Ads by Nuffnang

Panorama duniaku...

Hahaha… Bestnya rasa hatiku ini. Teruja pun ada. Kalo bahasa Kelantan tu, sure diorang cakap, “khoya la mu ni…” tapi urban sikit orang panggil “poyo”…!! Apa apa je la labu oi… Janji sekarang ni aku dah ada blog sendiri. Boleh la gak aku try jadi blogger separuh masa, separuh jiwa (janji bukan separuh mati…!?). Pastu plak, bila dah ada blog ni, kena la rerajin aku buat apa yang bloggers panggil “blog job”. Errkk… Bukan “blow job” beb…!! (ni sure kalo kat kalangan bloggers, agak basi la gak lawak aku kali ni…!?)


Adei… Lupa plak nak bagi salam. Assallammualaikum dan salam sejahtera to all my blog’s surfers yang masuk blog site aku ni. Macam mana la plak aku ni lupa nak bagi salam..!? Maybe aku teruja sangat kot nak taip blog ni…!? Haha… Ampun dan maaf ku pinta dari korang semua…


Errmm… Apa agaknya isi kandungan blog aku ni ek..!? Best ke blog ni..!? Boleh survive lama ke..!? Tu semua dah lama aku fikirkan… Dan aku yakin gak sure korang semua yang kat luar sana ada gak pemikiran yang macam aku ni… Haha… Aku sebenarnya nak gak jadi blogger Malaysia yang aku kagumi (e.g NoktahHitam…) macam bloggers Malaysia yang lain yang seangkatan, seperjuangan dan sebaya ngan aku…!! Boleh agaknya…!?


Hmmm… Aku rasa la kan… Masa depan blog ni banyak bergantung pada kisah kehidupan aku, apa yang aku rasa tak puas hati, apa yang banyak bersarang kat benak pemikiran aku tatkala aku tengah serabut or maybe apa yang aku nampak dari kaca mata atau anak mataku yang memakai contact lens  ini bagi membantu kerabunanku untuk melihat dunia… Tu la pasal nama “Panorama Dunia” aku pilih sebagai nama rasmi blog site aku ni… Nama “Panorama Dunia” ni aku ciplak daripada citer So Close, lakonan Shu Qi yang agak seksi tu… (one of my fav movies tu…!!)


Takat ni je la kot aku rasa nak taip… Cukup la untuk permulaan… Just nak introduce sesikit… Aku harap korang semua dapat la sokong aku dari segi komen, pendapat, kritikan atau info menarik demi masa depan blog aku ni… Tanpa korang, sapa la nak surf blog aku ni kan…!? Ok ar beb… That’s all for now… Terima kasih semua…!! Peace...!!


 

3 bual bicara terhangat...!!:

ainbaik said...

wooo...capik da ade blog..hehe...

panoramadunia said...

TQ dear...

sad said...

Despite this unfruitful endeavour to collect on royalties, Broadcast pandora jewelry Music Inc is now suing T-Mobile over ring back tones, alleging buy Pandora that the mobile carrier is selling them without licensing pandora bracelets and charms agreements. Unlike ring tones, which play publically when someone calls, ring discount pandora bracelets back tones are only heard specifically by the person calling. Instead Pandora necklace of hearing a cellphone dialing, the caller will hear a song that was chosen by the cell owner.Critics are pandora necklace beads quick to point out the apparent irony of this lawsuit. If ringtones, which can be heard by anyone around a Pandora necklace sale cellphone, do not constitute public performance, it seems ludicrous to sue the mobile carriers over a ringback Pandora charms tone that can be heard only by the caller. With record companies suffering from huge financial losses, it seems cheap pandora charms as though they are grasping at straws in order to collect any money that they possibly can.