Ads by Nuffnang

Showa, Heisei and Kamen Rider(s)...!? - Part II

Previously on Kamen Rider(s)…

Kuuga… Agito… Ryuki… 555…!!

Kalo sebelum ni aku dah citer pasal 4 Kamen Rider series dari era Heisei… Kali ni aku nak sambung lagi Kamen Rider yang selebihnya… Henshin...!!

Royal straight flush - Kamen Rider Blade

Yang ni best gak... Coz citer dia pasal nak tangkap balik Undead yang terlepas pastu seal dalam sekeping card yang dipanggil Proper Blank... Undead ni ada category tersendiri... Spade, Diamond, Heart and Clover... Macam main poker plak... Power up form pun based kepada Undead yang dah kena seal... Rider boleh la pakai power Undead tu lepas kena seal...

Citer ni start tahun 2004... Movie dia dalam tahun September 2004, The Missing Ace... Plot citer ni pasal 4 orang rider yang cuba seal balik 52 Undead atas arahan BOARD... Rupanya ada satu lagi Undead yang paling power, Joker, yang menyamar jadi rider antara diorang ni... Combo fighting skill mantap yang mana rider ni perlu tewaskan Undead Category Jack, Queen and King untuk gunakan balik kuasa Undead ni... Memang best...!!

The pure sound of Oni – Kamen Rider Hibiki

Rider yang paling unik pada tahun 2005 dan paling berlainan dari semua series Kamen Rider... Rider ni ada 3 orang, masing masing pakai alat muzik nak tewaskan musuh diorang... Musuh diorang ni, Makamou, duk dalam hutan pastu makan manusia sebagai makanan diorang... Nak kalahkan Makamou ni terpaksa la rider ni pakai alat muzik yang boleh keluarkan “pure sound”, yang sekian lama jadi kelemahan Makamou ni...

Citer ni antara citer yang paling harmoni... Rider diorang saling menghormati, bersikap family dan berbudi bahasa... Takde langsung adegan gaduh sesama diorang... Pastu setiap rider ada anak murid untuk ganti diorang satu hari nanti... Senjata agak cool gak ar... Taiko (stick yang pukul gendang tu), trumpet ngan electric guitar...!? Macam kelakar pun ada... Movie boleh la tahan; Hibiki and the 7 War Oni... Enjoy...!!

Walking the path of heaven, to rule it all – Kamen Rider Kabuto

“Nenek pernah berkata... (Obaa-chan gaa itteta...)”... Ni antara tag line watak utama citer ni... Watak dia paling cool dalam sejarah rider... Siri ni pun paling top dalam semua siri rider...!! Dah la pakai superbike Honda CBR 1000 RR...!! Lagipun ni semua sempena ulang tahun ke-35 Kamen Rider pada 2006... So motif serangga digunakan kembali dalam armor setiap rider... Ada 8 rider semuanya dalam series... Semua cool giler...!!

Rider dalam citer ni pakai alat yang dikenali sebagai Perfect Zecter yang diberi oleh ZECT... ZECT pun dapat alat ni daripada alien nama Natives, yang datang ke Bumi 35 tahun yang lalu... Diorang takut satu hari nanti alien Worms datang attack Bumi... Zecter ni ada function Clock Up yang mana boleh perlahankan masa... So rider ni boleh bergerak dalam kelajuan bunyi...!? Worms ni plak suka menyamar jadi manusia (boleh curi identiti)... Plot citer pun best sebab macam tengok citer Supernatural plak... Rider pun ada gak yang bertarung sesama sendiri sebab fahaman berbeza...

Hanya watak utama jer yang ada power up form... Sebabnya watak utama dapat Zecter daripada diri dia yang future...!? Watak future bagi dia Hyper Zecter sebagai power up device yang boleh reverse time dan hentikan masa... Memang cool habis...!! Watak utama gak yang ada kembar daripada dimensi lain... God Speed Love, movie yang storyline dia 7 tahun sebelum zaman Kabuto yang sebenar... Rugi beb kalo tak tengok citer ni...!!

P/S: Citer ni tengah bersiaran kat NTV7 setiap Ahad, jam 11 pagi beb...!!

The time train, Den-Liner. Will the next station be in the past or the future? – Kamen Rider Den-O

Kamen Rider yang paling kelakar tahun 2007... Citer pasal keretapi masa yang boleh travel mana mana tempat... Watak utama tak cool langsung tapi jadi kelakar bila kena rasuk ngan Imagin... Imagin ni la yang bagi kuasa kat watak utama untuk jadi rider... Tapi siri ni jadi popular sebab kelakar kot rasanya...!?

Imagin jahat dalam citer ni cuba kembali ke zaman lampau untuk ubah sejarah... So Imagin baik yang 4 + 1 ekor ni la yang asyik rasuk watak utama dan bagi kuasa rider untuk halang niat jahat tersebut... Citer ni hanya ada 2 rider jer... Pastu jalan citer banyak dalam keretapi... Aku kurang minat sangat ngan citer ni... Macam ketandusan idea plak penerbit dia... Siri ni ada 4 movie...

  • Kamen Rider Den-O: I’m Born

  • Kamen Rider Den-O & Kiva: Climax Deka

  • Saraba Kamen Rider Den-O: Final Countdown

  • Cho Kamen Rider Den-O & Decade Neo Generations The Movie: The Onigashima Battleship (yang ni baru kuar 1 May 2009 ari tu...)


Popular tak series ni...!?

Wake up! Break the chains of destiny – Kamen Rider Kiva

Rider ni tahun 2008... Rider yang ala ala vampire... Plot citer agak pening sikit... Sebab ada dua plot, tahun 1986 ngan 2008... Citer ni banyak main flashback... Pastu storyline dia pasal sapa akan jadi pewaris King yang sah untuk jaga kaum Fangire ngan Human... Kalo miss satu episode, sure tak faham punya ar...!!

Citer ni ada 3 rider jer... Power up form hanya watak utama je yang ada... Watak utama dapat change form dari Arm Monster: Werewolf, Kappa ngan Frankenstein... Fangire plak monster macam vampire dalam citer ni yang makan Life Energy daripada manusia... Watak utama plak terlibat dalam kancah pemilihan King yang mana tetiba adik tiri dia datang sebagai pewaris King jugak... Memang pening ar citer ni... Nasib baik rider dia cool and power... Walaupun tak minat, aku tengok gak series ni sampai episode final... Movie dia aku tak tengok pun lagi tapi rasanya best kot... Kamen Rider Kiva: King of the Castle in the Demon World...!!

Destroy everything, connect everything – Kamen Rider Decade

Rider tahun 2009... Baru je start 5 January 2009 ari tu... So far memang best giler ar citer dia... Aku tiap tiap minggu download citer ni... Taknak miss...!! Nama pun Decade, sempena satu dekad Kamen Rider era Heisei...

Citer dia bermula dengan Wataru Kurenai, watak utama Kamen Rider Kiva, datang gtau kat watak utama citer ni yang dia kena selamatkan dunia yang dia duduk sekarang... Sebabnya 9 dunia yang mana rider sebelum ni tinggal akan bergabung menjadi satu dan bakal memusnahkan semua dunia yang lain...

Jadi la tanggungjawab Decade ni untuk travel ke semua 9 dunia sebelum ni dan cuba selamatkan dunia dia... So dia jumpa la rider rider yang sebelum ni... Jumpa, gaduh, berbaik then dapat power rider tersebut pastu guna sebagai Final Attack Ride... Siap boleh henshin jadi rider rider sebelum ni gak...!!

Kamen Rider Kuuga tolong ikut la si Decade ni travel ke setiap dunia rider... Bila sampai je ke dunia rider, semua orang anggap Decade ni destroyer of the world... Citer ni pun masih baru so banyak la rumours yang keluar... Tapi 2nd rider dah muncul... Specialty dia summon rider sebagai orang suruhan dia... Aku pun xleh nak story lebih lebih...!! 8 August 2009 keluar la movie; Kamen Rider Decade The Movie: All Riders vs. Great Shockers... Semua rider dari era Showa ngan Heisei akan kembali termasuk la Satria Perkasa Hitam aka Kamen Rider Black...!!

Pergh...!! Habis gak citer aku ni... Penat beb story kat korang semua... Minat punya pasal, aku tak kisah... Lagipun aku kehabisan idea nak tulis blog... Malas nak perah idea... Kang kurang plak originality...!!

Kenapa aku suka Kamen Rider...!?

  • Aku dah mula faham bahasa Jepun tanpa subtitle...

  • Ringtone handphone aku bermotifkan Kamen Rider...

  • Aku suka koleksi motor yang ada dalam Kamen Rider...

  • Aku punya suka la kalo aku suka Kamen Rider...!!

1 bual bicara terhangat...!!:

Anonymous said...

Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.