka pejuang fisabilillah.. ini 3line punya mak bpak tarak ajar maaa.. itu sbb dia mau langsi..

selendang merah said...

waaahhh... 3 line lor.. byk langsi la tu 3 line.. bila tanya hukum hakam 1 pun talak boleh jwb.. ini ka pejuang fisabilillah.. ini 3line punya mak bpak tarak ajar maaa.. itu sbb dia mau langsi.. lu kasi ngaji sama tu 3line.. kalau itu budak pukul lu punya adik lg.. lu kasi mati saja sama itu punya budak.. lu langsi lu mati.. kalau lu rasa lu punya nyawa ada discount..%.. lu jgn bikin hal sama gua.. chaiyok r lu bro..

Anonymous said...

salam..aku xskong tndakan bdak 2 yg nak langgar adik lu..tp mau igt bro,bkn smua 3line jahat,bkn smua orag sama..ada baik,ada buruk..jgn men mlulu nak tduh2..n kpada yg nak lmpang bdak2 3line,lempang la..tp jgn wat ayt 'nak je aku lempang semua bdak2 3line..'..bkn smua baik,bkn smua jahat..salam Karl_late91@yahoo.com

SenyumPisang said...

disebabkan ramai dh kuar ayat gengster kt cni meh pak cik ckp pkai ayat sopan tgk..

Bkn nk ckp ape, lau mcm yg ade sorg 2 komen kt ats, die kata xsemu org jht, ade jgk yg baik..

mmg btul ade yg baik..

ble tulis komen kt cni je la mngaku baek, yela, org xnmpkkn??

lau kat luar, pntg owg salah ckit mst nk jerkah.. btui?

lau xjerkah, xgangster r..

lau ade lak yg ckp 3 line ni xgangster, yg bhsa lu wa lu wa tu pekejadahnye? btui?

lau btui xgangster pkai ayat sopan mcm ak tgk..

lg 1 igtlah, baju ape yg korg pkai pn, lau dh sampai ajal,ajal jgk.. kain kapan jgk yg kowg pkai nt..

jgn asyik nk kapankan owg je...

epoy seven bersatu said...

assalamualaikum.....smue dgn rse rendah diri nx tego la yg mne ckp 3line gengster sbb bhase mreke ckp lu wa2 sory la psl spe yg terase ......kta xboley nilai hamba allah tu dgn bhasa perckpan nye tp msty d nilai dgn hati & budi bhasa nye ...........bkn la sye nx mnyebelahi bdx 3line tu tp serius bdx tu mmg bodo ad sesetengah ahli2 3line nie baik x smue jhat prcaye la.........lgi 1 yg comment nie smue mmg xpuas atie ngn bdx 3line nie ke......???hnye berbicara jgn mara k (bleh gtaw aq x spe yg pgg adek kaw tu)

Yazid Hadzrim said...

Adoi.. kongsi kongsi..
Kampung aku dah la nama kongsi.. cmana nie.. aku p mana pon semua org cakap aku org kongsi.. sian aku.. kongsi kongsi kongsi bicara.. kongsi pendapat dan juga idea.. nk tunggu armed force dan mati sekampung.. sbb tu kne ada jgk kongsi melayu.. mmg dah aman.. tp kompom ke keadaan sentiasa aman? btul ke dah aman? kat png speaker surau kne potong wayar.. Time azan dok tekan2 minyK. armed force nk turun ker? haiz... kongsi kongsi kongsi bicara.. kongsi pendapat njuga cerit.. masuk kongsi tiada keluar... jadi kongsi kita duduk mesjid...

Yazid Hadzrim said...

Adoi.. kongsi kongsi..
Kampung aku dah la nama kongsi.. cmana nie.. aku p mana pon semua org cakap aku org kongsi.. sian aku.. kongsi kongsi kongsi bicara.. kongsi pendapat dan juga idea.. nk tunggu armed force dan mati sekampung.. sbb tu kne ada jgk kongsi melayu.. mmg dah aman.. tp kompom ke keadaan sentiasa aman? btul ke dah aman? kat png speaker surau kne potong wayar.. Time azan dok tekan2 minyK. armed force nk turun ker? haiz... kongsi kongsi kongsi bicara.. kongsi pendapat njuga cerit.. masuk kongsi tiada keluar... jadi kongsi kita duduk mesjid...

Anonymous said...

hahaha....bro...taiko2 yg lu ade simpan dlm poket...klw u btl2 ade baju...luxkan buka mcm tu sja...lu org on mesej pon boleh berpantun...haha aq xfaham la...budak mcm lu org...org kata gangsta tahi kucing la...

Hisham Sulaiman said...

Der..lu poyo la...meh la datang kem batu 9..lau ada telur..lau lu x datang..lu bagi la pelir lu kat babi...marilah..kalau lu org lu datang la..lau lu x datang der..lu nmpak org mati..baik lu pegi tumpang..genster lancauu..

Anonymous said...

Komen dari 6 tahun lepas pun kau layan ker
Ini lak 2016

Anonymous said...

Hashim sulaiman: ko memang bodoh komen ko sama macam yg buat blog ni....budak baru nk up acah2 gangster..lain kali tak payah nak lu gua sangat nk muntah aku baca. fuck you