Ads by Nuffnang

13th...!?

note: entry kadar ekspress...

dulu aku pernah bercerita tentang nombor 13 dan tarikh yang berkaitan ngan 13hb...
ingat lagi tak korang....!? kalo tak ingat... refresh balik kat sini...

tahun ni ada benda lagi nak cerita...
cerita pasal 2 3 hari yang lepas...
pasal 13hb gak...

flashback...

12th Oct 2010...
hati sedang berbunga...
duit gaji sudah masuk...
tapi masih belum terusik...
sedikit amaun je yang terusik...

malang plak menimpa...
kad bank kena telan tatkala tengah check baki amaun yang ada...
serius rasa nak gelak guling guling depan mesin atm tu...
agaknya mesin atm tu terkejut beruk kot tengok jumlah amaun duit aku yang berbillion tu gamaknya... damn sungguh... dah la aku nak pakai duit tu esok harinya...
ending up terpaksa la pinjam duit parents lagi... tebal plak muka ni jadinya...

lewat petangnya aku terima satu panggillan...
suatu berita yang membuatkan perasaanku bercampur baur...

13th Oct 2010...
should be aku patut ke seremban...
temuduga pemilihan awal rekrut tudm....
tapi dapat plak panggilan petang semalam...
terpaksa la cancel plan nak join tudm...

terpaksa gerak ke ipoh...
untuk melengkapkan checklist hidup aku...
ini suatu peluang yang sangat rare sekali...
peluang yang membuatkan ku melonjak gembira...

aku ditawarkan menyertai kursus dan bekerja sebagai PTI di sebuah gym terkemuka di ipoh... apa tu PTI...!?

kalo dalam army... PTI dikenali sebagai physical training instructor...
tapi kalo dunia luar atau di gym... PTI ni maksudnya personal training instructor...
atau nama pendeknya personal trainer...

tapi serius rasa kelakar...
sebab aku ni seorang yang bersaiz kecil dan kurus...
jadi tugasan yang aku terima tu terasa besar plak...

tapi apa nak diherankan...
aku memang fit kalo bab larian dan marathon...
tahap stamina dan kadar metabolisma cukup tinggi...
maybe pasal tu body aku payah nak naik... riak kan...!?

20hb plak sepatutnya aku ke kedah...
pemilihan awal rekrut darat...
tapi terpaksa la cancel gak jawabynya...
damn sungguh kan...!? macam punah dah je harapan...

malas dah aku nak taip panjang2...
kejar masa ni... nak keluar melepak ngan si biskut jap...
pekena teh tarik sambil bergossip sakan... oppps...!!

KESIMPULAN ENTRY KALI INI...
#1 kad bank aku kena telan ngan ATM machine... damn sungguh....
#2 tak dapat nak ke pemilihan awal TUDM di seremban... lagi la damn...
#3 dapat offer kursus dan bekerja sebagai PTI... damn hell punya PT nnt aku bagi...
#4 resigning my previous job as site supervisor... serius keje lama tu damn...
#5 20hb tak dapat join rekrut darat plak... damn gak ke...!?

semak balik checklist dalam hidup aku...

#1 nak jadi seorang PTI [/]
#2 nak jadi seorang player rugby bermain untuk club [x]
#3 nak jadi seorang pegawai army yang pakai bush jacket [x]
#4 kahwin...!? wife yang hott...!? anak yang comel cute...!? [??]

serius merapu entry kali ni...
sumpahan jason friday night the 13th ke...!?

P/S: memang DAMN la kalo entry kali ni tak diupdate kat bloglist blogger lain...!!

7 bual bicara terhangat...!!:

si biskut said...

wah..sib bek ko tak pegi PTI army,lau tak mmg kena berlari ke gunung Ledang.agak2 leh tahan ker?hehe..tapi PTI civiliant pon ok gak..sape nak bg keje tue kan..tahniah joe.

iluvcolours said...

wow...1 musibah kecik dibalas dengan peluang yang melimpah-limpah..

hehe

kuasa Tuhan.. anyway, congrates.. jgn sia-siakan peluang yang ada

Rona Realiti said...

biskut > hehe... thanks bro... peluang keemasan ni...!!

colours > alhamdullillah and insyaALLAH....

L.e.y.h.a said...

x de plak ko ckp ngn aku smlm pasal checklist yg keempt tu.

kudabesi said...

oit dapat keja personal trainer kat mane?

Fitness First? Celeberity?

nazrin said...

adoyai..syg seribu kali syg ko xpegi kedua dua nyer..klau x bole ko jdi pti kt pusasda..haha

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)