Ads by Nuffnang

the untitled reality show - day 4

sekitar kul 4 pagi... si KD dtg bilik gua... kejut gua yg tgh tido lena.. ingat nk ajak gua subuh.. rupanya hanya dtg minta minyak panas... nasib baik gua dh prepare awal menatang alah tu... sian nengok member muka bkerut tahan sakit penangan PT oleh PTI yg "btauliah" itu...

gua bgn awal... subuh sudah clear... tp perut gua blum clear... pekena 2 btg rokok helang emas time dlm baris jap... tu la rokok terakhir gua utk pagi tu... pasni kena seludup byk skit... naper la 3 tan blh x amik geng kitaorg pagi tu...!? tpaksa menapak almost 1.5km plak nk ke dewan dari apartment mewah AF itu... gua sudah kebulur ni menunggu bfast... menapak boleh bikin gua btambah lunyai...

apartment yg gua cuba utk bayangkan mcm banglo mewah RM1.7 juta....

lps je bfast yg x berapa nk kenyang pagi tu... sesenduk bihun goreng kawah ngan sebijik telur rebus berserta kopi o yg mmg O giler tanpa sebarang gula... tetiba blh plak staff tanya sapa yg nak tarik diri... wei.. gua xmau...!! gua mau bjuang lagi...!! gua x rela tarik diri...!!

dlm kalut2 calon sok sek sana sini tanya2 soalan bodo sapa nk tarik diri.. gua nmpk si KD kuar baris ngan muka bangga... bangga sbb maybe dia org pertama yg tarik diri kot..!? gua dpt tau dia pesan kat member gua, alasannya tangan ngan kaki dah sakit2... malas nk paksa diri... buat sakit badan je... cis.. gua rasa mau sepak terajang je.. dulu 1st day janji ngan gua nk buat sampai titisan peluh terakhir... boleh plak tarik diri pasal sakit tangan je... bazir minyak panas gua je camtu...!!

tak sampai seminit si KD tunjuk muka bangga dia... si amar plak tarik diri... siap bagi hi-five lg kat KD... mcm meraikan something plak... padahal mlm td beriya aku ngan si KD brain wash si amar tu... jgn quit... ko nyesal nnt... dia blh tsengih ckp nk buat gak sampai titisan air jantan putih likat yg terakhir... gua masih blurr lg apa yg dia ckp tu...!!

gua dh mula hilang 2 member yg sempoi... br je plan mlm nnt nk fly cari rokok... xkan gua nk fly sorg2 lintas padang golf...!? ok... gua cool... gua xnak nangis sbb member quit mcm citer AF tu... x macho la beb... hilang habis semua garang gua nnt... so... viva la vida KD n amar...!!

si aya pagi tu bukan main macho lg... dia jadi IC... layak ke...!? tu psoalan pertama gua...!? soalan kedua... apasal gua x nmpk IC tu...!? rendah sgt ke...!? argh... gua tak peduli semua tu... yg gua tau gua mau jumpa dentist, nk check gigi gua je... dgr2 dentist tu cantik mcm cindy crawford... betul ke...!? gua mula rasa serba tak kena berdiri dalam baris.... berdiri tegak sampai tketar lutut gua sbb excited...

ciss... gua tak nampak muka dentist tu... tp suara ngan jelingan mata dia dsebalik mask tu dh cukup buat muscle ache gua hilang seketika... rasa nk baring lama je atas kerusi tu... nk kasi cabut semua gigi pun ada gak... janji dapat duk lama2 ngan dentist tu... tp tu hanya khayalan gua je... gua kena akur ngan pkataan "NEXT...!!" yg kuar dr mulut pembantu dia yg x hensem tu... naper x pilih gua je yg jd pembantu dia...!?

matahari sgt cantik berseri pagi itu... gua dh setel semua medical check up.. so blh la tido atas rumput sambil gigit batang lalang, layan blues jap... mmg serius gua nmpk cool bila buat cmtu... yg mana blum habis check up... mesti kena lanyak sampai lunyai... gua heaven, mereka hell... gua smpt beramas mesra ngan sorang calon yg lembut2 sotong gitu... smpt gak gua pow sebotol 100 plus dari dia...

seriusly gua tido xda gaya cmni... ni gaya tgh mimpi "yes...!! gua dh jd kapten...!!"

serius hari ni xda aktiviti... gua lunch... solat zohor... pekena asap jin... then sambung tido lg... ptg gua main rugby jap ngan geng gua... dpt la calar balar kat tgn + lutut kanan luka... mcm mana gua mau lari esok...!? xpa.. gua mantap... askar mana blh give up takat luka kecik cmtu... serius main rugby buat gua makin lapar... apsal duk dlm kem ni gua asyik lapar...!? bismillah dah baca sblm makan...!? gua confuse ar...

buah tangan dari member gua bila gua sampai rumah time maghrib... nota kaki je...!? ingatkan ada dunhill 14 2 kotak...

mlm gua nekad... gua mau fly beli stok makanan kat pernama... tp gua batalkan je niat... sbb ada budak kantoi ngan staff... gua jd cuak plak tetiba... budak kantoi tu serumah ngan gua... even kantoi pun, dia beli gak stok makanan utk budak umah gua... gua happy sbb dpt makan roti bun kacang merah... sedapnya mengalahkan cheesy crust pizza hut... nikmat...!!

esok ada elimination... gua x sabar nk tgk sapa yg kena...!!

8 bual bicara terhangat...!!:

imam said...

kecik sangat ke si aya ni? teringin aku nak jumpah minah macho tu..hahahah

ayayoo said...

hahahha....xde la kecik....comel2 je....soaln feveret pegawai2 tye aku..whats ur height...ayoo...lex r...pendek bkn penentu segala2nye..rona lg kecik..

demang said...

weh bila nak add ym gua?
ni anak2 sapa yang lu amek gambar ni?
letih bebenor pulaknye

Aku OranG Laut said...

aii..xkn isap winston je kot..
feberet aku tuh..
tgh aku syok2 baca cite nie skali imam da bgtaw die nyer ending..
spoil btol la si imam neh.

Rona Realiti said...

imam > ko 4 kali ganda kot besar dari dia... haha...

aya > comel ke...!? aku tgk kucing yg makan sisa nasi kat luar dewan lg comel...

demang > aku pun tatau la anak sapa tu... aku main candid je...

laut > nama ko panjang sgt... aku bantai je rokok apa pun... spoiled...!? ko blasah je la imam tu...

Cik LeYha~~~ said...

weh...ko x takut ke JL ko bace blog bce ko...
kene terjah tau la..
hahhaha...=p

Rona Realiti said...

leyha > JL aku nk terjah...!? suruh dia PT TTS ngan aku dulu tgk... sapa pi awai...

Anonymous said...

Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.