Ads by Nuffnang

the untitled reality show - day 2

Pepagi buta lagi dh sangap rokok… nasib baik gua tokan rokok part time kat sini… stok rokok gua masih lg berkotak… awal2 lg dh prepare utk semua possibilities… blh plak pepagi buta ada calon graduan sibuk mencari sabun.. ke hulu hilir tanya staff mana nk dpt sabun… stok melancap ke apa…!? tu la soalan dari calon graduan... sungguh susah utk memikirkan jawapannya...!!

Member2 baru gua yg sempoi ngan gua; KD, mirul, amar, syed, amy, rahim and awin (nama dia asmawi…) dan nama gua JOE…!!

365 hari gua menunggu peluang ini...!?

Gua juga baik gak ngan staff2 yg ada... niat gua cuma satu... gua mau pow dan seludup rokok... sorang staff ni nama dia unik... Koperal Boniface... gua tetiba teringat lagu Daddy Cool dari Boney M... sesekali teringat plak lagu Pokerface by Lady Gaga... adei...!! gua mmg suka kutuk org...!?

Tgh hari masing2 dh start kebulur… pagi td already dh hell… squad jump dan fly adalah benda paling perit bagi beginner yg x pernah buat menatang tu… sure sakit paha kaki tu… makanan kat sini mmg buat gua x kenyang... serius ciput je kitaorg makan...

Bila makanan terhidang… masing2 ceduk sakan… kebulur punya pasal, makanan x sedap pun rasa best… KD gtau gua ceduk dlm bahasa kat kampong diorang ada double meaning… trus gua gelak sakan sambil ceduk nasi tu…. evil minded sometimes...!!

Habis je makan… trus ada test mengejut… iq test ngan planning… lg pressure bila tgh menjawab test, muzik dipasang kuat dalam dewan.. tujuan nk ganggu konsentrasi calon… tp gua buat dek je… mental gua kuat beb… test yg diberi amatlah simple… senangnya mcm nk gosok gigi pagi2… gua maintain cool... x goyang beb...!!

serius test ni mmg kacang....

Mlmnya... gua rasa gua tido awal… maybe sbb 2 hari dh x cukup tido… excited punya pasal… esok masih ada…!! Ya… esok maybe ada penyingkiran calon… mcm AF la plak…!! gua mmg excited...!!

gua tido sorang tak basuh kaki rasanya....

10 bual bicara terhangat...!!:

PAP said...

selamat pagi abang askar.

Qaseh said...

Selamat berjuang JOE...
semoga terpilih menjadi Perwira Bangsa dan Negara....
Doa kami semoga ko berjaya....
Menepuh dugaan yg akan melanda...
jangan lupa jaga dak aya bebaik...kekkekek

imam said...

bro..cerita amat menarik...ko boleh publish novel ler..hahaha

imam said...

eh kak Qaseh..jagan panggil dia JOE..
Panggil dia SHAPIK,,hahahaha

Cik LeYha~~~ said...

aku benci skot jump.
putus urat peha...
hahaha..

Rona Realiti said...

pap > morning too... panggil tuan lain kali...

qaseh > gua dh jaga dia baik2... tp dia noty gak budaknya..

imam > nnt aku buat, ko kena beli sedozen... support member2...

imam > ko lg ke...!? dengki je..

leyha > jgn buasir sudah...

EN.ROBOT said...

weh,..,,.betul ke tulisan ko tu..?
hehe~

j.u.l.i.e.t said...

aku mmg berbulu aje baca cite ko. mlm2 boleh tido awal. cess....

Rona Realiti said...

robot > jgn la ko komen tulisan doctor aku tu... malu i tau..

juliet > ko berbulu...!? meh pinjam pisau cukur aku... peg mmg la tdo awai... haha.. standard dari azali lg...

Anonymous said...

Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.